Lahti

9.11.2019 Freestyle

 

Toiseen kilpailuun valmistauduin jo paremmin. Olin Minna Uuraisen vetämällä koiratanssin lyhytkurssilla loppukesällä. Koreografia kehittyi jo huomattavasti ja päätin vaihtaa freestyleen. Musiikki vaihtui toiseksi hitaaksi kantrivalssiksi Tennessee Waltz. Ennen kilpailuja ehdin olla jo muutaman kerran Jaana Sääskilahden sunnuntaitanssikurssilla. Siellä on harjoiteltu paljon esiintymistä eri musiikkien tahtiin. Joitakin ongelmia tuli ohjelmassa. Kira ei tehnyt kaikkia pyörähdyksiä oikein ja loppuhuipennus latistui. Kiran piti lopussa peruuttaa usean metrin päähän, sitten meidän piti pyörähtää yhtä aikaa ja Kiran istua kurreasentoon. Virheiden takia musiikki loppui ennen kuin ohjelma oli valmis.

Tuomari Nadja Böckermanin pisteet: Määrä 39, Laatu 40, Kumppanuus 39, Koreografia 41. Yhteensä 159 pistettä.
Kommentit: Rauhallinen ohjelma, jossa kuitenkin niukasti liikkeitä. Hillittyä ohjausta, hyvin tuotu musiikin tunnelmaa. Innokas koira, joka hieman vinkuu läpi ohjelman.

Tuomari Susanna Ekblomin pisteet: Määrä 40, Laatu 38, Kumppanuus 40, Koreografia 42. Yhteensä 160 pistettä.
Kommentit: Kauniisti rakennettu ohjelma, ohjaaja liikkui siihen hyvin. Koira osasi liikkeet suht itsenäisesti. Hieman kitinää.

Tuomari Katja Tammisen pisteet: Määrä 40, Laatu 40, Kumppanuus 39, Koreografia 40. Yhteensä 159 pistettä
Kommentit: Hieman lisää variaatiota saisi ohjelmasta mielenkiintoisemman. Musiikki sopi koirakolle.

Tulos ALO H, 159,33 pistettä.

Lahti

19.1.2019 Heelwork To Music

 

Kiran ensimmäinen koiratanssikilpailu, samalla myös minun ensimmäinen. Mutta täytyihän sitä lähteä kokeilemaan, kun VAU sellaisen järjesti omalla hallilla. Pari kuukautta harjoiteltiin tiiviisti seuraamista musiikin tahtiin vasemmalla, oikealla ja jalkojen välissä. Kiran musiikkina oli hidas kantrivalssi Could I Have This Dance. Ongelmaksi paljastui erityisesti se, että suuri osa harjoittelusta tapahtui olohuoneen matolla, jonka koko on 2 x 3 m. Muutaman kerran harjoittelin VAU:n hallilla ja sään salliessa myös omassa pihassa. Koreografia oli huonosti suunniteltu sopimaan isolle 15 x 22 m kentälle. Jalkojen välissä seuraaminen ei oikein onnistunut ja sivulla seuraaminenkin oli epätarkkaa.

Tuomari Mari Väänäsen pisteet: Määrä 39, Laatu 37, Kumppanuus 40, Koreografia 38. Yhteensä 154 pistettä
Kommentit: Kaunis tunnelma kauniin musiikin säestämänä. Koiralla ihana katkeamaton kontakti läpi esityksen. Vähän vinkumista kuului sivuaskeleiden aikana. Ohjaajan jalkojen väliin ei ollut kiva tulla eikä se positio ehkä sitten kaikkein kaunein ollutkaan. Koira saisi olla kauttaaltaan vähän tiiviimpi vaikka se kyllä reagoi ohjaajan liikkeisiin hyvin.

Tuomari Hanna Mainesin pisteet: Määrä 39, Laatu 36, Kumppanuus 40, Koreografia 38. Yhteensä 153 pistettä
Kommentit: Ihana veteraani. alku sujui paremmin, loppupuolella positiot hieman hajosivat. Kivasti käytetty musiikki. Kehää olisi voinut käyttää enemmän ja myös syvyyssuunnassa.

Tuomari Maija Aspin pisteet: Määrä 40, Laatu 38, Kumppanuus 40, Koreografia 36. Yhteensä 154 pistettä
Kommentit: Positioita ja suuntia hyvin. Niihin vielä vähän tarkkuutta. Kehää voisi käyttää laajemmin ja toivoisin temmonvaihteluita lisää. Innokkaasti koira seurasi ohjaajaa.

Tulos ALO H, 153,66 pistettä.