Pienpystykorvien erikoisnäyttely Lammilla

24.9.2023

 

Näyttely pidettiin Villa Mainiemessä. Lähdimme ajamaan Lammia kohti lounaan jälkeen n. klo 11. Näyttelypaikka oli oikein hyvä, oli tilaa autoille ja kehille ja palveluitakin saatavilla. Kaikki osallistujat saivat sateenvarjon, jolle oli onneksi vain lyhyen aikaa käyttöä.  Muunväristen kleinien arvostelu alkoi klo 10.45. Niitä oli ilmoittautunut 63 kpl, joista narttuja 36 ja niistä veteraaneja 12. Tuomarina toimi Radka Kotvaltova Tsekistä. Tytti oli myös mukana ja Kiran "Mikkelin kasvattaja" Ritu  toimi Kiran apuesittäjänä, kun molemmat koirat olivat kehässä. Kira sai ERIn mutta ei sijoittunut 4 parhaan joukkoon. Vanhin ilmoittautunut veteraaninarttu oli poissa ja sen ansiosta Kira oli yllättäen vanhin osallistunut narttu. Siitä Kira sai palkinnoksi kassillisen Brit Care -ruokia.

Arvostelu: Thirteen years old, big and strong bitch in nice condition. (13 vuotta vanha, iso ja vahva narttu hyvässä kunnossa.) Still moves with much temperament and looks to be happy in the ring. (Liikkuu vielä temperamentikkaasti ja näyttää iloiselta kehässä.) Nice head. (Hyvä pää) Short strong body. (Lyhyt vahva runko)

KV näyttely Tampereella

4.5.2014

 

Näyttely pidettiin Pirkkahallissa. Lähdimme ajamaan Tamperetta kohti seitsemältä aamulla. Matka oli ihan mielenkiintoinen sillä tuntui, että puolet vastaantulevista autoista oli menossa Classic Motorshow-tapahtumaan Lahteen. Kleinien arvostelu alkoi klo 10 muunvärisillä. Tuomarina toimi Mike Tempest Irlannista. Kira sai ERIn ja oli paras kolmesta avoimen luokan nartusta. Sai myös SA:n luokan ainoana. Esiintyi oikein reippaasti. Aloin jo pohtia valioitumista, sillä juniori- ja nuorten luokan nartut eivät saaneet SA:ta eikä veteraanikaan. Kaikkiaan esitettiin 11 narttua, joista paras narttu-luokassa oli vain 2, pentuesisarukset Kira ja Emma. Yllättäen Kira voitti tällä kertaa kauniimman ilmeen ja parempien silmien ansiosta. ROP-kehässä Kira kuitenkin hävisi junioriurokselle kokonsa takia. Tuomari selvästi arvosti hyviä mittasuhteita, matalan näköiset koirat jäivät ilman SA:ta. Käytöksen piti olla myös moitteetonta eikä veteraaneillekaan sallittu etuhampaiden puutoksia. Kiran tulokset: AVO ERI, AVK 1, SA, VSP, SERT, CACIB, FI MVA!

Arvostelu: Really exc. compact shape. (Todella erinomainen tiivis muoto) Good head. (hyvä pää) Very good shoulders. (Erittäin hyvät olkapäät/lavat) Good ribcage. (hyvä rintakehä) Well muscled body. (lihaksikas runko) Just lacking angulation at the hocks. (puutteelliset kinnerkulmaukset) Movement true both ways and good in profile. (liikkeet hyvät molempiin suuntiin ja sivulta) Would prefer slightly more feminine in size but very typical appearance. (toivoisin hieman feminiinimpää koon suhteen, mutta erittäin tyypillinen olemus)

Hämeenlinnan näyttely

29.6.2013

 

