Mikkeli

14.7.2012

 

Mikkelissä oli tarjolla kaksipäiväiset kilpailut, molempina päivinä 2 rataa kaikille luokille. Kisapaikka oli hieno, 2 tasaista hiekkakenttää ja halli. Autoillekin löytyi parkkitilaa. Lauantaina miniykköset aloittivat jo klo 8 aamulla, joten lähdimme kotoa ennen kuutta. Autoon oli pakattuna teltta ja makuupussit siltä varalta, jos vaikka jäisimme Mikkeliin yöksi.

Lauantaina Allan Mattson tuomaroi molemmat ykkösten radat. Radat olivat hyvin samanlaiset, rata kahteen kertaan päästä päähän ilman isompia kiemuroita. Ensimmäinen rata oli hyppyrata. Kira ei oikein keskittynyt, sillä se sattui huomaamaan Sepon kaukana metsänreunassa Sindin kanssa juuri ennen omaa vuoroa. Muutenkin se oli liian innokas ja hylkyhän siitä tuli. Pääsi yhdellä hypyllä liian kauas eteen, ohitti seuraavan hypyn ja hyppäsi sen väärään suuntaan. Sitä ennen tuli jo pari virhettä. Voittaja sai sertin ja kakkonenkin nollan, 4 hylkyä, osallistujia oli 11.

Toinen rata oli agilityrata. Siinä oli lähtösuoran päässä putki, jonka kauimmaiseen päähän koiran piti mennä. Siinä tuli paljon hylkyjä. Tällä kertaa isäntä sai käskyn pysyä autossa ja Kira keskittyi suoritukseen. Hankalasta putkestakin selvittiin hienosti. Virheetön rata ja ihanneaika alittui 9,48 sekunnilla, nopeus 3,38 m/s. Sillä tuli voitto ja SERT. Toiseksi sijoittui P-Hauta edustava kääpiösnautseri Minni, joka oli ensimmäisissä virallisissa kilpailuissaan ja sai hienon nollan. 12 osallistui, joista vain 2 parasta sai nollan ja 7 hylkyä. Kolmanneksi tullut sheltti oli ylivoimaisesti nopein, 4,23 m/s, mutta tulos 10.

Puolenpäivän aikoihin lähdimme ajelemaan Mikkeliin. Kävimme tutustumassa toriparkkiinkin ja todettiin, että sieltä pääsi ostoskeskukseen. Lounaaksi syötiin puistossa grillatut kanan koipireidet. Kenkäveroon tutustumista häiritsi rankka sadekuuro. Iltapäivällä palattiin kisapaikalle katselemaan kolmosluokkien kilpailuja. Saimme onneksi auton aivan toisen radan laidalle. Siellä sitten istuimme ja ihailimme hienoja suorituksia, joita kaatosade ei näyttänyt pahemmin haittaavan. Katselemista se hieman haittasi, kun ei meinannut nähdä tuulilasista läpi. Onneksi sade lakkasi. Kisojen päätyttyä pystytimme teltan auton viereen. Pari muutakin telttaa siellä oli ja useita asunto-autoja. Koirat olivat hieman ihmeissään teltasta, mutta kotiutuivat nopeasti. Sinä iltana sattui olemaan tangomarkkinoiden finaali, tangokuninkaan valinta. Seurasimme kilpailua teltassa läppäristä. Kuvayhteys pätki liikaa, mutta radio kuului hyvin.

Helsinki, Purina Open

2.7.2012

 

Purina Openissa oli maanantai-iltana tarjolla 2 virallista kisaa ykkösluokille. Lähdimme kotoa puoli neljän paikkeilla ja olimme perillä hyvissä ajoin ennen viittä. Ehdimme kierrellä kauniin joen rannalla ja tutustua siirtolapuutarhaan. Koira-aitauskin läheltä löytyi ja hieno lasten leikkikenttä. Kaunis ilma, eikä paljoa haitannut, että olimme kotona vasta puoli 11 jälkeen.

Ensimmäinen rata alkoi mineille klo 18 sisällä hallissa. Tuomarina toimi Anne Savioja. Radan alku näytti vaikealta. Toisena esteenä keinu, jolta piti mennä oikealla olevan putken kauimmaiseen päähän. Siitä selvittiin hienosti, mutta putken jälkeiseltä hypyltä Kira meinasi jatkaa suoraan eteenpäin, kun piti palata takaisin putkeen. Kira räksytti koko ajan ja tuli lopulta hylätyksi, kun karkasi puomille, vaikka olisi pitänyt pujotella.

