Lahti

25.11.2023

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti piirinmestaruuskilpailut MES luokalle Lasitehtaan hallilla. MES-luokkaan oli ilmoittautunut 33 koirakkoa. Tuomari oli Jenni Susi. MES-luokan ensimmäinen ryhmä  alkoi n. klo 17. Kiran  vuoro oli kymmenentenä. Koirat olivat hallissa häkissä. Kotimatkalla oli melkein 20 astetta pakkasta.

Tällä radalla tuli isoja virheitä enkä Kiran kanssa edes miettinyt uusimisia. Mukava rata, 20 kylttiä. Kyltillä 2 "Istu, käännös oikeaan, istu" tuli (TVÄ -1). Kyltillä 4 "Eteen seisten, peruutus ohjaajasta poispäin" Kira meni vinoon, mielestäni en kuitenkaan taputellut (OV -3, TVÄ -10). Kyltillä 7 "Puolenvaihto edessä" Kira kääntyi liikaa (TVÄ -10). Kyltillä 9 "Liikkeestä seiso, kierrä koira" Kira istui (OV -3, TVÄ -10). Kyltillä 10 "Valkovuokko" tuli  (TVÄ -3). Kyltillä 12 "Liikkeessä kutsu koira", Kira  lähti ennen kutsua (TVÄ -3).   Tuomarin kommentti: "Todella kaunista yhteistyötä".  Aika 2:17,78. Tulos 57 pistettä eli ei tulosta.

 

Lahti

2.9.2023

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti tuplakilpailut kaikille luokille Lasitehtaan hallilla. Mukana MESB-luokassa oli 20 koirakkoa. Tuomari oli Maria Liski. Ilmoitin Kiran vain B-kisaan. MESB-luokka alkoi 11.30. Kiran numero oli 102. Koirat olivat hallissa häkissä.

Kiralle sattui muutamia virheitä, enkä viitsinyt niitä uusia. Tarkoitus oli vaan, että Kirakin pääsee jotakin tekemään. Mukava rata, 18 kylttiä. Kyltillä 1 "Peruutus ohjaajasta poispäin" Kira pysähtyi kesken peruuttamisen (TVÄ -1). Kyltillä 2 "Puolenvaihto edessä" Kira pyörähti väärin (TVÄ -10). Kyltillä 8 "Liikkeestä seiso kierrä koira" Kira pyöri mukana (TVÄ -10).  Kyltillä 15 "Valkovuokko" tuli  (VINO -1). Kyltillä 17 "Istu, käännös vasempaan, istu" tuli (AS -1). Kyltillä 18 "Eteen istu, oikealta oikealle" Kira istui eteen vinoon ja meni vasemmalle puolelle (TVÄ -10). Tuomarin kommentti: "Rauhallinen hyvä rata!" .  Aika 2:26:03. Tulos 66 pistettä eli ei tulosta.

 

Lahti

15.4.2023

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti kilpailut kaikille luokille Lasitehtaan uudella  hallilla. Mukana MES-luokassa oli n. 20 koirakkoa. Tuomari oli Taru Leskinen. MES-luokka alkoi 9.30. Kira oli viimeisenä vuorossa.

Kira toimi oikein hyvin ottaen huomioon, että ikää on jo 13v 3kk. Mukava rata, 18 kylttiä. Kyltillä 5 "istu, käännös oikeaan, istu" Kira jäi vähän kauas istumaan (TVÄ -1). Kyltillä 7 "Puolenvaihto edessä" Kira yritti ensin mennä jalkojen välistä, mutta onnistuin estämään sen  (TVÄ -1). Kyltillä 14 "Pyörähdys" tuli (OV -3)?? Tuomarin kommentti: "Näppärää työskentelyä" .  Aika 1:44:50. Tulos 95 pistettä ja sijoitus 3.

 

Lahti

5.11.2022

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti piirinmestaruuskilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallilla. Mukana MES-luokassa oli n. 37 koirakkoa. Tuomari oli Anna Pekkala. Kiran ryhmä  alkoi klo 12.15. Kira oli loppupäässä. Kira oli mukana myös "Vaun Somat kleinit" joukkueessa, mutta valitettavasti joukkue ei saanut tulosta.

Kira toimi oikein hyvin ottaen huomioon, että ikää on jo 12v 10kk. Mukava rata, 18 kylttiä. Ainoa ongelma oli lähestyminen kyltille 3 "pyörähdys". Kira tuli merkiltä  liian loivasti ja oli pyörähdys-kyltin kohdalla edelläni ja kiersi kyltin ympäri. Uusinta onnistui (UUSI -3). Tuomarin kommentti: "Sujuva yhteistyö" .  Aika 2:03,50. Tulos 97 pistettä.

 

Artjärvi

9.7.2022

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti tuplakilpailut kaikille luokille Vuorenmäen urheilukentällä. Mukana MESB-luokassa oli 20 koirakkoa. Tuomari oli Anna Klingenberg. MES alkoi klo 13.30. Kira oli viimeisenä.

Kira toimi ihan hyvin ottaen huomioon, että edellisen kerran kilpailtiin reilu vuosi sitten. Mukava rata, 18 kylttiä. Kira haukahti ja hyppäsi päälleni ennen kylttiä 11 "Pujottelu" (KONTR -1). Kyltillä 13 "Liikkeestä seiso, kierrä koira" Kira istui 3 kertaa. (UUSI -3 UUSI -3 TVÄ -10). Kyltillä 18 "Peruutus poispäin" Kira istui (TVÄ -10). Tuomarin kommentti: "" .  Aika 2:29,10. Tulos 73 pistettä.

 

Artjärvi

3.7.2021

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti kilpailut kaikille luokille Vuorenmäen urheilukentällä. Mukana MES-luokassa oli 25 koirakkoa. Tuomari oli Tiia Hämäläinen. MES alkoi klo 10. Kira oli aika lopussa. Oli niin kuuma ilma, että tehtiin vain hyvin lyhyt lenkki ja muuten odotettiin vuoroa varjossa. Auto oli aurinkoisessa paikassa ja mittari näytti pois lähtiessä 35 astetta. Minun ei pitänyt ilmoittaa Kiraa rallyyn, mutta kun siellä oli tilaa, niin ajattelin, että siinä samassa sekin menee. Kira oli radan alussa aivan ihmeissään ja kesti muutaman kyltin, että se tajusi, että ollaan rallykisoissa eikä tokossa.