Näyttely pidettiin Tuuloksen Kapakanmäellä. Olimme paikalla aamulla puoli 10 paikkeilla. Päiväksi oli lupailtu poutaa, mutta sade alkoi pian saapumisemme jälkeen. Lämmintä kuitenkin oli ja lyhyissä housuissa tarkeni hyvin eikä haitannut vaikka sukat vähän lenkkareissa kastuivatkin. Kehä oli pienille koirille hieman hankala. Vaikutti lähinnä niitetyltä pellolta. Monella oli ongelmia liikkumisen kanssa. Tuomari oli puolalainen Katarzyna Fiszdon. Hieman huolestuin, kun hän mittasi Lahden näyttelyssä ROPin voittaneen uroksen ja se sai poistua kehästä vihreän nauhan kanssa. Tuomari kuitenkin piti Kirasta ja tuli kehässä kertomaan, että pitää Kiran edustamasta klassisesta spitzityypistä. Avoimessa luokassa oli 5 narttua, joista 2 sai ERIn ja SAn, Kira tällä kertaa toisena. Paras narttu-kehässä oli lisäksi 1 juniori ja 1 veteraani. Veteraani voitti ja siitä tuli myös ROP. Kiran sijoitus nyt PN4.

Arvostelu: Excellent classic spitz head. Correct proportions, strong body. I'd prefer look? better angulations on the upperarms. Moves with excellent drive.
Suomeksi suunnilleen: Erinomainen klassinen spitzin pää. Oikeat mittasuhteet, voimakas runko. Toivoisin paremmat kulmaukset etuosaan. Liikkuu erinomaisella draivilla.

Lahden ryhmänäyttely

19.5.2013

 

Näyttely pidettiin Jokimaan raviradalla kaviouralla. Olimme paikalla aamulla 9 paikkeilla. Päiväksi oli lupailtu sadetta, mutta se alkoi vasta iltapäivällä klo 15 jälkeen. Kosteata kuitenkin oli ja lämmintä. Tuomari oli saksalainen kessukasvattaja Angelika Schneider-Rubens ja hän tuntui pitävän hieman kookkaammista kleineista. Avoimessa luokassa oli vain 2 narttua, molemmat saivat ERIn ja SAn, Kira ykkösenä. Paras narttu-kehässä oli lisäksi 2 junioria ja 1 valio, Kiran puolisisar. Olin todella yllättynyt, kun tuomari tuli kättelemään minua ja ohjasi ykköseksi. Sertti-kysymykseen vastasin kyllä-kiitos! Kira hävisi urokselle, mutta oli hienoa, että siitä tuli VSP!

Arvostelu: 3 Jahre Alter, etwas gesteckte Hündin. An der Oberen Grenzen. Korrekte Kopflinien. Scherengebiss. Schwartzes Pigment. Dunkle Augen. Korrekte getragene V-Ohren. Haarkleidt in der Farbe Orangesable, mit guter Unterwolle aber kurz in der Länge. Buschige Rute. Flüssige Bewegungsablauf.
Suomeksi suunnilleen: 3 vuotta vanha, hieman tukeva narttu. Koon ylärajalla. Korrektit pään linjat. Saksipurenta. Musta pigmentti. Tummat silmät. Oikein kannetut V-korvat. Karvapeite väriltään oranssi-soopeli, hyvä pohjavilla mutta lyhyt. Tuuhea häntä. Sujuvat liikkeet.

Iitin ryhmänäyttely

9.6.2012

 

Näyttely pidettiin Kausalan raviradalla hyvällä hiekkakentällä, kaviouran toimiessa parkkipaikkana. Aamu lupaili kaunista päivää, mutta pilviä kertyi taivaalle, ei kuitenkaan satanut muutamaa pisaraa enempää. Tuomari oli todella virkistävä poikkeus. Pitkään metsästyskoiria arvostellut Esko Nummijärvi. Hän selosti yleisöllekin koirien hyvät ja huonot puolet. Koiria ei seisotettu ollenkaan, vaan ne kiersivät kehää koko arvostelun ajan. Katsoi hän sentään pöydällä hampaat ja hieman muutenkin tutki, mitä turkin alta löytyy. Avoimessa luokassa oli 4 narttua ja kaksi sai ERI:n ja Kira oli toinen niistä! Tuomari selvästi piti "käyttökoiramaisista" koirista ja valitsi Kiran parhaaksi nartuksi ja se sai myös sertin. Olin siinä vaiheessa jo aivan riemuissani ja yllätys oli suuri, kun Kirasta tuli myös ROP. Yleisölle tuomari kehui Kiran tasapainoisuutta, hyviä liikkeitä ja kaunista päätä. Ne kehut olisi pitänyt saada nauhalle, että voisi kuunnella uudestaan sitten, kun taas tulee huono arvostelu.

