Artjärvi

25.7.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Artjärven Vuorenmäellä "Artjärven Ärinät"-tapahtuman, jossa oli lauantaina 2 agilityrataa kaikille luokille. Ilmoitin Kiran molemmille. Olin paikalla jo yhdeksän paikkeilla kaikki koirat mukana. Auton joutui jättämään aurinkoiseen paikkaan, joten laitoin koirien häkit kahvila-rakennuksen seinustalle varjoon. Päivä oli lämmin ja melko aurinkoinen, tarkeni hyvin T-paidassa. Rataantutustumisen piti olla 13.30. Aikataulu oli hieman haasteellinen, sillä 13.30 piti olla myös rallyn voittajaluokan rataantutustuminen. Mutta hyvin se sujui. Rally alkoi vähän aikaisemmin ja Sindi oli rallyradalla ekana. Sen jälkeen juoksin kiireesti tutustumaan agilityrataan ja käväisin Kiran kanssa juoksemassa sen läpi ennen kuin oli Kiran vuoro rallyyn. Tuomarina Johanna Nyberg.

Ekalla radalla Kira ei oikein kuunnellut ja teki pitkiä kaarroksia. Yritti irrota puomille, kun piti mennä puomin alla olleeseen putkeen. Muuta en muista. Tulos 14,76, nopeus 2,91 m/s, sijoitus 9. Osallistujia 18 kpl, joista 3 kpl nollia ja 6 HYL.

Toinen rata alkoi n. 15.30 ja Kira kulki ehkä vähän paremmin, mutta väliin tuli yksi jojo-hyppy, kun itse sekoilin. Tulos HYL. Osallistujia yhteensä 18, joista 3 nollaa, 10 HYL.

Artjärvi

26.7.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Artjärven Vuorenmäellä "Artjärven Ärinät"-tapahtuman, jossa oli sunnuntaina agilityrata ja hyppyrata kaikille luokille. Ilmoitin Kiran molemmille. Olin paikalla jo kahdeksan jälkeen kaikki koirat mukana. Päivä oli sateinen, joten koirat saivat olla autossa suurimman osan ajasta. Välillä sade oli runsasta. Tuomarina Markku Kaukinen.

Agilityradasta en muista mitään. Rataantutustumisen piti olla 14.00. Tulos HYL. Osallistujia 18 kpl, joista 1 kpl nollia ja 13 HYL.

Hyppyrata alkoi n. 16. Kira sai 2 kieltoa, toinen ainakin tuli, kun Kira ei hypännyt yhtä hyppyä. Tulos 16,74, nopeus 3,2 m/s, sijoitus 11. Osallistujia yhteensä 18, joista 8 nollaa, 6 HYL.

Orimattila

20.5.2015

 

Päijät-Hämeen AgilityUrheilijat ry järjesti omalla hallilla 3-luokille kahden radan iltakisat keskiviikkona. Ilmoitin Kiran molemmille. Eka rata alkoi 18.30. Sää oli lämmin ja aurinkoinen. Tuomarina oman seuran Arto Laitinen. Olin osittain toimistossa töissä, mutta Raila ja Jenni pärjäsivät hienosti ilman minuakin! Kiralla oli juuri alkanut juoksu ja ekaa kertaa kokeiltiin kisaamista juoksun aikaan. Ei se kovin hankalaa ollut, mutta en jatkossakaan ilmoita koiraa ainakaan tavallisiin kisoihin tietäen, että sillä on silloin juoksu. Mutta onhan se kätevää, ettei tarvitse perua, jos juoksu alkaa ilmoittautumisen jälkeen.

Ekalla radalla Kira ei ollenkaan kuunnellut ja hylky tuli jo radan alkupuolella, kun Kira karkasi puomille pujottelun ollessa vuorossa. Putkeenkin meni vielä väärään päähän. Mentiin sitten vauhdikkaasi maaliin. Tuloksena HYL. Osallistujia 24 kpl, joista 6 kpl nollia ja 15 HYL.

Toisella radalla Kira kulki paremmin ja onnistuttiin tekemään puhdas 0, ja ihanneaikakin alittui niukasti. Tulos -0,47, nopeus ? m/s, sijoitus 5. Osallistujia yhteensä 24, joista 5 nollaa, 10 HYL.