Mukava rata, 18 kylttiä. Kyltillä 2 "puolenvaihto edessä" Kira jätti vaihdon vähän kesken (KONTR -1).  Kyltillä 5 "puolenvaihto jalkojen välistä" Kira meni eteeni. Uusinta onnistui (UUSI -3).  Kyltillä 11 "Peruutus edessä poispäin" Kira ei ensin tajunnut, että pitäisi peruuttaa. Peruutti sitten kuitenkin, mutta vinoon. (TVÄ -1) Kyltillä 13 "Hyppy" Kira taisi innostua vähän liikaa. (TVÄ -3). Tuomarin kommentti: "Hieno, sujuva rata. Nätit käännökset"   Aika 2:08,81. Tulos 92 pistettä.

 

Lahti

31.8.2020

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti iltakilpailut MES-luokalle Vipusenkadun hallissa. Mukana MES-luokassa oli 30 koirakkoa. Tuomari oli Pia Heikkinen. MES alkoi klo 17 ja Kira oli 9. Tehtiin lenkki ennen rataantutustumista ja jätin Kiran autoon Tytin suorituksen ajaksi. Rata oli aika helppo ja vain muutama jäi ilman tulosta.

Kira oli vähän yli-innokas ja äänteli melkein koko ajan.  Mukava haastava rata, 19 kylttiä. Kyltillä 3 "Käännös oikeaan, askel, istu" Kira aikoi lähteä mukaan (TVÄ -10). Ennen kylttiä 6 "Istu, maahan, istu" Kira hypähti (KONTR -1). Kyltillä 13 "Istu, eteen istu, vasemmalta oikealle, istu" Kira istui vinoon (VINO -1). Kyltillä 15 "Houkutus" minä kiersin jotenkin väärin (TVÄ -10)?? Tuomarin kommentti: "Koira ääntelee ajoittain, hieno kontakti!"  Vähennys kokonaisvaikutelmasta -1. Aika 2:04,19. Tulos 77 pistettä.

 

Orimattila

1.8.2020

 

SCY Päijät-Hämeen alaosasto järjesti tuplakilpailut kaikille luokille Pennalassa Päijät-Hämeen Agility-Urheilijoiden kentällä ja hallissa. Mukana MES-luokassa oli 25 koirakkoa. A-kisan tuomari oli Raili Sonninen-Korhonen ja B-kisan Kirsi Petäjä. A-kisan MES-luokkien rataantutustuminen alkoi klo 15 jälkeen ja Kira oli radalla loppupäässä n. klo 16.30. Ehdittiin tehdä reipas lenkki ennen rataantutustumista. Sää oli lähes täydellinen, lämpötila n. 20 astetta.

Kira oli nyt melko rauhallinen, mutta pientä  ääntä kuului välillä. Paperilla rata näytti hankalalta, mutta oli oikein mukava. Toiseksi viimeisellä kyltillä ihmettelin, että ollaanko jo tulossa maaliin. Kyltillä 5 "Istu, seiso, kierrä koiran ympäri" Kira astui askeleen eteenpäin, kun tulin sen viereen (TVÄ -3). Kyltillä 13 "Seuraten 3 askelta peruuttaen" Kira kääntyi ensin poikittaín, mutta oikaisi sitten itsensä.  (VINO -1)  Tuomarin kommentti: "Hieno kilpailusuoritus."  Kyltti 8 "Liikkeessä istu, jätä koira" Hieno! Aika 1:58,26. Tulos 96 pistettä ja Kirasta tuli rally-tokovalio! 

 A-kisan jälkeen annoin koirille iltapalan, minkä normaalistikin syövät kello viiden paikkeilla ja söin myös itse eväänä olleet pullat mehun kanssa. Aikomus oli antaa niiden levätä autossa, mutta siitä ei tullut mitään, haukkuivat koko ajan. Toisen ryhmän rataantutustuminen alkoi heti A-kisan palkintojen jaon jälkeen. Rata tuntui paperilla helpolta, mutta oli kuitenkin aika haastava ja Kira kävi vähän ylikierroksilla. Todella mukava kiemurteleva rata!

Kyltillä 10 "Tulppaani" taisin kumartaa liikaa (OV -3). Kyltillä 13 (Oikea täyskäännös) Kira haukkui, tosin muistan vain, että se haukahti putken sisällä (HAU -3). Tuomarin kommentti "Vähennys ääntelystä. Ihanaa yhteistyötä! Kaunista menoa." Kyltti 4 "Istu, askel vasemmalle, istu" Hieno! Aika 1:50,50. Tulos 93 pistettä.

 

Lahti

15.2.2020

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mukana MES-luokassa oli 22 koirakkoa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. MES alkoi klo 10 ja Kira oli loppupäässä 16. Ehdittiin tehdä lenkki ennen rataantutustumista ja toinen lenkki sen jälkeen.

Kira oli jostain syystä taas sekaisin ja yli-innokas, ääntä kuului koko ajan. Mukava haastava rata, 19 kylttiä. Kyltillä 2 "Istu, käännös oikeaan, istu (koira oikealla)" Kira pysähtyi istumaan kauas eikä kääntynyt vaan meni maahan. Uusiminen onnistui vähän paremmin (UUSI -3). Kyltillä 15 "Valkovuokko" Kira oli sekaisin eikä kääntynyt oikein.  (TVÄ -10) Kyltillä 19 "Eteen seisten, peruutus poispäin ohjaajasta" Kira pyörähti sivulle tullessa (TVÄ -10).  Tuomarin kommentti: "Taitavaa yhteistyötä."   Aika 2:48,31. Tulos 77 pistettä.

 

Lahti

14.12.2019

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti piirinmestaruuskilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mukana MES-luokassa oli 40 koirakkoa. Tuomari oli Krista Karhu. Eka ryhmä alkoi klo 12. Kira oli ryhmän loppupäässä. Kira oli myös pronssille sijoittuneessa joukkueessa "VAUn tahdikkaat", jonka yhteistulos oli 285 pistettä.

