Riihimäki

6.4.2014

 

RimAn hallikisoisssa oli sunnuntaina tarjolla kakkosille 2 agilityrataa ja hyppyrata. Ilmoitin Kiran kaikkiin kolmeen, vaikka siltä puuttui yksi luva agilityradalta. Tuomarina oli Martti Salonen. Minit aloittivat aamulla klo 10. Lähdimme kotoa klo 8 kevyessä vesisateessa. Sade yltyi nopeasti ja muuttui lumisateeksi. Tie oli luminen Salpakankaalta Kärkölään. Onneksi oli nastat alla.

Ensimmäinen rata oli agilityrata. Kira meni hyvin, mutta hyppäsi yhden hypyn väärästä suunnasta. Pujottelun aloituksesta olisi myös tullut virhe. Tuloksena HYL. Osallistujia yhteensä 15, joista 1 nolla, 10 HYL.

Toinen agilityrata vaikutti helpommalta. Kira meinasi hypätä yhden esteen taas väärin päin. Sain sen korjattua, mutta luulin, että siitä tuli virhe. Lopun annoin Kiran juosta ja yllätys oli suuri, kun maaliintulon jälkeen kuulin, että tehtiin virheetön rata. Tuloksena -3,82, nopeus 3 m/s. Sillä sijoittui toiseksi. Osallistujia yhteensä 13, joista 3 nollaa, 5 HYL. Kaikki kolme nollan tehnyttä saivat sertin. Seuraavaksi kisataan kolmosissa!

Hyppyradan sijaan lähdimme ajamaan kotia kohden. Riihimäelle täytyy lähteä toistekin, nyt on 2 ilmaista osallistumista.

Lahti

28.12.2013

 

VAU:n toisissa hallikisoisssa Vipusenkadulla oli lauantaina tarjolla kakkosille hyppy- ja 2 agilityrataa. Maxikakkoset aloittivat aamupäivällä ja minit ja medit puolenpäivän jälkeen. Sää oli vuodenaikaan nähden lämmin ja melkein koko ajan tihutti vettä. Kiran musta poika Nökö oli mukana katselemassa.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata. Kira ei oikein mennyt hyvin, tuli ylimääräistä kiertelyä ja kaksi kieltoa, toinen putkelta, toista en muista. Tuloksena 20,94, nopeus 2,82 m/s. Sillä oli huonoin tuloksen tehnyt. Osallistujia yhteensä 26, joista 6 nollaa, 13 HYL.

Ekalla agilityradalla Kira oli innokkaampi. Alkupuoli meni oikein hyvin. Kolmanneksi viimeisellä esteellä, putkella, Kira pysähtyi putken suulle ja siinä meni monta sekunttia ja tuli 2 kieltoa. Molemmilla radoilla hyvät pujottelut. Tuloksena 13,71, nopeus 3 m/s. Sillä oli taas huonoin tuloksen tehnyt. Osallistujia yhteensä 31, joista 13 nollaa, 13 HYL.

Toisella agilityradalla tuli kielto pujottelun sisäänmenossa ja jostain toinenkin kielto. Tuloksena 10,03, nopeus 3,21 m/s. Sillä oli 10. Osallistujia yhteensä 30, joista 7 nollaa, 14 HYL.

Lahti

20.10.2013

 

VAU:n ensimmäisissä hallikisoisssa Vipusenkadulla oli sunnuntaina tarjolla kakkosille hyppy- ja agilityradat. Paikka oli tuttu, olimme olleet siellä muutaman kerran epävirallisissa kisoissa. Viimeksi 2 viikkoa aikaisemmin, jolloin Kira voitti agilityradan ja sijoittui toiseksi hyppyradalla, molemmat nollatuloksilla. Ykköset kisasivat aamupäivällä ja kakkoset aloittivat puolenpäivän jälkeen. Poikkeuksellisesti maxit ja medit kilpailivat ensin ja minit viimeisinä. Olo oli kuin huippu-urheilijalla, polvet tiukasti sidottuina sukkahousuilla. Sää oli kaunis aurinkoinen, mutta kylmä, lämpötila hieman plussan puolella, varjopaikoissa jäätä.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata. Kira kulki hyvin ja totteli ohjausta. Tuloksena -6,87, nopeus 3,91 m/s. Sillä sijoittui toiseksi. Osallistujia yhteensä 16, joista 7 nollaa, 6 HYL. Palkinnoissa myös puolikas lahjakortti. Kira ei oikein näytä tyytyväiseltä palkintoonsa.

