Artjärvi VOI

21.7.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti Artjärven Ärinät Vuorenmäen urheilukentällä. Lauantaina oli toko kaikille luokille. VOI alkoi klo 10.45. Voittajaluokassa oli 4 koiraa. Tytin vuoro oli viimeisenä. Tytti oli aika innokas, vaikka oli jo lämmintä.  147,5 pistettä. Taitaa jäädä Tytin viimeiseksi kisaksi.

Artjärvi 21.7.2018, tuomari Kaarina Pirilä
Paikalla makaaminen 7 Nousi ylös, kun menin vierestä ohi takaisintullessa.
Seuraaminen taluttimetta 8,5 Oikein hyvää, perusasennot huonoja.
Seisominen/istuminen/maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9  
Luoksetulo ja pysäytys seisomaan 5 Pysähtyi, mutta meni maahan
Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 0 Istui ruudun nurkkamerkin viereen. Sain siitä ohjattua ruutuun.
Ohjattu noutaminen 0 Ei lähtenyt ollenkaan noutamaan.
Tunnistusnouto 0 Teki varaslähdön ja ennen kuin ehdin kääntyä
Kauko-ohjaus 5 s-i-m-I-s-m. Useita ylimääräisiä käskyjä.
Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten 8 Mietti lähtöä ja esineen nostamista, muuten ok.
Kokonaisvaikutus 8,5  

Lahti VOI

26.11.2016

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti omalla hallilla kokeen kaikille luokille. VOI alkoi n. klo 11.30. Yöllä oli satanut lunta 10 senttiä ja pikkutiet olivat todella huonossa kunnossa. Lämpötila nollan paikkeilla. Voittajaluokassa oli 7 koiraa. Tytin vuoro oli 2. Tytti oli vähän vaisu. kuuteen nollaan meni 220 pistettä ja tulos jäi 69,5 pisteeseen, ei tulosta. Huonoin tulos ikinä.

Lahti 26.11.2016, tuomari Anne Nokelainen
Paikalla makaaminen 5 Nousi istumaan, kun menin vierestä ohi takaisintullessa.
Seuraaminen taluttimetta 8,5 Oikein hyvää, perusasennot huonoja.
Seisominen/istuminen/maahanmeno seuraamisen yhteydessä 6 m-i. ei istunut, jäi seisomaan.
Luoksetulo ja pysäytys seisomaan 0 Ei pysähtynyt.
Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 0 Ei löytänyt ruutua.
Ohjattu noutaminen 0 Ei lähtenyt ollenkaan noutamaan.
Tunnistusnouto 0 toi väärän
Kauko-ohjaus 0 s-i-m-I-s-m. Useita ylimääräisiä käskyjä.
Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten 0 Varaslähtö.
Kokonaisvaikutus 8 Tuomari tykkäsi Tytin asenteesta.

Hollola VOI

25.9.2016

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti Kukonkoivun urheilukentällä kokeen kaikille luokille. VOI alkoi klo 10. Samaan aikaan alkoi myös EVL, joten juoksin kehästä toiseen. Ensin Tytin kanssa paikallamakuu, sitten Kiran kanssa ryhmäliikkeet. Hetken hengähdyksen jälkeen Tytin kanssa yksittäisliikkeet ja heti sen jälkeen Kiran kanssa ekat yksittäisliikkeet. Sitten saikin jonkin aikaa odotella EVL:n loppuja liikkeitä. Ja sen jälkeen pitkä odottelu, että saa kilpailukirjat ja tulokset. Kokeet olivat piirinmestaruuskilpailut ja kaikki palkinnot jaettiin kokeen lopussa. Olimme mukana Päijät-Hämeen Kennelkerhon joukkueessa ja kennelkerho maksoi osallistumismaksut ja tarjosi pientä purtavaa kanttiinista. Pilvipoutainen päivä, vähän yli 10 astetta lämmintä. Tarkeni hyvin, kun liikkui. Voittajaluokassa oli 7 koiraa. Tytin vuoro oli 3. Tytti oli aika innokas, mutta häiriintyi turhan herkästi. Neljään nollaan meni 140 pistettä ja tulos jäi 147 pisteeseen, ei tulosta.