Kira oli jostain syystä taas sekaisin ja ei oikein toiminut. Muuten aivan mukava haastava rata, 20 kylttiä. Kyltillä 1 "Lähetä koira" Kira ei löytänyt pientä merkkiä, vaan juoksenteli ympäriinsä. Pysäytin sen, kun se oli kohtuullisen lähellä merkkiä. (TVÄ  -3).  Kyltillä 5 "Istu, käännös oikeaan, istu (koira oikealla)" Kira pysähtyi istumaan kauas ja kääntyminen oli vähän vaikea. (TVÄ -1) Kyltillä 7 "270 vasempaan" Kira oli taas kaukana ja kääntyi vaikeasti.  (TVÄ -1) Kyltillä 9 "Eteen seisten, peruutus poispäin ohjaajasta" oli jotain pientä ongelmaa (PY -1).  Tuomarin kommentti: "Hieno peruutus vierellä. Ihana rata."   Aika 2:22,69. Tulos 94 pistettä. Valio pisteen päässä!

 

Lahti

28.5.2019

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti iltakilpailut MES luokalle Vipusenkadun hallissa. Mukana kilpailuissa oli 30 koirakkoa. Tuomari oli Taru Leskinen. Eka ryhmä alkoi klo 18. Kira oli ryhmän kolmantena.

Kira oli jostain syystä taas sekaisin ja ei oikein toiminut. Muuten aivan mukava rata, 19 kylttiä. Kyltillä 1 "Ohjaajan ympäri myötäpäivään" Kira pyörähti väärin päin, uusintakaan ei onnistunut (UUSI -3 TVÄ  -10).  Kyltillä 9 "Valkovuokko" Kira ei suostunut pyörahtämään oikein eikä uusintakaan onnistunut (UUSI -3 TVÄ -10 eri aikainen). Kyltillä 10 "Liikkeestä maahan, kierrä koira" Kira ei halunnut mennä maahan (TVÄ -10 ohjaaja pysähtyi).  Kyltillä 12 "270 oikeaan"  Kira kääntyi huonosti (VINO -1).  Kyltillä 16 "Istu, käännös vasempaan, istu" Kira haisteli jotain (PY -1). Kyltillä 18 "Pyörähdys" tuli (OV -3)?? .  Tuomarin kommentti: "Peruutus erityisen nätti."   Aika 2:20,35. Tulos 59 pistettä eli ei tulosta.

 

Lahti

25.5.2019

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti tuplailtakilpailut MES luokalle Vipusenkadun hallissa. Molemmissa kilpailuissa oli 10 koirakkoa. Tuomari oli Krista Karhu. Eka kilpailu alkoi klo 18. Kira oli 7. Tosi kivat pikkukisat!

Kira oli ekalla radalla vähän sekaisin, mutta hylky tuli minun takia. Aivan mukava rata, 20 kylttiä. Kyltillä 2 "Valkovuokko" Kira ei suostunut kääntymään oikein. Uusintakaan ei onnistunut ja koska en muistanut sanoa uusivani, suoritus hylättiin. (TVÄ HYL). Kyltillä 9 "Istu, askel vasemmalle, istu" Kira käveli kuono edellä. Kyltillä 19 "Liikkeestä maahan, kierrä koira" Kira ei suostunut menemään maahan.  Tuomarin kommentti: "Uusimisen ilmoittaminen unohtui ja siitä valitettavasti hylkäys. Taitava koirakko ja muuten hieno rata."   Aika 2:20:13. Tulos HYL.

 

Lahti

25.5.2019

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti tuplailtakilpailut MES luokalle Vipusenkadun hallissa. Molemmissa kilpailuissa oli 10 koirakkoa. Tuomari oli Krista Karhu. Toinen kilpailu alkoi n. klo 19:15. Kira oli 10. Tosi kivat pikkukisat!

Kira oli tokalla radalla innokas ja piti pientä ininää suuren osan radasta. Aivan mukava rata tämäkin, 19 kylttiä.  Kyltillä 19 "2xoikea täyskäännös" Kira kääntyi väärin. Uusinta onnistui (Uusi -3).  Tuomarin kommentti: "Aivan huikea rata!"   Aika 2:09:97. Tulos 97 pistettä ja sijoitus 2. Hävittiin voittajalle muutama sekunnin sadasosa!

 

Lahti

27.4.2019

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 16 koirakkoa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. MES alkoi klo 9.30. Kira oli 10.

Kira oli jostain syystä todella vaisu ja sitä täytyi houkutella, loppua kohti paransi. Aivan mukava rata, 20 kylttiä. Kyltillä 2 "eteen istu, vasemmalta oikealle", Kira tuli vasemmalle puolelle ja siitä sivuaskelin oikealle. (TVÄ -2 TVÄ -10). Kyltillä 4 "2xoikea täyskäännös", Kira ei kiertänyt oikein. Uusinta onnistui (UUSI -3). Kyltillä 6 "Valkovuokko" Kira ei kääntynyt oikein. Uusinta onnistui (UUSI -3). Kyltti 7 (270 astetta vasempaan)  onnistui muuten, mutta Kira kääntyi huonosti . (VINO -1, TVÄ -3). Kyltillä 19 "Eteen seisten, peruutus poispäin" peruutus jäi lyhyeksi (-10, TVÄ).  Tuomarin kommentti: "Hyvää selkeää yhteistyötä."   Aika 3:07:12. Tulos 69 pistettä eli ei tulosta.

 

Lahti

20.1.2019

 

SCY ry / Päijät-Hämeen alaosasto järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun A-Qility hallissa. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 19 koirakkoa. Tuomari oli Heikki Palosaari. MES alkoi klo 9. Kiran vuoro oli neljäntenä.

Kira oli alussa vähän "unessa", mutta paransi loppua kohden. Aivan mukava rata, ensimmäinen kerta uusilla säännöillä. Kyltillä 2 "Pyörähdys" Kira ei pyörinyt, uusinta onnistui, mutta minä ilmeisesti hidastin (UUSI -3 OV -3)Kyltillä 5 "Puolenvaihto jalkojen välistä" tuli (TVÄ -1)? Kyltillä 6 "Koira eteen, vasemmalta oikealle", Kira tuli vasemmalle puolelle. Uusinta onnistui. (UUSI -3). Kyltillä 11 "Puolenvaihto edessä", minä ilmeisesti väistin Kiraa (OV -3). Kyltillä 13 "Käännös oikeaan, askel, sivulle" Kira istui alussa turhan kauas (TVÄ -1). Kyltillä 16 "Käännös vasempaan" tuli (KYL -1)?  Tuomarin kommentti: "hymynaama" .  Aika 2.27,35. Tulos 88 pistettä ja 3. sija! Kotona huomasin, että pisteet oli laskettu väärin ja oikea tulos olisi ollut 85 pistettä. Palkinnoksi valitsin koirille herkkuja, pokaalin vaihdoin mehuun ja pullaan.