Agilityradalla Kira oli, jos mahdollista, vielä innokkaampi. Alkupuoli meni oikein hyvin, mutta kun vilkaisin, että minne mennään seuraavaksi, Kira lähtikin toiseen suuntaan ja hyppäsi ylimääräisen hypyn. Olisi pitänyt olla tarkempi. Loppu meni sitten ihan ok, molemmilla radoilla hyvät pujottelut. Osallistujia yhteensä 18, joista 6 nollaa, 7 HYL.

Orimattila

14.9.2013

 

Orimattilassa oli lauantaina tarjolla kaksi rataa ykkösille ja kakkosille. Minikakkosten agilityrata alkoi klo 12 ja se oli samalla Pienpystykorvien rotumestaruuskilpailu. Viralliseen kilpailuun osallistui 15 koiraa, joista 3 kleinia, lisäksi 14 koiraa rotumestaruuksiin. Niistä 4 kleinia ja loput mitteleitä, jotka kilpailivat omasta mestaruudestaan. Kleineista ainoastaan 2 kolmosluokan koiraa onnistui saamaan tuloksen. Tuomarina oli Johanna Nyberg. Kisat sujuivat poutaisessa säässä, välillä paistoi aurinkokin lämpimästi.

Kira oli innoissaan ja radan vaikeimmassa kohdassa, jossa oli puomin vieressä putki, Kira suhahti vauhdilla putkeen, vaikka olisi pitänyt mennä puomille. Olisi pitänyt varmistella! Teki vielä pujottelussakin virheen ja silloin katsoin parhaaksi kävellä radalta pois. Nollia tuli 2, hylkyjä 8!

Toinen rata oli hyppyrata. Kira kulki hyvin ja totteli ohjausta. Tuloksena -5,99. Sillä sijoittui toiseksi ja saatiin myös LUVA. Osallistujia yhteensä 12, joista 4 nollaa, 2 HYL. Palkinnoissa myös puolikas lahjakortti.

Nastola

27.7.2013

 

Nastolassa oli lauantaina tarjolla kaksi rataa ykkösille ja kakkosille. Minikakkoset aloittivat 12.30. Koiria oli niin vähän, että kaikki kakkoset olivat yhtä aikaa tutustumassa rataan. Tuomarina oli Ritva Herrala. Kisat sujuivat helteisessä säässä, mutta oman varjon kanssa pärjäsi hyvin. Oli todella rauhallinen reissu, sillä olin kahdestaan Kiran kanssa. Tytillä ensimmäinen juoksu parhaimmillaan enkä Sindiä viitsinyt ottaa helteeseen.

Ensimmäinen rata oli agilityrata. Pujottelussa tuli taas virhe, tällä kertaa loppupuolella ohitti yhden välin. Sen lisäksi oli ongelmia parin putken kanssa. Tuloksena virhe, kielto ja yliaikaa, yhteensä 17,82, nopeus 2,79 m/s. Sillä sijoittui neljänneksi. Yhtään nollaa ei tullut, voittajalla hieman yliaikaa, osallistujia yhteensä 4!

Toinen rata oli hyppyrata. Tuomari lyhensi rataa helteen takia ja monet olivat radan tutustumisessa sitä mieltä, että helpoin rata, millä ovat olleet, esteitä 15. Kira oli mineistä nopein, joka ei tehnyt ratavirheitä. Varmistelin pujottelun aloituksen ja muutama käännös meni pitkäksi. Tuloksena vähän yliaikaa, yhteensä 1,92, nopeus 3,03 m/s. Sillä sijoittui yllättäen toiseksi. Voittajalla oli tuuria, tuomari ei huomannut riman pudotusta, osallistujia yhteensä 5, 1 HYL. Palkinnoissa myös puolikas lahjakortti sekä Villähteen Leivän ruisreikäleipä.