Hollola 25.9.2016, tuomari Anne Nokelainen
Paikalla makaaminen 6 Ylimääräinen käsky maahanmenoon nousi istumaan edellisen koiran käskystä.
Seuraaminen taluttimetta 8,5 Oikein hyvää, peruutus huono.
Seisominen/istuminen/maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5 I-m.
Luoksetulo ja pysäytys seisomaan 9 Muuten hyvä, mutta meni maahan.
Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 0 Ei löytänyt ruutua, häiriintyi kehän ulkopuolella leikkineestä koirasta. Käväisi hieman kehän ulkopuolella.
Ohjattu noutaminen 0 Ei lähtenyt ollenkaan noutamaan.
Tunnistusnouto 9,5
Kauko-ohjaus 0 I-s-m-s-i-m. Ylimääräisiä käskyjä, ei pysynyt asennossa.
Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten 0 Yritti kiertää esteen takaisin tullessa.
Kokonaisvaikutus 5 Tuomari ilmeisesti tykkäsi, sillä sanoi, että muuten olisi ollut 9, mutta kun käväisi kehän ulkopuolella.

Järvenpää VOI

27.8.2016

 

Koirakerho Heiluhännät ry järjesti Haarajoen koulun hiekkakentällä kokeen kaikille luokille. VOI alkoi n. klo 13. Taas tuli pieni ylimääräinen mutka matkaan, kun kovan tuulen takia ajoinkin Mäntsälästä vanhalle tielle. En sitten osannutkaan kääntyä oikeassa risteyksessä, mutta perille löydettiin. Aurinkoinen, mutta tuulinen päivä, yli 20 astetta lämmintä. Voittajaluokkaan oli ilmoittautunut 2 koiraa. Tytin vuoro oli ekana. Tytti oli taas aika vaisu. Kolmeen nollaan meni 110 pistettä ja tulos jäi 132 pisteeseen, ei tulosta.

Järvenpää 27.8.2016, tuomari Pirkko Bellaoui
Paikalla makaaminen 8 Ylimääräiset käskyt maahanmenoon ja istumaan nousemiseen
Seuraaminen taluttimetta 7 Osittain hyvää, välillä haahuili.
Seisominen/istuminen/maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 I-m. Ei istunut, seuraaminen hyvää.
Luoksetulo ja pysäytys seisomaan 5 Pysähtyi toisella käskyllä, mutta meni maahan.
Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 0 Ensin ei lähtenyt, sitten juoksi ruudun oikealle puolelle .
Ohjattu noutaminen 0 Ei lähtenyt ollenkaan noutamaan.
Tunnistusnouto 0 Huomasi ilmeisesti vain 2 palikkaa ja arpoi niistä, kumpikaan ei ollut oikea.
Kauko-ohjaus 5 I-s-m-s-i-m. Useita ylimääräisiä käskyjä.
Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten 6 Lähti aavistuksen ennen lupaa noutamaan, hieman tutki esinettä ennen kuin otti sen ja lähti hyvin estettä kohti. Tällä kertaa hyppäsi takaisinkin.
Kokonaisvaikutus 8 Intoa tarvittaisiin lisää.

Pienpystykorvat ry:n tokomestaruus Pusulassa VOI

20.8.2016

 

Nu-Pun Koiraklubi ry järjesti Pusulan koulun hiekkakentällä kokeen kaikille luokille. VOI alkoi n. klo 12. Saavuimme paikalle rankan matkan jälkeen n. 11.10. Eksyin matkalla ja ajoin väärään suuntaan n. 20 km. Onneksi kännykän navigaattorin avulla löysin perille. Paluumatka ei ollut yhtään helpompi, eksyin parikin kertaa, kun navigaattori olisi ohjannut pienille hiekkateille ja jossain vaiheessa oltiin jo menossa Poria kohti. Aurinkoinen päivä, yli 20 astetta lämmintä, kun oltiin jo totuttu viileämpiin ilmoihin. Voittajaluokkaan oli ilmoittautunut 4 koiraa. Tytin vuoro oli kolmantena. Tytti oli aika vaisu. Kahteen nollaan meni 70 pistettä ja tulos jäi 192,5 pisteeseen, 3. tulos. Sillä tuloksella Tytti voitti Pienpystykorvat ry:n tokomestaruuden, sillä 2 muuta osallistujaa jäivät ilman tulosta.