 

Lahti

3.11.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti piirinmestaruuskilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 23 koirakkoa. Tuomari oli Minna Hillebrand. MES alkoi n. 12.40. Kiran vuoro oli toisena.

Kira oli taas rauhallinen ja kaikki tehtävät onnistuivat helposti. Todella mukava rata, joka tuntui helpolta ja lähes kaikki osallistujat saivatkin tuloksen. Mutta Kira oli ainoa, joka sai täydet 100 pistettä ja voitti piirinmestaruuden! Tuomarin kommentti: "Kaunista ja tarkkaa yhteistyötä. Hienot asennon vaihdot. Hieno ja hallittu rata!". Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. edessä. Kira istui hienosti. Aika 1.51,93. Tulos 100 pistettä! 

 

Lahti

22.9.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 13 koirakkoa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. MES alkoi 9.30. Kiran vuoro oli ensimmäisenä.

Kira oli todella rauhallinen. Ainoat virheet tulivat kyltillä 18 "Seuraaminen 3 askelta peruuttaen, koira oikealla". Ekalla yrityksellä Kira ehti istahtaa ennen peruutusta, uusinnasta tuli -1 VINO ja -3 TVÄ.  Tuomarin kommentti: "Hieno! Tyylikästä, rauhallista ja selkeää yhteistyötä". Käytösruudussa oli Seisominen 3 min. vasemmalla. Kira seisoi hienosti. Aika 2.16,82. Tulos 93 pistettä ja TP! 

 

Artjärvi

22.7.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti Artjärven Ärinät Vuorenmäen urheilukentällä. Rally-toko oli sunnuntaina. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 19 koiraa. Ilma oli helteinen. Tuomari oli Hannele Pirttimaa. MES alkoi 11.45. Kiran vuoro oli kolmantena.

Kira oli alussa jäykkä, mutta paransi loppua kohti. Eka kyltti oli pyörähdys ja vasta uusinta onnistui. Kyltillä 4 "?"  (TVÄ -1). Kyltti 12 "Liikkeessä kutsu koira" Kira vaihtoi vasemmalle. En oikein tiennyt, mitä tehdä, kun huomasin sen vasta seuraavan kyltin kohdalla. Käskin sitten Kiran vaihtaa oikealle takaa ja siitä ohjasin eteen istumaan. (TVÄ -10 koira väärällä puolella). Tuomarin kommentti: "Hieno rauhallinen rata". Käytösruudussa oli Makaaminen 3 min. vasemmalla. Kira makasi hienosti. Aika 1.56,43. Tulos 86 pistettä ja sijoittui kolmanneksi!  Ei pitäisi unohtaa koiraa selän taakse. En nähnyt ratapiirrosta. Ensimmäinen kerta, kun palkinnoksi sai myös pehmiksen!

 

Valkeala

8.7.2018

 

Kouvolan Seudun Seurakoirakerho järjesti kilpailut kaikille luokille Jyrääntien kivituhkapohjaisella ulkokentällä. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 13 koiraa. Ilma oli oikein hyvä, pilvipouta ja lämpöä alle 20 astetta. Tuomari oli Taru Leskinen. Pujottelussa oli erikoisuutena viimeisen merkin päällä tuoli, jolla istui ihminen. Huomasin sen vasta, kun tulin pujottelun alkuun. Ei aiheuttanut mitään ongelmia. Vaihteeksi MES oli viimeisenä ja radalle päästiin vasta klo viiden paikkeilla. Kiran vuoro oli taas ensimmäisenä.

Kira oli erittäin hyvässä mielentilassa, rauhallinen ja keskittynyt. Kyltillä 4 "Molemmat oikeaan täyskäännös" Kira kääntyi  vähän myöhässä (TVÄ -10 eriaikainen). Kyltti 7 "Molemmat vasempaan täyskäännös" oli tuomarin mielestä myös eriaikainen (TVÄ -10). Kyltillä 19 "Istu, täyskäännös oikeaan" (vino -1).  Tuomarin kommentti: "Kaunis rauhallinen rata". Käytösruudussa oli Makaaminen 3 min. vasemmalla. Kira makasi hienosti. Aika 2.09,88. Tulos 79 pistettä. Video Valkeala 8.7.2018

 

Lahti

17.2.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka oli jaettu kahteen ryhmään ja meidän ryhmä alkoi n. klo 11.10. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 32 koiraa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Kiran vuoro oli ryhmässään ensimmäisenä.

Kira oli nyt vähän vaisu. Kyltillä 3 "Käännös oikeaan" se jäi jälkeen (TVÄ -1). Kyltti 8 "2xoikea täyskäännös" ei onnistunut uusinnassakaan (UUSI -3, TVÄ -10). Kyltillä 11 "Koira peruuttaa edessä", Kira istahti, en viitsinyt uusia (TVÄ -10).  Tuomarin kommentti: "Hyvää työtä". Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. oikealla. Kira istui hienosti. Aika 2.45,09. Tulos 76 pistettä.

 

Lahti pm

4.11.2017

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Kilpailu oli ensimmäinen Salpausselän kennelpiirin piirinmestaruuskilpailu. Kira oli mukana VAUn IV-joukkueessa, joka sijoittui lopulta neljänneksi. Mestariluokka oli jaettu kahteen ryhmään ja Kiran ja Sindin ryhmä alkoi n. klo 15. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 32 koiraa. Tuomari oli Tiia Hämäläinen. Kiran vuoro oli ryhmässään ensimmäisenä.