Mikkeli

14.7.2013

 

Mikkelissä oli tarjolla 2 rataa kaikille luokille. Minikakkoset aloittivat heti puolenpäivän jälkeen. Tuomarina oli Sari Mikkilä. Kisat sujuivat helteisessä säässä, kaikki varjopaikat kentän laidalla olivat käytössä.

Ensimmäisellä radalla oli pyöritystä heti alussa. Kira yritti ohittaa toisena olleen hypyn ja pujottelun aloituksessa tuli virhe. Tuloksena 2 kieltoa ja yliaikaa, yhteensä 17,78, nopeus 2,84 m/s. Sillä sijoittui neljänneksi. Voittaja sai LUVAn, muita nollia ei tullut, osallistujia yhteensä 14, hylkyjä 9.

Toinen rata oli suoraviivaisempi. Kira sai taas pujottelun aloituksesta virheen. Tuloksena 1 kielto ja hieman yliaikaa, yhteensä 5,07, nopeus 3,24 m/s. Sillä sijoittui viidenneksi. 2 parasta sai LUVAn, kolmannellakin 0, osallistujia yhteensä 13, hylkyjä 4.

Riihimäki

8.6.2013

 

Riihimäellä oli RIMAn 10-vuotisjuhlan kunniaksi ilmaiset agilitykisat RIMAn hallissa. Täytyihän sinne lähteä, ilmoitin Sindinkin, mutta alkuviikolla sen kurkku kipeytyi ja se joutui lääkekuurille. Lääke oli tehokasta ja kisapäivänä Sindi oli jo aivan kunnossa. Kisat sujuivat helteisessä säässä.

Tuomarina oli Bob Griffin ja rata oli sujuva. Kira oli kyllä innokas, mutta vähäinen harjoittelu näkyi. Radan keskivaiheilla meni putken suun ohi ja yritti ohittaa myös seuraavan hypyn. Tuloksena 2 kieltoa ja reilusti yliaikaa, yhteensä 23,66, nopeus 2,71 m/s. Sillä sijoittui seitsemänneksi. 2 parasta sai LUVAn, muita nollia ei tullut, osallistujia yhteensä 10, hylkyjä 3.

Orimattila

26.8.2012

 

P-Haun kisoissa oli sunnuntaina tarjolla 2 rataa ykkösille ja kakkosille. Ykköset aloittivat aamulla klo 9 ja kakkoset 11.30. Osanottajia oli niin vähän, että kisat päättyivät jo puoli kahden paikkeilla. 20-vuotisjuhlan kunniaksi kaikille kisaajille tarjottiin leivokset kahvin/teen/mehun kanssa.

Ensimmäinen rata oli agilityrata. Tuomarina Katariina Virkkala. Kira lähti radalle ensimmäisenä. Mukava sujuva rata ja Kira toimi hyvin. Voittaja Rumba oli aivan omaa luokkaansa, nopein kaikista kakkosluokkalaisista. Kira sijoittui toiseksi nollatuloksella, -2,97, nopeus 3,4 m/s ja ensimmäinen LUVA kakkosluokassa. Osallistujia 8, joista 2 sai nollan ja 4 hylkyä.

Toinen rata oli hyppyrata. Tuomarina Vesa Sivonen. Kira oli niin innoissaan, että otti varaslähdön ja sai suunnitelmani aivan sekaisin. Meni kuitenkin hyvin kolmanneksi viimeiselle esteelle, putkelle, asti. Juoksin loivalla kaarella olleen putken viertä ja ihmettelin, ettei Kira jo syöksy ulos putkesta. Se olikin kääntynyt putkessa ympäri ja tuli ulos väärästä päästä. Ohjasin sen uudelleen putkeen, mutta se kiersi putken ympäri ja pelästyin jo, että se menee väärään päähän. Vein sen uudelleen putken oikeaan päähän ja nyt se meni läpi ja parin hypyn jälkeen oltiin maalissa. Tulos 22,67, nopeus 2,74 m/s. Osallistujia 7, joista 3 sai nollan ja 1 hylky, Kira sijalla 6.