Arvostelu: Rotutyypilt. erinom. mittasuh. oikea, hyvin kaunislinjainen narttu. Kaunis pää, kauniit korvat, hyvä ylälinja, upea karvapeite. Esiintyy ja esitetään hyvin.

Järvenpään kaikkien rotujen näyttely

27.5.2012

 

Järvenpään näyttely oli todella kauniina kesäpäivänä. Kira oli taas vaihteeksi ainoa, joka sai H:n. Tuomari oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa ja mukana taisi olla parikin harjoitusarvostelijaa.

Arvostelu: Kookas, kovin vankkarakenteinen narttu, jonka sukupuolileima epäselvä. Voimakaspiirteinen pää, hyvät silmät ja korvat, hyvä ilme. Hyvä kaula. Hieman pitkä lanne. Hyvä häntä. Kovin raskas runko. Riittävästi kulmautunut. Vispaavat etuliikkeet. Hyvä karvanlaatu.

Tampereen KV-näyttely

13.5.2012

 

Ilmoitin Kiran Tampereelle, koska siellä pidettiin Pienpystykorvien kevätnäyttely arvostelujen jälkeen. Valitettavasti ravintolaan, jossa kokous pidettiin, ei saanut viedä koiria. Osa koirista odotti autoissa ja osa narikassa. Avoimessa luokassa piti olla 4 narttua, mutta ainakin 2 oli valioitunut ilmoittautumisen jälkeen ja olivat poissa ja Kira oli ainoa saaden ERI, AVK1 ja SA. PN-luokassa oli 4 narttua ja Kira jäi viimeiseksi saaden taas VASERTin. Tuomari oli Tuula Plathan.

Arvostelu: Neliömäinen ryhdikäs narttu, jolla hyvin eloisa ilme. Silmät voisivat olla aavistuksen pienemmät. Priima pigmentti. Erinomainen ylälinja ja häntä. Eturinta niukka. Liikkuu sivulta hyvin, edestä hieman epävakaasti. Kaunis turkki. Hyvä temperamentti.

Jokimaan ryhmänäyttely

6.5.2012

 

Tällä kertaa pesin Kiran saunassa edellisenä iltana. Ehkä se auttoi ja Kira kutistui riittävästi:-) Karvaa lähti aika paljon ja vielä näyttelypaikallakin selvittelin takkuja. Kleinien arvostelu oli iltapäivällä ja lähdin kotoa 11 jälkeen. Otin Sindinkin mukaan ja treenasin sen kanssa vähän tokoa. Kirakin ehti harjoitella noutoja ja luoksetuloa. Mitteleiden arvostelua katsellessa aloin huolestua, tuomari ei ollut mikään ERI-automaatti. Ihan OK-näköisiä koiria poistui kehästä keltaisen nauhan kanssa. Kleineissa sama linja jatkui ja olin jo melko varma, että saadaan taas H. Päätin kuitenkin yrittää parhaani ja pitää huolen, että Kira saa miellyttävän näyttelykokemuksen. Avoimen luokan muut nartut olivat paljon pienempiä kuin Kira. Kira käyttäytyi moitteettomasti. Olin yllättynyt jo punaisesta nauhasta, yksi nartuista sai sinisen. Lisää yllätystä tuli, kun tuomari kierroksen jälkeen ohjasi Kiran ensimmäiseksi ja antoi sille vielä SA:n. Heti perään oli PN-luokka, missä oli vain 2 narttua ja Kira jäi toiseksi. Sai vielä VASERTin. Tuomari oli Leila Kärkäs.