Kira oli nyt hyvässä mielentilassa ja toimi hyvin. Kyltti 9 oli sarjahyppy ja siinä Kira innostui sen verran, että seuraava kyltti, "Koira peruuttaa edessä", ei onnistunut. Uusinta onnistui, mutta peruutus taisi jäädä hieman lyhyeksi (UUSI -3, TVÄ -1). Toinen virhe tuli kyltiltä 13 ja oli täysin minun moka, onneksi Kira teki oikein. "Istu, koira eteen, vasemmalta sivulle, istu". Minä olin liian hätäinen lähtemään liikkeelle (OV -3) Tuomarin kommentti: "Sujuva hieno rata". Käytösruudussa oli Seisominen 3 min. oikealla. Kira seisoi hienosti. Aika 3.00,72. Tulos 93 pistettä, millä sijoittui kuudenneksi. Kira sai myös RTK4-koulutustunnuksen ensimmäisenä kleinina!

 

Kangasala

5.8.2017

 

Pienpystykorvat ry:n rotumestiksen järjesti Pirkanmaan Sennenyhdistys Kyötikkälän palveluskoirien koulutuskentällä. Mestariluokka alkoi klo 10. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 15 koiraa, joista 3 pienpystykorvaa. Voittajaluokassa oli 1 pommi, avoimessa 1 kleini ja alokkaassa 3 pommia. Tuomari oli Pia Heikkinen. Kiran vuoro oli  7. Säätila oli todella vaihteleva, mestariluokan aikaan oli lämmintä ja olin T-paidassa. Myöhemmin satoi aika runsaastikin ja välillä paistoi aurinko. Kentän nurmikko oli pienille koirille vähän turhan pitkää. Muuten hyvä paikka, iso aukea kenttä, johon tarvittaessa mahtuisi parikin kehää.

Kira oli nyt hyvässä mielentilassa ja toimi hyvin. Kyltti 1 oli "Koira eteen, askeleet peruuttaen". Tuomarin mielestä kolmas askeleeni oli liian lyhyt, täytynee alkaa harppomaan takaperin (TVÄ -10). Kyltti 2 oli "Liikkeestä seiso, kierrä koira", Kira ensin istui, uusinta onnistui (UUSI -3). Kyltillä 7 "Istu, askel vasemmalle, istu" Kira kääntyi (VINO -1). Kyltti 8 oli "Istu, koira eteen, vasemmalta oikealle, istu" Kira istui eteen vinoon (TVÄ -1 VINO -1) Tuomarin kommentti: "Hienoa yhteistyötä". Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. edessä.Kira istui hienosti. Aika 2.22,94. Tulos 84 pistettä, millä Kira voitti Pienpystykorvien mestaruuden .

 

Lahti EV

27.5.2017

 

Korkeavire ry järjesti möllikilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 10. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 6 koiraa. Tuomari oli Taru Leskinen. Kira kisasi ensimmäisenä.

Kira oli taas vähän hermostunut ja sähläili turhia. Kyltti 2 oli "pyörähdys" Kira pyörähti vasta toisella käskyllä (OV -3). Kyltillä 3 "Spiraali vasemmalle" Kira haisteli jotain, komensin sitä ja läpsäytin kädellä reiteen. (PY -1 OV -3). Kyltillä 5, "Seuraten 3 askelta peruuttaen", Kira oli ekalla yrityksellä aivan liian vino. Uusin ja oli vieläkin vähän vino.(VINO -1 UUSI -3). Kyltillä 11, "Istu, käännös vasempaan, askel, istu" Kira nousi seisomaan. Uusinta onnistui (UUSI -3). Kyltillä 12 "360 oikeaan" Kira ei oikein pyörinyt mukana (VINO -1). Kyltiltä 13 "Oikea täyskäännös" tuli (TVÄ -1)? Kyltillä 14 "Istu, Koira eteen, vasemmalta oikealle, istu" Kira istui edessä vinoon (VINO -1). Kyltti 16 oli paha moka. Jotenkin luin, että se on "Istu, seiso, maahan", mutta se olikin "Istu, seiso, istu" (TVÄ -10). Kyltillä 18 "Istu, käännös oikeaan, istu" Kira istui vinoon ja kääntyi tosi kankeasti (TVÄ -10 eriaik.). Tuomarin kommentti: "Näpsäkän näköistä tekemistä". Käytösruudussa oli Seisominen 3 min. edessä. Aika 2.50,85. Tulos 63 pistettä.

Rally MES rata
 

Lahti

25.3.2017

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 10. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 22 koiraa. Tuomari oli Jaana Karppinen. Kiran numero oli 37 ja kisasi luokassa loppupuolella.

Kira oli hermostunut, ehkä sitä vaivasi kipeä jalka. Kyltti 6 oli "Liikkeestä istu, jätä koira". Kira jäi taas seisomaan. (TVÄ -10). Kyltillä 10 "Istu, käännös oikeaan, askel, istu" Kira sekoili ensin, uusinta onnistui (UUSI -3). Kyltillä 12, "Tulppaani", tuli virhe. (TVÄ -1). Kyltillä 14, "Seuraten 3 askelta peruuttaen", Kira kävi vasemmalla puolella. (TVÄ -10). Kyltillä 16, "Istu, käännös vasempaan, askel, istu" Kira istui aivan vinossa. (VINO -1). Kyltillä 18 "pyörähdys" Kira pyörähti vasta kyltin jälkeen (TVÄ -10). Tuomarin kommentti: "Kaunis koiran ohjaus". Käytösruudussa oli Seisominen 3 min. oikealla. Kira ei jaksanut seisoa loppuun asti vaan istui. (TVÄ -10). Aika 2.32,31. Tulos 55 pistettä, ja yllättäen taas TP! Tuomari kehui kaunista ohjaustani, että se oli kuin tanssia. Hieman lohdutti!

 

Lahti

5.11.2016

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 9.30. Talven ensimmäisiä kauniita pakkaspäiviä. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 14 koiraa. Tuomari oli Taru Leskinen. Kiran numero oli 85 ja kisasi luokassa toisena.