Pusula 20.8.2016, tuomari Harri Laisi
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen taluttimetta 8 Osittain hyvää, välillä haahuili.
Seisominen/istuminen/maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5 I-s. Pysähdykset oikein, seuraaminen huonoa.
Luoksetulo ja pysäytys seisomaan 9 Pysähdys aika hidas, mutta paras VOI-luoksetulo, mitä Tytti on tehnyt.
Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 8 Tuulen takia ruudun reunanauha lepatti ja odotimme hetken tuulen tyyntymistä, mutta ei se oikein tyyntynyt. Käskyn saatuaan Tytti lähti ruutua kohti, mutta pysähtyi varmistaakseen, että sinne todella pitäisi mennä. Meni hyvin ruudun keskelle ja meni käskystä hyvin maahan.
Ohjattu noutaminen 0 Tytti halusi välttämättä tuoda vasemmanpuoleisen, vaikka piti tuoda oikeanpuoleinen. Sai sitten hakea molemmat.
Tunnistusnouto 0 Huomasi ilmeisesti vain 2 palikkaa ja arpoi niistä, kumpikaan ei ollut oikea.
Kauko-ohjaus 6 I-s-m-s-i-m. Useita ylimääräisiä käskyjä.
Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten 5 Lähti aavistuksen ennen lupaa noutamaan, hieman tutki esinettä ennen kuin otti sen ja lähti hyvin estettä kohti. Tällä kertaa hyppäsi takaisinkin.
Kokonaisvaikutus 8 Intoa tarvittaisiin lisää.

Tottelevaisuuskoe Lahdessa VOI

19.3.2016

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla kokeen kaikille luokille. VOI alkoi klo 11 mutta olin paikalla jo puoli 9 paikkeilla. Aurinkoinen pakkaspäivä, n. -5 astetta. Tytin ensimmäinen yritys uusilla säännöillä. Ohjattua noutoa ei oltu yritetty kertaakaan niin, että toinen henkilö vie kapulat. Voittajaluokkaan oli ilmoittautunut 6 koiraa. Tytin vuoro oli ensimmäisenä. Tytti oli yllättävän innokas ja teki liikkeet vauhdikkaasti. Kolmeen nollaan meni 110 pistettä ja tulos jäi 154,5 pisteeseen, ei tulosta. Olin kuitenkin tyytyväinen sen intoon tehdä. 2 parasta sai ykköstuloksen.

Lahti 19.3.2016, tuomari Harri Laisi
Paikalla makaaminen 8 Oli vähän levoton, nousi istumaan liian aikaisin.
Seuraaminen taluttimetta 8,5 Enimmäkseen hyvää, peruutukset hankalia.
Seisominen/istuminen/maahanmeno seuraamisen yhteydessä 7 S-i. Seisoi molemmat.
Luoksetulo ja pysäytys seisomaan 6 Pysähtyi maahan.
Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 9 Meinasi lähteä ruutuunn ennen liikkeen alkua. Luvan saatuaan juoksi lujaa, pysähtyi käskystä aivan ruudun oikeaan laitaan reunanauhan viereen.
Ohjattu noutaminen 5 Tytti suoriutui varsin hyvin, mutta minä en käskenyt sen pysähtyä merkille. Tehtiin pieni kierros ja toisella kierroksella pysähdys onnistui. Lähti hienosti suoraan vasemmalle kapulalle, hieman tutki sitä ennen kuin otti.
Tunnistusnouto 0 Lähti vauhdilla noutamaan, haisteli rivissä olevia palikoita pariin kertaan. Jostain syystä ei löytänyt oikeaa vaan otti vierestä.
Kauko-ohjaus 0 Ei noussut seisomaan.
Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten 0 Lähti aavistuksen ennen lupaa noutamaan, hieman tutki esinettä ennen kuin otti sen ja lähti hyvin estettä kohti. Aivan esteen edessä kääntyi sivuun ja kiersi esteen. Harjoituksen vuoksi ohjasin sen hyppäämään uudestaan.
Kokonaisvaikutus 8,5 Tuomari kehui iloista suoritusta. Juoksutarkastus vaikea.