Heinola

9.5.2015

 

Heinolan Palvelus- ja Seurakoira ry järjesti Heinolan vanhalla raviradalla 3-luokille neljän radan kisat lauantaina. Ilmoitin Kiran vain kahdelle agilityradalle. Eka rata oli klo 11 jälkeen ja toinen puoli yhden paikkeilla. Sää oli kylmä, tuulinen ja vähän satoikin. Tuomarina kaikilla radoilla Allan Mattson. Ehkä pitäisi treenata vähän ahkerammin!

Ekan radan alku meni ihan ok, mutta Kira hyppäsi kasin väärin päin. Usean yrityksen jälkeen se lopulta suostui hyppäämään sen oikein päin ja sitten menimme suorinta tietä maaliin. Tuloksena HYL. Osallistujia 23 kpl, joista 2 kpl nollia ja 14 HYL.

Toisella radalla ongelmat alkoivat heti toisella esteellä, pujottelussakin tuli virhe ja sen jälkeisellä esteellä vielä kielto, tuloksena taas HYL. Osallistujia yhteensä 23, joista 3 nollaa, 10 HYL.

Lahti

8.2.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla 3-luokille kolmen radan kisat sunnuntaina. Minit aloittivat iltapäivällä kolmen jälkeen, vaihteeksi oli kiva syödä kotona ja juoda iltapäiväkahvitkin ennen lähtöä. Sää oli melko kylmä, pakkasta muutama aste. Tuomarina kaikilla radoilla Arto Laitinen. Kira lähti kaikilla radoilla toiseksi viimeisenä.

Eka rata meni muuten ihan ok, mutta Kira hyppäsi yhden hypyn väärin päin. Tuloksena HYL. Osallistujia 25 kpl, joista 3 kpl nollia ja 17 HYL.

Toinen rata alkoi neljän jälkeen. Tällä kertaa minä yritin ohjata Kiran hyppäämään yhden hypyn väärästä suunnasta, mutta onneksi se ei tällä kertaa totellut. Selvitettiin rata virheittä, mutta yliaikaa tuli reilusti. Tulos 6,46, nopeus 3,16 m/s, sijoitus 7. Osallistujia yhteensä 24, joista 4 nollaa, 15 HYL.

Kolmas rata alkoi viiden jälkeen. Kira kulki edelleen hyvin, mutta jostain syystä kieltäytyi yhdellä putkella ja yliaikaakin tuli. Tulos 14,01, nopeus 2,94 m/s, sijoitus 11. Osallistujia yhteensä 22, joista 5 nollaa, 10 HYL.

Lahti

25.10.2014

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla 3-luokille kolmen radan kisat lauantaina. Minit aloittivat iltapäivällä kahden paikkeilla, vaihteeksi oli kiva syödä kotona ennen lähtöä. Sää oli melko kylmä, lämmintä vain pari astetta.

Eka rata oli hyppyrata ja tuomarina Esa Muotka. Hän oli tehnyt mielenkiintoisen radan, jossa putkia suoritettiin 10 kertaa. Kira oli innoissaan ja ongelmat alkoivat heti toisella esteellä. Ei kuunnellut yhtään ja itsekin menin putkien kanssa sekaisin. Tuloksena HYL. Osallistujia 30 kpl, joista 7 kpl nollia ja 15 HYL.

Toinen rata alkoi kolmen jälkeen. Tuomariksi vaihtui Arto Laitinen. Hän oli laatinut oikein mukavan radan. Kira kulki nyt hyvin ja loppusuoran lähestyessä yritin kiihdyttää, sillä seurauksella, että ohjasin huolimattomasti yhdelle hypylle. Kira kaarsi esteen edestä ja ehti seuraavana olleeseen pussiin, tuloksena HYL. Osallistujia yhteensä 28, joista 11 nollaa, 9 HYL.

Kolmas rata alkoi neljän jälkeen. Arto jatkoi tuomarina. Tästä radasta jäi mieleen vain se, että ohjasin loppuradan äänettömänä ja Kira totteli silloin hyvin. En edes muista, mistä HYL tuli. Osallistujia yhteensä 28, joista 11 nollaa, 7 HYL.