Kira toimi kohtuullisen hyvin. Kyltti 5 oli "Liikkeestä istu, jätä koira". Kira jäi seisomaan ja minä uudestaan käskiessäni pysähdyin. (TVÄ -10). Kyltillä 6, "Liikkeessä kutsu koira", minä taisin hidastaa (OV -3). Kyltillä 9 "Istu, koira eteen, oikealta oikealle, istu" Kira istui vinoon edessä ja sivulla (VINO -1,TVÄ -1). Kyltillä 10, "pujottelu", Kira meinasi lähteä moikkaamaan käytösruudussa istuvaa Rasaa. (AS -1). Kyltillä 12, "270 oikeaan", Kira ei oikein pysynyt käännöksessä mukana. (VINO -1). Kyltillä 16, "2 x oikea täyskäännös". (TVÄ -3) Tuomarin kommentti: "Paljon kaunista tekemistä". Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. oikealla. Kira istui hyvin, kerran jouduin komentamaan sitä, kun alkoi haistella maata. Aika 2.27,47. Tulos 80 pistettä, ja lisäksi TP!

 

Lahti

30.7.2016

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 10.15. Aamupäivällä aurinkoista ja kuumaa, iltapäivällä satoi vähän. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 25 koiraa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Kiran numero oli 88. Kilpailu oli samalla Pienpystykorvien mestaruuskilpailu.

Kira teki lähes täydellisen suorituksen, minä aiheutin melkein kaikki virheet. Kyltti 3 oli "Liikkeestä istu, jätä koira". Kira istui hyvin, mutta minä vähän hidastin (OV -3). Kyltillä 16, "Istu, askel vasemmalle, istu", Kira oli vino (VINO -1 OV -3). Kyltillä 17 "molemmat oikeaan täyskäännös" minä luultavasti vähän kumarsin (OV -3) Tuomarin kommentti: "Kaunista työtä". Käytösruudussa oli Seisominen 3 min. edessä. Kira seisoi hyvin. Ajan tultua täyteen seuraava koira jatkoi vielä suoritustaan. Kyyristyin Kiran eteen, silittelin sitä ja käskin sen istumaan. Luulin, että koira on kytketty ja poistuin kehästä, mutta tein sen silti liian aikaisin. Aika 2.30,85. Tulos olisi ollut 90 pistettä, mutta olikin HYL.

 

Lahti

9.4.2016

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 10. Pilvipoutainen päivä, sisällä tuntui hieman viileältä, kun ei ollut enää toppavaatteita. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 21 koiraa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Kiran numero oli 6.

Kira oli hieman levoton, mutta toimi kohtuullisen hyvin. Kyltti 1 oli Peruutus poispäin. Kira ei tajunnut, mitä pitäisi tehdä ja pisteitä ropisi reilusti. (PY -3, Tvä -3, OV -3, TVÄ -10). Kyltti 4 oli Käännös oikeaan, koira oikealla. Kiran käännös ei ollut oikein sujuva. (TVÄ -3). Kyltillä 6 "Istu, koira eteen, vasemmalta oikealle, istu" tuli OV -3. Kyltti 7 oli Istu, käännös oikealle, istu, koira oikealla. Siinä Kira istui käännöksen jälkeen selkäni taakse (TVÄ -3). Kyltti 13 oli Oikea täyskäännös. Siinä minä tein käännöksen väärin, väistin koiraa (OV -3). Kyltti 14 oli Valkovuokko, koira oikealla. Kira kääntyi väärään suuntaan, uusiminen onnistui (UUSI -3). Kyltti 17 oli Istu, seiso, maahan. Kira liikkui vähän vaihtaessaan asentoa (TVÄ -1). Tuomarin kommentti: "Hyvää yhteistyötä. Edessä peruutus harmillinen". Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. edessä. Se sujui OK. Aika 2.20,16. Tulos 65 pistettä. Ilman peruutusta olisi tullut ihan kiva tulos.

 

Lahti

6.2.2016

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Voittajaluokka alkoi n. 13.20 hieman aikataulusta myöhässä. Olimme tulleet jo aamulla mestariluokan alkaessa klo 10. Päivä oli vuodenaikaan nähden lämmin, pari astetta pakkasta. Voittajaluokkaan osallistui yhteensä 20 koiraa, Kira sijoittui 3. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Kiran vuoro oli ensimmäisenä.

Kira oli hyvin kontaktissa ja toimi hyvin. Kyltti 4 oli Seuraten 3 astetta peruuttaen. Kira peruutti vähän vinossa. (Tvä -3). Kyltti 9 oli Molemmat oikeaan täyskäännös. Kiran käännös ei ollut oikein sujuva. (TVÄ -1). Kyltillä 14 Liikkeestä seiso kierrä koira, Kira luuli,että on kyseessä käännös vasemmalla, uusiminen onnistui. (UUSI -3). Tuomarin kommentti: "Olipa kaunis rata". Käytösruudussa oli Istuminen 2 min. vasemmalla. Se sujui OK. Aika 2.25,75. Tulos 93 pistettä. Kira sai myös RTK3.

 

Lahti

31.10.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Voittajaluokka alkoi 12.30, joten ehdimme syödä kotona ennen lähtöä. Päivä oli vuodenaikaan nähden lämmin. Voittajaluokkaan osallistui yhteensä 15 koiraa, joista 11 sai hyväksytyn tuloksen, Kira 5. Tuomari oli Anna Klingenberg. Kiran vuoro oli viimeisenä.

Kira oli hyvin kontaktissa ja toimi hyvin, paitsi käytösruudussa. Jouduimme jonkin aikaa odottamaan nollakoiraa. Kyltti 5 oli Molemmat oikeaan täyskäännös. Kira kävi kyltin vasemmalla puolella, en odottanut, että siitä tulisi noin iso virhe. (Tvä -10) Käytösruudussa oli Istuminen 2 min. edessä. Kira oli levoton, haisteli ja aikoi mennä makaamaan. Tiukalla käskyllä sain sen pidettyä istumassa.(PY -1 Tvä -1) Aika 1.56,85. Tulos 88 pistettä.

 

Ylöjärvi SM

4.10.2015

 

Rally-tassut KK ry järjesti Koirakoutsiareenalla rally-tokon SM-kilpailut. Olimme vaiherikkaan matkan jälkeen perillä n. 13.40. Päivä oli sopivan lämmin ja melko aurinkoinen. Voittajaluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 28 koiraa ja ekan ryhmän rataantutustumisen piti alkaa klo 14.00. Onneksi aikataulu oli vähän myöhässä. Tuomari oli Minna Hillebrand. Kiran vuoro oli 8.