Tottelevaisuuskoe Artjärvellä VOI

26.7.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Artjärven Vuorenmäellä "Artjärven Ärinät"-tapahtuman, jossa oli sunnuntaina tokoa. Olin paikalla jo kahdeksan paikkeilla kaikki koirat mukana. Päivä oli sateinen, joten koirat saivat olla autossa suurimman osan ajasta. Välillä sade oli runsasta. Tunnaripalikat olivat sateessa mukeissa, jotka olivat puolillaan vettä. Voittajaluokkaan oli ilmoittautunut 6 koiraa ja se alkoi klo 12 jälkeen. Tytin vuoro oli toisena. Pisteitä 144, ei tulosta. Jääkö tämä Tytin viimeiseksi tottelevaisuuskokeeksi? Säännöt muuttuvat 1.8.2015, kannattaako niitä alkaa opetella???

Heinola 26.7.2015, tuomari Harri Laisi
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen taluttimetta 7 Osittain OK, välillä jätätti.
Istuminen seuraamisen yhteydessä 9 Otin lyhyen askeleen, että varmasti istuisi.
Luoksetulo 7 Ei seisonut.
Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 0 Ei lähtenyt ruutuun ollenkaan, pyöri vaan lähellä.
Noutaminen esteen yli hypäten 0 Lähti ennen käskyä, muuten OK. Iso, paksu kapula, epäilin noutaako ollenkaan.
Metalliesineen noutaminen 7 Lähti ihan hyvin noutamaan ja pyöritteli esinettä tassuilla ja otti sen.
Tunnistusnouto 0 Ei pysynyt istumassa eikä ilmeisesti ollenkaan seurannut esineiden vientiä. Lähti oikeaan suuntaan vasta usean käskyn jälkeen, nappasi ensimmäisen kapulan, joka ei sattunut olemaan oikea.
Kauko-ohjaus 0 Teki joitakin vaihtoja ylimääräisillä käskyillä, käskin viimeisen maahanmenon ennen lupaa.
Kokonaisvaikutus 7 Tuomarin mielestä ei ollut onnellinen. Juoksutarkastus vaikea.

Tottelevaisuuskoe Heinolassa VOI

28.6.2015

 

Koe järjestettiin vanhalla raviradalla. Kaunis aurinkoinen päivä.

Voittajaluokka alkoi 13.30. Osallistujia oli 4. Tytti sai huonoimmat pisteet, 115 pistettä. Olin kuitenkin melko tyytyväinen kokeen jälkeen, sillä Tytti toimi ihan OK ja nollat tulivat liikkeissä, jotka Tytti osaa, ne eivät nyt vaan jostain syystä onnistuneet. Mutta treeniä tarvitaan vielä paljon ja työskentelyintoa kaivataan lisää!

Heinola 28.6.2015, tuomari Ossi Harjula
Paikalla makaaminen 0 Meni maahan toisella käskyllä, istui melkein koko ajan.
Seuraaminen taluttimetta 8 Osittain OK, välillä jätätti.
Istuminen seuraamisen yhteydessä 0 Jäi seisomaan.
Luoksetulo 5 Ei seisonut, hidasti vain vauhtia.
Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo 0 Juoksi suoraan kohti ruutua, mutta kiersi oikeanpuoleisen merkin eikä mennyt kunnolla ruutuun.
Noutaminen esteen yli hypäten 8 Lähti hieman ennen käskyä, muuten OK. Nouti ensimmäistä kertaa vieraan esineen!
Metalliesineen noutaminen 6 Lähti ihan hyvin noutamaan ja pyöritteli esinettä tassuilla ja otti sen. Suunnisti esine suussa suoraan kohti tuomaria. Meni tuomarin viereen ihmettelemään, toi kutsusta esineen minulle.
Tunnistusnouto 0 Haisteli esineitä kauan, mutta jostain syystä ei oikeaa vaan jotenkin kiersi sen, toi lopulta väärän.
Kauko-ohjaus 7 Ei pysynyt seisomassa, vaan istui. 2 käskyä makuulta seisomaan. Peruutti hieman.
Kokonaisvaikutus 7 Intoa saisi olla enemmän. Juoksutarkastus vaikea.

Tottelevaisuuskoe Heinolassa AVO

8.6.2014

 

Koe järjestettiin Jäähallin viereisellä hiekkakentällä. Avoin luokka alkoi klo 12. Olin hyvissä ajoin paikalla Tytin ja Kiran kanssa ja kierrettiin lenkki lintutarhalla ennen koetta. Ilma oli oikein miellyttävä, aurinko paistoi, mutta ei ollut liian kuuma, ainakaan, kun pystyi seuraamaan kisoja varjossa. Avoimeen luokkaan oli ilmoittautunut 11 koiraa. Tulos 162,5 pistettä, 1. palkinto ja 6. sija. Nyt treenaamaan voittajaluokkaa!

