Luonnetesti

13.7.2013

 

Käytin Kiran luonnetestissä Rengossa 13.7.2013. Kiran vuoro oli viimeisenä, aikataulun mukaan 16.40. Olimme lähdössä puoli kahden paikkeilla, kun tuli soitto, että testaukset ovat sujuneet niin nopeasti, että ovat 45 minuuttia aikataulusta edellä. Olimme perillä kolmen jälkeen ja edellisen koiran testaus oli menossa. Autolle löytyi parkkipaikka kentän yläpuolella olevalta alueelta, josta ajattelin videoinnin onnistuvan. Siellä ei kuitenkaan ollut autolle varjoa ja Sindi ja Tytti täytyi laittaa auton viereen häkkiin. Ne olivat kovin levottomia, kun emme ehtineet tehdä suunnittelemaamme lenkkiä, vaan jouduin melkein heti menemään Kiran kanssa testausalueelle. En ollut arvannut lähteä kotoa reilusti etuajassa, kun Sindin testiin päästiin melkein 2 tuntia aikataulusta myöhässä.

Kira oli rauhallinen, kun odotimme kopin varjossa, että edellisen koiran arvostelu selitettiin sen omistajille. Haukkuminen alkoi heti, kun siirryimme kentälle. Kira ilmeisesti kuvitteli, että ollaan agilitytreeneissä, kun kentällä oli pari A-estettäkin ja ihmetteli, miksei mitään tehdä. Sindi ja Tytti tietenkin vastasivat sille ja haukkuminen ei meinannut loppua ollenkaan tuomarin esittelyn aikana. Hieman se kävi tuomaria moikkaamassa, mutta mielenkiinto kohdistui ylös mäen päälle.

Kiran loppupisteet olivat 3 pistettä. Itse olen kuitenkin aina ollut sitä mieltä, että Kira on luonteeltaan tasapainoisempi, rauhallisempi ja kovempi kuin Sindi.

Arvostelu ja kommentteja
Toimintakyky -1 Pieni Kelkan vetäminen oli keskeytettävä puolessa välissä, kun Kira haukkui hysteerisesti. Pimeässä kopissa käveli suoraan luokseni.
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua Alkoi haukkua heti, kun jätin sen seinään kiinni.
Puolustushalu +1 Pieni Haukkui hysteerisesti selkäni takana.
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen Leikki minun kanssani omalla narulelulla hieman vaisusti, mutta ei tuomarin kanssa. Tämä oli yllättävää, sillä yleensä Kira on aina valmis leikkimään.
Hermorakenne -1 Vähän hermostunut
Temperamentti +1 Erittäin vilkas
Kovuus -2 Pehmeä Sama tulos kuin Sindillä, mutta mielestäni Sindi on paljon pehmeämpi.
Luoksepäästävyys +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma Ei huolestu pamahduksista eikä ilotulituksista.