Arvostelu: Kookas vahva narttu, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä kettumainen ilme, hyvä rungonvahvuus ja eturinta. Tasapainoiset sopivat kulmaukset ja hyvä luusto. hyvä ylälinja, häntä, hyvä takaliike, etuliike vispaavaa, hyvä karvanlaatu ja miellyttävä käytös.

Lahden kv-näyttely

28.4.2012

 

Olin näyttelyä edeltävän viikon kotona flunssassa. Alunperin aioin pestä Kiran perjantaina, mutta tulin siihen tulokseen, että turha vaiva. Niinpä sitten harjasin sen lauantaiaamuna ennen näyttelyyn lähtöä hoitoaineen kanssa ja hyvä tuli. Vein taas auton pikkuveskun rantaan, mutta nyt sen olisi voinut saada lähemmäksikin. Kleinien arvostelun piti alkaa n. 12.30, mutta aikataulu oli jonkin verran myöhässä. Muunvärisiä kleineja oli vain 11 ja niistä 8 oli narttuja. Katselin huolestuneena, kun tuomari mittaili koiria. Kun Kiran vuoro sitten tuli, tuomari otti heti mitan esille. Mittaili useamman kerran, välillä Kiraa aseteltiin paremmin. Tulos oli 30,5 cm, mikä luullakseni on aika oikea. Kira esiintyi oikein hyvin ja käyttäytyi moitteettomasti myös pöydällä. Arvosana oli H. Kiran pentuesisar Emma oli PN2 ja puolisisko Helmi ROP. Tuomari oli Juha Putkonen.

Arvostelu: Liian suuri. Mittasuh. oikea. Vahva narttumainen pää, oikeat kallon ja kuonon mittasuhteet. Hyväasentoiset korvat. Pyö (?) tummat silmät. Hyvä purenta. Oikeanmallinen rintakehä ja hyvä eturinta. Oikea-asentoinen häntä. Tasapainoiset kulmaukset. Oikea karvanlaatu. Hyvä väri. Liikkuu tasapainoisesti. Olisi edukseen toisessa kokoluokassa Mittelspitz.

Lahden kv-näyttely

22.4.2011

 

Pitkänperjantain näyttelyssä oli niin paljon koiria, että yhdentoista jälkeen saapuneita ohjattiin pikkuvesijärven parkkipaikalle. Olin ajatellut, että Kira saisi olla osan aikaa autossa, ettei hurmaa kaikkia poikakoiria. Kiran juoksu alkoi reilu viikko ennen näyttelyä. Pikkuveskun rantaan sitä ei kuitenkaan voinut autoon jättää, joten otin muoviboxin mukaan. Siellä se makaili melko tyytyväisenä kehän laidalla tuolini alla. Vieressä istunut nuori kleiniherra Piko huomasi jotain mielenkiintoista hajua, mutta ei sekään siitä häiriintynyt. Vessapaperilla täytyi Kiran takamusta pyyhkiä ennen junnunarttujen arvostelua ja vähän lattiaakin... Kira esiintyi muuten ihan hyvin, mutta pöydällä ei halunnut antaa tuomarin tutkia itseään vaan väisti. Olisi pitänyt harjoitella! Ensin tuomarin maininta, että Kira on aivan liian pehmeä, tuntui virhearviolta. Olen pitänyt Kiraa melko kovaluonteisena. Nyt tuntuu jo siltä, että pehmeys saattaisi selittää Kiran oudon käyttäytymisen joissakin tilanteissa. Suuri taistelutahto ja dominoivuus ehkä "peittävät" pehmeyttä. Tuloksena taas EH. Tuomari oli australialainen Yvonne Meintjes. Kiran puolisisko Helmi oli VSP.