Janakkala

29.7.2012

 

Janakkalassa oli tarjolla 3 rataa. Tuomarina oli kaikilla radoilla Anne Viitanen. Minikakkosten ekan radan piti alkaa vähän ennen neljää iltapäivällä. Kyllä on kivaa olla kakkosissa, kun ei tarvitse herätä aamulla viideltä! Nyt ehdimme syödä tukevan lounaan ennen lähtöä. Oli yksi kesän kuumimmista päivistä, lämpötila lähenteli 30 astetta. Lisäksi oli luvassa kovia ukkoskuuroja. Niitä ei onneksi tullut, helteessäkin oli kestämistä. Onneksi saimme auton puiden varjoon.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata. Kira oli taas ihan sekaisin. Ensimmäisen esteen rima putosi, kun Kira oudosti törmäsi siihen. Tuli kieltoja putkelta ja hypyltä, virhe pujottelussa ja lopulta hylky putken kiellon takia. Osallistujia 18, joista 9 sai nollan ja 5 hylkyä.

Toisella radalla tuli virhe pujottelussa. Itsekin sekoilin radan loppupuolella ja meinasin ohjata väärälle esteelle, mistä sitten seurasi kielto. Tuloksena 10 ja reilu 4 sekuntia yliaikaa, nopeus 2,89 m/s. Osallistujia 23, joista 4 sai nollan ja 8 hylkyä, Kira sijalla 11.

Kolmas rata ei mennyt yhtään paremmin. Kira hyppäsi pois keinulta, kun vaihdoin takana puolta. Lisäksi tuli kielto Aalta, kun juoksi sen ohi. Tulos taas 10 ja yliaikaa 5,5 sekuntia, nopeus 2,83 m/s. Osallistujia 15, joista 4 sai nollan ja 5 hylkyä, Kira sijalla 8.

Mikkeli

15.7.2012

 

Mikkelissä oli tarjolla kaksipäiväiset kilpailut, molempina päivinä 2 rataa kaikille luokille. Sunnuntaina sai nukkua teltassa vähän pidempään, kun kakkoset aloittivat vasta 11 jälkeen. Ehdin kuitenkin käydä ennen ykkösluokkien alkua kanttiinissa aamuteellä tuoreen sämpylän kanssa. Jossain välissä telttakin pakattiin autoon ja käytiin koirien kanssa reippaalla lenkillä.

Ensimmäisen radan tuomaroi Jarmo Jämsä. Hän oli laatinut aika vaativan radan. Alussa oli tiukkoja mutkia ja erityisesti pujotteluun meno oli hankala. Siinä olisi pitänyt hallita hyvin väärältä puolelta ohjaus. Kiran kanssa en sitä vielä uskaltanut kilpailussa yrittää, mutta virhe tuli silti. Jostain syystä se ei lähtenyt pujottelemaan. Yliaikaakin tuli, kun kaarteet venyivät. Tulos 11,63, nopeus 2,82 m/s. Sillä sijoittui neljänneksi puoli sekuntia kolmosta huonommalla ajalla. Osallistujia 13, joista voittaja sai radalta nollan, mutta yliaikaa yli 5 sekuntia. Mineistä ei kukaan alittanut ihanneaikaa, medeistä nopeimmat reilut 3 sekunttia. Hylkyjä tuli 6.

Allan Mattson tuomaroi toisen radan. Rata oli hyvin samanlainen kuin lauantain ykkösten radat, rata kahteen kertaan päästä päähän ilman isompia kiemuroita. Kira meni oikein hyvin. Puomin alastulossa tuli virhe, jostain syystä Kira hyppäsi tai putosi sivuun ennen kontaktialuetta. Tulos 5, aika -5,16, nopeus 3,51 m/s. Sillä sijoittui toiseksi, hieman nopeampi aika kuin voittajalla. Voittaja sai nollan, 9 hylkyä, osallistujia oli 14.