Orimattila

14.9.2014

 

Päijät-Hämeen Agilityurheilijat ry järjesti Pennalan harjoitusalueella 3-luokille kolmen radan kisat sunnuntaina. Kisat olivat samalla Salpausselän Kennelpiirin piirinmestaruuskilpailut. Minit aloittivat klo 9 ja olimme paikalla ennen puoli 9. Kierrettiin pieni lenkki ja sitten kisat jo alkoivatkin. Minit ja medit kisasivat vuorotellen. Sää oli melko aurinkoinen ja vuodenaikaan nähden lämmin, hieman alle 20 astetta, aamulla oli vain muutama aste.

Ekalla radalla oli tuomarina Arto Laitinen ja hän oli tehnyt mielenkiintoisen radan, joka osoittautui yllättävän vaikeaksi. Kira oli innoissaan, mutta jostain syystä jätti pujottelun kesken 10. kepin jälkeen. Taas tuli ylimääräisiä kiemuroitakin. Tuloksena 7,97, nopeus 3,32 m/s, sijoitus 9. Osallistujia 17 kpl, joista 4 kpl nollia ja 7 HYL.

Toinen rata alkoi vähän ennen klo 11. Tuomariksi vaihtui Ritva Herrala. Hän oli laatinut tiukkoja käännöksiä vaativan radan. Kiralta ne eivät onnistuneet ja laaja kaarros vei sen keinulle, tuloksena HYL. Osallistujia yhteensä 25, joista 4 nollaa, 16 HYL.

Kolmas rata oli hyppyrata ja alkoi puoli yhden paikkeilla. Herrala jatkoi tuomarina. Taas oli kiemuroita ja Kira ei kulkenut aivan lyhintä reittiä. Muuten rata sujui hyvin ilman ratavirheitä, vain hieman yliaikaa. Tulos 0,24, nopeus 3,68 m/s, sijoitus 9. Osallistujia yhteensä 25, joista 8 nollaa, 8 HYL.

Kuvia kisoista P-Haun Google+ palvelussa

Orimattila

13.9.2014

 

Päijät-Hämeen Agilityurheilijat ry järjesti Pennalan harjoitusalueella lauantaina virallisten kisojen jälkeen Salpausselän Kennelpiirin joukkuepiirinmestaruuskilpailut. Olin Kiran kanssa mukana P-Haun 2-joukkueessa, joka sai pronssia. Rata oli varsin helppo ja Kirakin selvitti sen vitosella.

Heinola

31.8.2014

 

Heinolan Palvelus- ja Seurakoira ry järjesti Heinolan raviradalla 3-luokille kolmen radan kisat sunnuntaina. Minit aloittivat klo 10 ja olimme paikalla ennen puoli 10. Kierrettiin pieni lenkki ja sitten kisat jo alkoivatkin. Sää oli pilvipoutainen, lämmintä alle 15 astetta, hyvä viileähkö sää agilitykisoille. Tuomarina toimi Johanna Nyberg.

Ekalla radalla Kira oli niin innoissaan, että ei kuunnellut yhtään. Hylky tulikin jo 4. esteen jälkeen. Eikä loppurata mennyt yhtään paremmin. Osallistujia 24 kpl, joista 5 kpl nollia ja 4 HYL.

Toinen rata alkoi puolenpäivän jälkeen. 4 koiraa ehti suorittaa radan, kun tuomari jostain syystä halusi tutkia pujottelukeppejä tarkemmin. Totesi ne sääntöjen vastaisiksi, keppien väli n. 55 cm, kun pitäisi olla 60 cm. Keppien tilalle vaihdettiin suora putki. Kira oli jo vähän rauhallisempi ja selvitti radan virheittä ja ihanne-aikakin alittui. Tuloksena -8,1, nopeus 4,34 m/s, sijoitus 12. Osallistujia yhteensä 26, joista 14 nollaa, 6 HYL. Kiran ensimmäinen nolla 3-luokasta!