Heinola 8.6.2014, tuomari Salme Mujunen
Paikalla makaaminen 8,5 Nousi istumaan 10 sek ennen ajan loppumista.
Seuraaminen taluttimetta 6,5 Suurin osa 10 arvoista seuraamista, mutta jostain syystä pysähtyi viimeisen käännöksen jälkeen ja jäi seisomaan.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 5 Ei pysähtynyt.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
Noutaminen 8 Ravasi takaisin, istui vinoon.
Kauko-ohjaus 10
Estehyppy 6,5 Lähti jostain syystä ensin väärään suuntaan, toisella käskyllä OK. Menikö katsomaan, minne liikkeenohjaaja vei noutokapulan??
Kokonaisvaikutus 10

Tottelevaisuuskoe Nastolassa AVO

29.5.2014

 

Koe järjestettiin Rakokiven koulun kentällä. Koe alkoi klo 10, ensin avoin luokka. Oli satanut melkein koko yön ja menomatkallakin satoi rankasti. Kenttä oli aamulla märkä, toisessa päässä oli kuivempi kaistale, jossa paikallaolo ja suurin osa muistakin liikkeistä tehtiin. Sain auton aivan kentän laidalle ja pystyin seuraamaan koetta siellä. Kylmä tuli autossakin, kun kengät ja vaatteet olivat märät. Avoimeen luokkaan oli ilmoittautunut 6 koiraa, yksi ei osallistunut kylmyyden takia ja 2 keskeytti. Tyttiä ei sade ja kylmyys tuntuneet vaivaavan, paitsi paikallamakuussa luultavasti nousi istumaan kylmyyden takia. Tulos 123 pistettä, 3. palkinto ja 3. sija.

Nastola 29.5.2014, tuomari Riikka Pulliainen
Paikalla makaaminen 5 Nousi istumaan melkein heti ja istui loppuun asti.
Seuraaminen taluttimetta 7,5 Seuraamisen alussa oli joku kiinnostava haju, joka häiritsi, sen jälkeen OK.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 7 Pysähtyminen hieman hidas, kumarsi, huono sivulletulo
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 meni maahan
Noutaminen 0 Lähti innolla noutamaan, mutta jostain syystä ei löytänyt kapulaa.
Kauko-ohjaus 8 ennakoi ensimmäisen istumaan nousun
Estehyppy 9,5
Kokonaisvaikutus 9

Tottelevaisuuskoe Lahdessa ALO

7.12.2013

 

Koe järjestettiin VAU:n hallissa Vipusenkadulla. Halliin mahtui reilun kokoisen kehän lisäksi aika paljon katselijoitakin. Olimme käyneet siellä aiemminkin Tytin kanssa mm. rallytokokilpailuissa, niin että paikka oli tuttu.

Alokasluokan piti alkaa klo 13 avoimen jälkeen, mutta kun tulin paikalle vähän ennen kahtatoista, avoimen luokan koirat olivat jo lähdössä pois. Ryhmäliikkeet alkoivatkin jonkin verran etuajassa. Alokasluokassa oli 15 koiraa ja Tytti oli toisessa paikallaoloryhmässä. Kaikki pysyivät hyvin paikallaan, ainakin mitä näin, niin kaikki saivat 10. Koe sujui nopeasti. Taisin olla jo kolmelta kotona, vaikka kävin kaupassakin.

Koe sujui kokonaisuudessaan hyvin ja lähes kaikki saivat ykköstuloksen, ja muutama sai myös TK1. Tytti sai 165 pistettä ja ykköstuloksen, sijoitus loppupäässä, mutta ei aivan huonoin ollut.

Lahti 7.12.2013, tuomari Marita Packalén
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen kytkettynä 10
Seuraaminen taluttimetta 9,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Luoksetulo 8 nousi ennen kutsua haistelemaan jotain
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 meni maahan
Estehyppy 7 Lähti ensimmäisellä käskyllä, mutta ei hypännyt. Toisella käskyllä OK.
Kokonaisvaikutus 9