Kira oli alussa hyvin kontaktissa, mutta keskellä rataa oli jotain häiriötä. Kuuliko se jotain avoinna olevasta ovesta, joka oli juuri sillä sivulla? Autoni oli parkissa aivan oven ulkopuolella. Kyltti 1 oli Liikkeestä seiso, kierrä koira. Kira ei ilmeisesti kuullut odota-käskyä, vaan luuli, että on 360 astetta vasemmalle. Uusi yritys onnistui. (Uusi -3) Kyltti 2 oli Istu, 1 askel, 2 askelta, 3 askelta. Siinä Kira ennakoi yhden liikkeellelähdön (Tvä -1) Kyltti 7 oli Puolenvaihto jalkojen välistä. Siinä Kira kiersi edestä. Uusi yritys onnistui. (Uusi -3) Kyltti 8 oli Koira eteen, oikealta sivulle, istu. Ilmeisesti kumarsin siinä. (OV -3) Kyltti 9 oli Spiraali oikealle. Kyltin sijainti oli omituinen, täytyi mennä metrin verran tötsien ohi. Olin epävarma, täytyykö kyltti kiertää ja tein virhevalinnan ja menin kyltin edestä. Nyt asia tuntuu aivan selvältä, mutta siinä tilanteessa en ajatellut järkevästi. (Tvä -10) Kyltti 10 oli Liikkeestä maahan. Siinä Kira jostain syystä jäi istumaan. (Tvä -10) Kyltti 11 oli Molemmat oikeaan täyskäännös. Kira kuvitteli, että kyltti pitää kiertää. (Tvä -10) Makaaminen 2 min. edessä. (PY -3, pitkä nuuskiminen) En osannut kuvitellakaan, että haistelusta voisi tulla virhe. Tuomarin kommentti: Hieno aloitus radalla, aktiivista kaunista yhteistyötä. Aika 2.39,44. Tulos 57 pistettä. Mutta jos en olisi itse tehnyt virheitä, tulos olisi voinut olla 70 pistettä.

 

Artjärvi

25.7.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Artjärven Vuorenmäellä "Artjärven Ärinät"-tapahtuman, jossa oli lauantaina rally-tokoa. Olin paikalla jo yhdeksän paikkeilla kaikki koirat mukana. Auton joutui jättämään aurinkoiseen paikkaan, joten laitoin koirien häkit kahvila-rakennuksen seinustalle varjoon. Päivä oli lämmin ja melko aurinkoinen, tarkeni hyvin T-paidassa. Voittajaluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 18 koiraa ja se alkoi hieman ennen klo 13.30. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Kiran vuoro oli 10. Aikataulu oli hieman haasteellinen, sillä 13.30 piti olla myös mini3-radan rataantutustuminen. Mutta hyvin se sujui. Sindi oli rallyradalla ekana. Sen jälkeen juoksin kiireesti tutustumaan agilityrataan ja käväisin Kiran kanssa juoksemassa sen läpi ennen kuin oli Kiran vuoro rallyyn.

Kira oli nyt todella hyvin kontaktissa, ehkä agilityrata onkin sille sopiva valmistautuminen. Istuminen 2 min. sivulla. Tuomarin kommentti: Hieno ja sievä rata! Aika 1.42,50. Tulos täydet 100 pistettä, jolla voitti luokan! Palkinnoksi saatiin mitali, pöllö ja ruokalahjakortti.

 

Lahti

3.5.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla rally-tokokisat avo-luokalle. Avoimeen luokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 32 koiraa, jotka kisasivat kahdessa ryhmässä. Ensimmäinen ryhmä aloitti klo 10. Kiran vuoro oli 7. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Olin paikalla jo ennen yhdeksää kaikki koirat mukana ja kävimme ensin puolen tunnin lenkillä. Laitoin auton katoksen alle, sillä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Pilviä kuitenkin tuli taivaalle. Sindi ja Tytti pääsivät epäviralliselle radalle, missä Tytti teki virheettömän suorituksen.

Kira oli taas alussa kankea ja sitä täytyi innostaa, paransi kuitenkin loppua kohti. Ensimmäisellä kyltillä (istu, eteen, oikean kautta sivulle, istu) Kira istui vinoon eteen, siitä -1 TVÄ. Tuomarin kommentti: Hieno! Aika 1.54,18. Tulos 99 pistettä, jolla voitti luokan. Palkinnoksi saatiin pehmeä vinkuva sammakkolelu ja starttilahjakortti. Jatkossa kaikki 3 kisaavat voittajaluokassa!

 

Lahti

7.3.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla rally-tokokisat kaikille luokille. Aika ahdasta oli taas, joten koirat saivat olla suurimman osan ajasta autossa ja yksi vuorollaan vaan mukana. Avoimeen luokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 41 koiraa, jotka kisasivat kahdessa ryhmässä. Ensimmäisessä ryhmässä olivat pienet koirat, joita oli 20. Ryhmä aloitti klo 10. Kiran vuoro oli kolmantena. Tuomari oli Anna Pekkala. Sisällä oli ihan mukavan lämpöistä, vaikka ulkona puhalsi kylmä kostea tuuli, ulkolämpötila nollan paikkeilla.

Kira oli alussa hieman kankea ja sitä täytyi innostaa, paransi kuitenkin loppua kohti. Viidennellä kyltillä (istu, seiso, kierrä koiran ympäri) Kira otti pari askelta kiertäessäni sitä, siitä -1 TVÄ. Tuomarin kommentti: Hieno suoritus. Aika 1.44,50. Tulos 99 pistettä, jolla sijoittui kolmanneksi, kolmella parhaalla sama pistemäärä. Palkinnoksi saatiin vihreä dinolelu ja vitosen lahjakortti.

Rallyrata AVO Lahti 7.3.2015
 

Lahti

1.11.2014

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla rally-tokokisat kaikille luokille. Muuten oikein kivat kisat, mutta hieman häiritsi, kun muiden suoritusten seuraaminen oli vähän hankalaa. Ylempien luokkien kehään mentiin kapeaa käytävää pitkin ja sinne ei mahtunut katsojia kovinkaan montaa. Avoimeen luokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 31 koiraa, jotka kisasivat kahdessa ryhmässä. Ensimmäisessä ryhmässä olivat pienet koirat, joita oli 15. Kiran vuoro oli ryhmän viimeisenä. Tuomari oli Kirsi Petäjä.