Kolmas rata oli hyppyrata ja alkoi kahden jälkeen iltapäivällä. Taisin itsekin olla jo vähän väsynyt ja Kira tiputti ensimmäisen riman. Yhdeltä esteeltä tuli kielto ja ylimääräisiä kiemuroita taisi tulla muuallakin. Muuten kolmaskin rata sujui varsin hyvin. Tulos 12,08, nopeus 3,48 m/s, huonoin tuloksen tehnyt. Osallistujia yhteensä 25, joista 12 nollaa, 9 HYL.

Nastola rotumestaruus

26.7.2014

 

VAU järjesti Nastolan Urheilukeskuksessa kaikille luokille kahden radan kisat lauantaina 26.7.2014. Kakkosluokassa kilpailtiin myös Pienpystykorvat ry:n rotumestaruudesta. Kirakin pääsi kisaamaan 2-luokan radalle epävirallisesti. Lisäksi ilmoitin sen molemmille 3-luokan radoille. Olimme paikalla aamulla ennen puoli 10, sillä Tytti kilpaili ensimmäistä kertaa virallisessa ykkösluokassa. Parkkeerasimme auton kentän takareunalle, mistä pystyi kohtalaisesti seuraamaan kisoja istuen auton vieressä ja iltapäivän edetessä auton takana varjossa. Sindi viihtyi hyvin koko päivän ylähäkissä, mistä sillä oli hyvät näkymät seurata kentän tapahtumia. Kira ja Tytti olivat välillä häkissä ja välillä auton vieressä varjossa. Lämpötila oli suunnilleen sama auton vieressä ja sisällä, n. 30-33 astetta koko päivän. Kouvolassa tehtiin sinä päivänä kesän lampöennätys 32,5 astetta. Rankka päivä tuomareille ja kehätyöntekijöille, jotka joutuivat olemaan tuntikausia auringonpaahteessa. Koiria ja ohjaajia helle ei tuntunut pahemmin haittaavan, nestettä kyllä kului runsaasti. Seppo oli iltapäivällä pari tuntia metsässä ja toi tullessaan puoli ämpärillistä mustikoita.

Kakkosluokan rotumestaruusrata alkoi vähän ennen yhtä. Tuomari Sisko Pulkkinen oli tehnyt vaativan radan, 13 starttasi virallisessa kilpailussa ja vain 1 sai tuloksen, kleini Missy ja Riikka Kajan, jotka voittivat luokan ja myös Pienpystykorvien agilitymestaruuden. Kira oli niin innoissaan, että ohitti yhden hypyn radan alkupuolella ja jostain syystä juoksi A-esteen vierestä, kun olisi pitänyt mennä ylös. Tuloksena 14,87, millä sijoittui rotumestaruuskisassa toiseksi, sillä loput 5 kleinia hylättiin.

Kolmosluokat tuomaroi Allan Mattsson. Eka 3-luokan rata B alkoi illalla kuuden paikkeilla. Kira oli jo vähän rauhallisempi ja selvitti radan virheittä. Pari pitkää kaarrosta aiheutti, että ihanne-aika hieman ylittyi. Tuloksena 1,37, nopeus 3,45 m/s, sijoitus 11. Osallistujia yhteensä 34, joista 8 nollaa ja lisäksi 6 yliaikanollaa, 10 HYL.

Toinen 3-luokan rata A alkoi puoli 8 paikkeilla. Vaihteeksi Kira ei malttanut odottaa lähtölupaa ja suoritti 2-esteen väärään suuntaan. Pujottelussakin tuli virhe. Muuten kolmaskin rata sujui varsin hyvin ja itse jaksoin juosta kuumana hellepäivänä 5 rataa! Osallistujia yhteensä 37, joista ei yhtään nollaa, 24 HYL.