Toinen rata oli ulkona ja siellä minien vuoro oli puoli 8 jälkeen. Tuomarina Esa Muotka, joka oli tehnyt oikein mukavan radan. Kira vaihteeksi totteli ohjausta ja meni sujuvasti radan läpi ilman virheitä, ihanneaikakin alittui reilulla 5 sekunnilla. Sillä tuloksella voitti virallisen kilpailun, mutta Open-kisan parhaat olivat 3-luokkalaisia, joista parhaan tulos oli jotain -14. Palkinnot olivat hyvät: ruokasäkki tietenkin Purinaa ja se jopa kelpaa koirille, kisalahjakortti ja lisäksi valitsin mini-Kongin, joka osoittautuikin mieluisaksi.

Järvenpää

20.5.2012

 

Järvenpäässä oli tarjolla ykkösluokille 3 starttia, 2 agilityrataa ja hyppyrata. Tuomarina Ritva Herrala. Agilityradat olivat aika vaativia eikä nollatuloksia paljon tullut. Ensimmäisellä radalla Kira tuli hylätyksi putken väärään päähän menosta jo radan alkupuolella, eikä loppurata mennyt paljon paremmin. 7 osallistujaa, joista 3 HYL, ei yhtään LUVAA.

Toisella radalla Kira sai virheen pujottelun aloituksessa ja oli 5-tuloksella sijalla 2. 7 starttasi, 3 sai tuloksen, ei nollia. Palkinnot olivat hyvät, kassista löytyi ruokalahjakortti, namia koiralle ja ohjaajalle ja valeraskaalle nartulle erittäin mieluinen lelu.

Hyppyrata oli selvästi helpompi, vain 15 estettä. Kira teki virheen kesken pujottelun ja kiersi yllättäen okserin vierestä ja yliaikaakin tuli reilusti, tulos 18,54. 5 osallistujasta voittaja sai LUVAn ja yksi HYL.

P-Haun iltakisat

7.5.2012

 

Menimme Kiran kanssa kilpailupaikalle, P-Haun harjoituskentälle suoraan töistä. Ensimmäinen rata tuntui aika haastavalta. Kira meni hyvin, mutta pujottelussa meni aikaa hukkaan, kun hieman neuvoteltiin. Keinun jälkeisellä hypyllä kuvittelin, että rima tippui ja ote pääsi herpaantumaan. Kira ehti seuraavalle hypylle niin nopeasti, että jouduin muuttamaan suunnitelmia. Onneksi Kira meni loppuun asti hienosti! Olin todella yllättynyt, kun Kira oli tuloslistalla neljäntenä 0-tuloksella, ensimmäinen LUVA! 15 starttasi ja 8 sai tuloksen.

Toisella radalla Kira taas temppuili putkien kanssa ja sai yhden kiellon, odotin useampaakin... 5-tuloksella sijalla 6. 16 starttasi, 7 sai tuloksen, ainoa 0 voittajalle.

Molemmat radat tuomaroi Ritva Herrala.

Virallinen kilpailu Kouvolassa

11.4.2012

 

Lähdimme ajamaan Kouvolaa kohti aamulla seitsemältä. Miksi miniykköset aloittaa aina aamulla klo 9??? Olimme perillä vähän yli 8 ja ehdimme käydä puolen tunnin lenkillä.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata. Seppo huolehti Kirasta rataantutustumisen ajan. Kira starttasi numerolla 3. Rata meni ihan hyvin. Ainoa virhe tuli aivan radan alussa, kun Kiran mielestä toinen este oli putki ja se yritti mennä sinne selkäni takaa. Viime tingassa sain sen käännettyä oikeaan suuntaan. Radan takanurkassa tuli ylimääräinen kaarros, joku mielenkiintoinen haju? Saksanmetsästysterrieri kävi tutkimassa samaa paikkaa vähän tarkemminkin. Yksikään minikoira ei tehnyt puhdasta rataa ja yllättäen Kira sijoittui kolmanneksi. Koiria oli 17, joista 10 tulos HYL. Voittaja oli todella nopea venäläinen corgi, mutta hieman jäi vaivaamaan, montako rimaa se pudotti...

Välillä käytiin treenaamassa tokoa ja Sindikin pääsi hommiin.

Toinen rata oli agilityrata. Toisella esteellä oli jyrkkä käännös ja rima tippui. Pujottelun sisäänmeno ei onnistunut ja jostain syystä Kira meinasi ohittaa yhden putken. Toisella radalla onnistuivat sellaiset koirat, jotka ensimmäisellä radalla näyttivät aivan toivottomilta. 4 parasta teki nollatuloksen ja voittaja sai sertin. Hylkyjä tuli 9.