Ensimmäisellä kyltillä Kira sähelsi ja tuli edestä sivulle väärältä puolelta, uusin sen ja toisella kertaa onnistui. Yhdeksännellä kyltillä unohtin, että Kiran seiso-käsky on "up". Yleensä se nousee ylös myös seiso-käskyllä, mutta ei tällä kertaa. Nosti kuitenkin sen verran takamusta ylös, että olisi pitänyt uusia. Tuomarin kommentti: HIENO!. Aika 2:11,56. 87 pistettä, jolla sijoittui ehkä kuudenneksi, viidennellä oli 88 pistettä.

 

Lahti epävirallinen

18.10.2014

 

Korkeavire järjesti epävirallisen rally-tokokisan mölli-, alo- ja avoluokille Vipusenkadun hallilla. Rata-alue oli hieman ahdas ja tuomari joutui jonkin verran muokkaamaan suunnittelemaansa rataa, että sai sen mahtumaan. Todella mukavat iltapäiväkisat, lähdin kotoa puoli kolmen paikkeilla ja ehdin takaisin kotiin kello viiden teelle. Avoimessa luokassa oli 9 suoritusta, pari koiraa suoritti radan kahteen kertaan. Tuomari oli Reetta Jokela.

Tällä kertaa Kira oli rauhallinen ja toimi kuten pitääkin ilman turhaa sähellystä. Tuomarin kommentti: Erittäin tyylikäs, ensiluokkainen suoritus!. Aika 1.49,37. Täydet 100 pistettä, jolla sijoittui toiseksi Tytin jälkeen.

 

Ylöjärvi

11.10.2014

 

Kiran ensimmäinen virallinen kilpailu avoimessa luokassa oli samalla Pienpystykorvat ry:n mestaruuskilpailu. Kilpailu järjestettiin Koirakoutsin hallilla. Hyvä, mattopohjainen kilpailupaikka. Taisi olla syksyn viimeinen lämmin päivä, n. 12 astetta ja muutenkin ihan hyvä ilma. Menomatkalla hieman satoi. Päivä oli pitkä, kotoa lähdettiin aamulla klo 8 ja takaisin tultiin illalla klo 19. Avoimessa luokassa oli 9 koiraa, joista 5 sai tuloksen. Tuomari oli Iiris Harju.

Miinuspisteitä kertyi kokonaista 37 ja Kira jäi ilman tulosta. 3 x -10. Toisella kyltillä (koira eteen, oikealta sivulle, istu) Kira pyörähti eteen mennessä. Kyltillä 12 (istu, käännös oikeaan, istu, 44) virheenä oli ylimääräinen makaaminen, mistä olen eri mieltä. Kyltiltä lähdettäessä Kira jostain syystä meinasi mennä maahan, mutta mielestäni ei mennyt. Seuraavalla kyltillä (51, istu, koira eteen, vasemmalta sivulle, istu) tuli virhe liike väärin, mutta en muista, mitä siinä tapahtui. Lisäksi kyltiltä 9 (25, koira eteen, askeleet peruuttaen) saatiin 7 virhepistettä. Uusin sen kerran, kun Kira ei tullut oikein eteen. Lisäksi tuli tvä (-3) ja vino (-1). Tuomarin kommentti: Energinen suoritus!. Aika 2.35,91. Kira oli aivan sekaisin, eikä pystynyt ollenkaan keskittymään. Olisi pitänyt tuoda se halliin aikaisemmin. Nyt toin sen sisälle vasta rataantutustumisen jälkeen ja olimme vuorossa heti toisena.

 

Pirkkala

21.9.2013

 

Kiran kolmas kilpailu oli samalla Pienpystykorvat ry:n mestaruuskilpailu. Kilpailu järjestettiin hiekkapohjaisella urheilukentällä. Hyvä, rauhallinen kilpailupaikka. Etukäteen lauantaiksi luvattiin sadetta, mutta saatiin vain pieni sadekuuro, joka ei paljoa haitannut. Tuomari oli Tiia Hämäläinen.

Miinuspisteitä kertyi 1, kontrollin puute edessä istumisessa. Kira pomppasi palatessaan takaisin sivulle. Tulos siis 99 pistettä. Varsinaisessa kilpailussa sillä ei sijoitusta tullut, ainakin 4 tai 5 sai täydet 100 pistettä. Pienpystykorvien mestaruuteen pisteet kuitenkin nipin napin riittivät. Toiseksi tulleella pommi Zeralla oli sama pistemäärä, mutta Kira oli hieman nopeampi. Kira sai myös koulutustunnuksen RTK1 ja siirtyy avoimeen luokkaan.

Videot

 

Lahti

16.2.2013

 

Kilpailu järjestettiin Renkomäen betonipohjaisessa hallissa. Halli on aika ahdas, katselijoille ei kovin paljon tilaa jää. Mukana olivat myös Kiran kolmen kuukauden ikäiset pennut, Tytti ja Nalle, jotka pääsivät ihmettelemään muita koiria ja ihmisiä.

Miinuspisteitä kertyi 11, niistä 1 yhden pisteen virhe, vino. Askelista tuli -10, mielestäni tein oikein, ehkä täytyisi tehdä vähän hitaammin. Tulos siis 89 pistettä.

 

Nastola

5.11.2011

 

Kiran ensimmäinen rally-toko-kilpailu, samalla myös minun ensimmäinen. Mutta täytyihän sitä lähteä kokeilemaan, kun se järjestettiin lähiseudulla eikä muutakaan sattunut sille viikonlopulle. Pari viikkoa harjoiteltiin tiiviisti, erityisesti eteentuloja. Muut liikkeet tokokoiralta sujuvatkin, kunhan ohjaaja tietää, mitä pitää tehdä. Kilpailu järjestettiin kylmässä mattopohjaisessa hallissa, jossa treenataan myös agilitya. Tuomari oli Suvi Ruuhonen.

Miinuspisteitä kertyi 16, niistä 6 yhden pisteen virhettä, vinoutta, pujottelumerkkien koskeminen ja muutenkin huono pujottelu. Liikkeestä maahanmenossa ehti istua ennen maahanmenoa, siitä -10. Tulos siis 84 pistettä.