Janakkala Agirotu

6.7.2014

 

Ilmoitin Kiran Agirotu-tapahtumaan seniorikisaan ja open class-radalle. Lisäksi olin Kiran kanssa Pienpystykorvien kleinijoukkueessa. Lähdimme ajamaan kohti Janakkalaa vähän ennen klo 7. Luvassa oli helteinen päivä ja olimme varustautuneet aurinkorasvan ja sadevarjojen kanssa auringonpaahteeseen. Asettauduimme 2-kehän laidalle, missä aamulla oli vielä varjoa. Iltapäivällä sateenvarjot olivat tarpeen auringon paistaessa lähes koko ajan pilvettömältä taivaalta. Hyvin selvittiin palamatta, mutta osa muista kisaajista muistutti inkkareita, erityisesti jo lauantaina kisaamassa olleet. Kira makasi suurimman osan ajasta varjossa häkissä ja jaksoi hyvin juosta 3 rataa kuumuudesta huolimatta.

Ensimmäinen rata oli aamulla klo 9 alkanut seniorikisa. Siinä oli muutamia kiemuraisia kohtia, mutta Kira onnistui suorittamaan radan virheittä. Pujottelun aloitus tosin epäonnistui. Kira juoksi ensimmäisestä välistä suoraan läpi pari metriä toiselle puolelle. Sain sen ohjattua kakkosväliin ja pienen pyörähdyksen jälkeen loppupujottelu sujui ok. Ylimääräisiin kiemuroihin kului kuitenkin sen verran aikaa, että ihanneaika niukasti ylittyi. Tuloksena 0,05, nopeus 3,21 m/s, sijoitus 7. Osallistujia yhteensä 38, joista 6 nollaa, 17 HYL.

Open class-kisa oli iltapäivällä kahden jälkeen. Meidän suoritusaika näytti uhkaavasti sattuvan samaan aikaan kuin joukkueradan rataantutustuminen. Sain etuilla muutaman koiran edelle ja ehdin tutustumaan toiseen rataan. Olimme edellisenä torstaina VAUN möllikisoissa ja siellä kilpailevilla oli open class rata. Juoksin sen silloin 2 kertaa Kiran kanssa ja kerran Tytin kanssa, joten rata oli aika tuttu. Rata sujuikin virheettömästi ja ihanneaikakin alittui. Tuloksena -4,84, nopeus 3,08 m/s, sijoitus 12. Osallistujia yhteensä 66, joista 14 nollaa, 31 HYL.

Kleinijoukkueessa olivat mukana Emma Räihä ja Iita, Jonna Saarela ja Kaneli, Hanna Downton ja Devi sekä minä Kiran kanssa. Jonna ja Kaneli tekivät hienon virheettömän radan, muilla tuli virheitä. Kira onnistui Aan jälkeen karkaamaan putkeen, vaikka olisi pitänyt mennä oikealle hypylle ja vasta sen jälkeen putkeen. Videolta näyttää siltä, että pujottelun aloituksessa on jotain ongelmaa ja siitä ilmeisesti tuli myös virhe. Joukkueen sijoitus oli 18, osallistujia kaikkiaan 49.

Riihimäki

7.6.2014

 

RimAn hallikisoisssa oli lauantaina tarjolla kolmosille 2 agilityrataa. Kiran ensimmäinen yritys kolmosluokassa. Tuomarina oli Petteri Kerminen. Minit aloittivat aamulla klo 10. Lähdimme kotoa klo 8 kauniissa aurinkoisessa säässä. Saimme onneksi auton hallin varjoon, niin ei tarvinnut olla huolissaan koirista.

Ensimmäinen rata oli heti alussa kiemurainen. Ekalta hypyltä piti mennä Aan alla olevaan putkeen. Kira oli eri mieltä, karkasi lähdöstä ja meni Aalle. Taisi ehtiä tehdä vielä 3 hylkyä lisää. Loppuradalla Kira oli kuitenkin jo sen verran rauhoittunut, että meni hyvin ja malttoi kuunnella ohjeitakin. Tuloksena HYL. Osallistujia yhteensä 13, joista 3 nollaa, 7 HYL.

Toinen rata vaikutti helpommalta, suurin piirtein eka rata toiseen suuntaan. Nyt Kira malttoi pysyä lähdössä ja kuunteli muutenkin ohjausta ja tehtiin virheetön rata. Yliaikaa kuitenkin tuli. Tuloksena 5,28, nopeus 3,12 m/s. Osallistujia yhteensä 13, joista 5 nollaa, 5 HYL.