Arvostelu: 18 months (sanoin: fifteen months). Sable bitch of lovely overall type and proportion (Soopeli narttu, jolla ihana kokonaisvaikutelma ja mittasuhteet). Very typical head and expression (Hyvin tyypillinen pää ja ilme). Well bodied and boned throughout (Hyvä runko ja luusto kokonaisuudessaan). A little out of coat (Vähän turkiton). Could be a bit sounder in front (Etuosa voisi olla parempi). Her temperament is far too soft (Luonteeltaan aivan liian pehmeä). Suhtautuminen tuomariin: väistää.

Lahden kv-näyttely

31.10.2010

 

Kiran ensimmäinen yritys junioriluokassa. Mukana oli myös Kiran Turpo-veli, joka sai varasertin. Turposta onkin kasvanut komea harmahtava uros, hieman kookas, neliömäinen. Junioriluokassa oli toinenkin narttu, mutta se ei antanut tutkia itseään pöydällä eikä lopulta halunnut tulla edes pöydän lähelle, ei ollut agressiivinen vaan lähinnä paniikissa, sai kuitenkin H:n. Kira antoi käsitellä itseään hyvin ja esiintyi muutenkin hyvin, tuloksena EH. ROP oli taas Kiran äiti Venla. Kira oli mukana Tirhan-kasvattajaryhmässäkin, mutta se hävisi Pienenpolun ryhmälle. Tirhan koirista kaksi oli isoja ja kaksi pieniä eikä tuomari pitänyt siitä. Tuomari oli Susanne Wendell.

Arvostelu: Eritt. hyvä nuori narttu, jolla oikean muotoinen pää. Hyvät korvat. Pyöreät silmät. Purenta ok. Ikäisekseen hyvä runko. Riittävästi kulmautunut. Löysät etuliikkeet. Karvapeite makaava ja lyhyehkö. Käyttäytyy mukavasti.

Kaivopuiston erikoisnäyttely

29.8.2010

 

Kaivopuiston nurmikko oli märkä, vaikka ei enää satanutkaan. Kehässäkin oli märkiä kuoppia, joista tuomarikin varoitti. Kira oli taas ainoa pentu, sai punaisen nauhan, mutta ei ollut ROP-pentu. Kira esiintyi ihan hyvin ja antoi käsitellä itseään pöydällä hyvin. Kiran äiti Venla oli ROP ja puolisisaret Pilvi ja Helmi valioluokan kakkonen ja kolmonen. Tuomari oli Gunnel Holm.

Arvostelu: 7 kk vanha narttu, jolla hyvät korvat, mantelin muotoiset silmät, hieman pyöreä kallo, hyvä purenta, saisi olla lyhyempi, liian suorat takaraajat ja on tänään hieman takakorkea.

Kouvolan kaikkien rotujen näyttely

21.8.2010

 

Kira oli ensimmäisessä näyttelyssään pentuluokassa. Parissa match showssa on käyty harjoittelemassa ja esiintyminen sujui varsin hyvin. Paria viikkoa aikaisemmin ei olisi antanut tutkia itseään pöydällä, nyt tuntui nauttivan tuomarin käsittelyssä. Tuomari oli Hassi Assenmacher-Feyel. Kira oli ainoa kleinipentu. Ei pitänyt yhtään siitä, että joutui olemaan häkissä sillä aikaa, kun olin kehässä Sindin kanssa. Häkistä kuului lähes jatkuva vinkuminen ja haukkuminen.

Arvostelu: 7 months old (7 kk). Nice head, typical dark eyes (mukava pää, tyypilliset tummat silmät). Nice pigmentation (mukava pigmentti). Good ear carriage (hyvä korvien asento). Well build body, little bit long (hyvin rakennettu runko, aavistuksen pitkä). Promising lines and angulations (lupaavat linjat ja kulmaukset). Nice tail carriage (mukava hännän asento). Moves very well (liikkuu erittäin hyvin). Good coat and temperament (hyvä turkki ja temperamentti). Pentuluokka 1, kp, ROP-pentu.