Meinasin taas unohtaa kilpailukirjan, nyt ei onneksi ehditty edes poistua kilpailualueelta, kun huomasin sen puuttuvan.

Kotimatkalla nautimme Kouvolan tuoreesta lakusta. Koiratkin tykkäsivät saamistaan "miniluista". Muumimukikin saatiin palkinnoksi!

Ensimmäinen virallinen kilpailu Nastolassa

11.9.2011

 

Kiran ensimmäinen virallinen kilpailu alkoi aikaisin aamulla. Oltiin Nastolassa klo 8, käytiin ilmoittautumassa ja täytin kilpailukirjan. Kierrettiin puolen tunnin lenkki ja jätin Sindin autoon odottamaan. Kierreltiin vielä kentällä, kunnes kuulutettiin mittaukseen. Hieman tuomari huomautti, kun olin jo ruksannut miniluokan. Totesin siihen, että on niin selvä juttu, korkeutta on alle 30 cm, minkä sitten tuomarikin totesi. Kävin lämmittelyesteillä kokeilemassa pujottelun, putken ja pari hyppyä. Kira toimi todella hyvin.

Rataantutustumisen ajaksi laitoin Kiran häkkiin. Kira starttasi numerolla 1. Rata meni ihan hyvin. Pujottelun aloituksen otin varman päälle ja se onnistui. Keinulla juoksi aivan päähän asti ja hyppäsi kesken pudotuksen pois kyydistä. Jatkoi hyvin matkaa. Valitettavasti pääsi ohittamaan viimeisen esteen ja hyppäsi takaisin väärään suuntaan.

Haettiin Sindi ja muitakin tavaroita autosta ja asetuttiin kehän laidalle katselemaan muiden suorituksia. Mineistä puolet eli yhteensä 8 sai hylyn, niiden joukossa kaikki 3 P-Haun edustajaa.

Maksien radan jälkeen kävimme pienellä lenkillä radan rakentamisen aikana. Muutos olikin helppo, suunta vain vaihtui ja keinun tilalle tuli pussi. Se alkoi huolestuttaa, sillä pussia on harvoin ollut cuppikisoissa.

Kira starttasi taas ensimmäisenä ja intoa riitti. Meni heti lähtösuoran päässä olleen putken väärään päähän ja taisi tehdä saman virheen vielä toisessakin kohdassa rataa. Pussin meni hienosti ja pujottelukin onnistui. Mineistä hylättiin melkein puolet, 7, yksi oli ilmoittautunut vain ekalle radalle.

Käytiin taas pienellä lenkillä ja syömässä pieni pizzanpala. Se oli ihan kiva vaihtoehto makkaralle. Sen jälkeen sain nauttia kolmisen tuntia agilityn katsomisesta. Kira oli sen verran levoton, että kävimme aina luokan vaihtuessa pienellä lenkillä. Ykkösluokan medien ja maksien jälkeen kisasivat kakkosluokat 2 rataa. Hieman aikataulu myöhästyi, joukkuekilpailun piti alkaa puoli 3, mutta silloin taisivat vasta maksikakkkoset aloitella toista rataansa. Onneksi sää oli kaunis, niin ei haitannut vaikka vähän venyikin.

Piirinmestaruuden joukkueradalla oli 20 miniä eli 5 joukkuetta, niistä 2 P-Haun. Kiran joukkueen nimi oli P-Haun kaunottaret ja kulkuri. Joukkueen ensimmäinen koira tuli hylätyksi. Kiran vuoro oli toisena ja teimme puhtaan radan, "vanhan" nollan eli yliaikaa tuli vajaa sekunti. Keinun meni nyt oikein hyvin, oppi ekasta lentokeinusta varovaisemmaksi. Pujottelu pitäisi saada varmemmaksi ja nopeammaksi. Aloitus on varmistettava, muuten menee helposti väärästä välistä enkä yhtään uskalla "hoputtaa". Radan lopussa oli pitkän suoran päässä putki ja siinä Kira joutui vähän kysymään, että minne mennään, kun en pysynyt perässä. Aika moni koira meni siinä vasemmalla olleelle hypylle. Hylkyjä tuli paljon, Kiran joukkueessakin kaikki muut hylättiin.

Katsoimme vielä medien joukkuekilpailun, mutta sen jälkeen tuntui, että on parasta lähteä kotiin, kaikki eväätkin oli jo syöty.