Lahti

30.10.2021

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti piirinmestaruuskilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mukana MES-luokassa oli 28 koirakkoa. Tuomari oli Hannele Pirttimaa. MES alkoi klo 13. Tytti oli ekassa ryhmässä toisena. Tehtiin pieni lenkki ennen rataantutustumista, jonka Tytti oli autossa Kiran kanssa.  Rata oli aika helppo ja tuli paljon hyviä tuloksia.

Tytti oli aika sopivassa vireessä, rauhallinen. Maaliintulon jälkeen pyörähti ainakin 3 kertaa. Mukava rata, 19 kylttiä. Kyltillä 2 "Pyörähdys" minä tein jotain??? (OV -3). Kylttiä 6 lähestyttäessä Tytti pyörähti, uusinta onnistui.  (UUSI -3).  Kyltillä 9 "Istu, käännös oikeaan, istu" Tytti istui vinoon (VINO-1 TVÄ -1). Kyltillä 17 "peruutus ohjaajasta poispäin" Tytti peruutti vinoon vasemmalle (TVÄ -1). Tuomarin kommentti: "Hieno, sujuva rata. Mukavan rauhallista ohjaamista" .  Aika 2:10,44. Tulos 91 pistettä. Vuoden paras tulos!

 

Lahti

1.9.2021

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti iltakilpailut MES ja VOI -luokille Vipusenkadun hallissa. Mukana MES-luokassa oli 20 koirakkoa. Tuomari oli Taru Leskinen. MES alkoi klo 17.30. Tytti oli ekassa ryhmässä kolmantena. Tehtiin pieni lenkki ennen rataantutustumista, jonka Tytti oli autossa Kiran kanssa.  Rata oli aika helppo ja vain pari jäi ilman tulosta.

Tytti oli aika sopivassa vireessä, rauhallinen. Maaliintulon jälkeen pyörähti ainakin 3 kertaa. Mukava rata, 18 kylttiä. Kyltillä 6 "Liikkeessä istu jätä koira" Tytti istui vasta toisella käskyllä (TVÄ -1). Kyltillä 14 "Puolenvaihto edessä" Tytti kääntyi väärin päin, uusinta onnistui, mutta minä tein jotain väärin (UUSI -3 OV -3).  Seuraavalla kyltillä " 270 oikeaan" tuli paha moka ja käännyin väärään suuntaan. Uusinta onnistui, mutta Tytti pysähtyi kesken käännöksen. (UUSI -3 TVÄ -1). Tuomarin kommentti: "Tomeraa työskentelyä"   Aika 2:24,5. Tulos 89 pistettä.

 

Artjärvi

3.7.2021

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti kilpailut kaikille luokille Vuorenmäen urheilukentällä. Mukana MES-luokassa oli 25 koirakkoa. Tuomari oli Tiia Hämäläinen. MES alkoi klo 10. Tytti oli aika alussa. Oli niin kuuma ilma, että tehtiin vain hyvin lyhyt lenkki ja muuten odotettiin vuoroa varjossa. Auto oli aurinkoisessa paikassa ja mittari näytti pois lähtiessä 35 astetta.

Tytti oli kuumuudesta huolimatta hyvässä vireessä. Maaliintulon jälkeen pyörähti pari kertaa. Mukava rata, 18 kylttiä. Kyltillä 15 "pyörähdys" Tytti  vaihtoi selän takana puolta pyörähdyksen jälkeen. Siitä seurasi lähestymisvirhe kyltille 16 (TVÄ -10). Kyltillä 17 "Istu, käännös vasempaan, istu" Tytti teki ylimääräisen pyörähdyksen (TVÄ -10).  Tuomarin kommentti: "Upea rata, hienoa osaamista!"   Aika 2:09,37. Tulos 80 pistettä.

 

Lahti

9.6.2021

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti iltakilpailut MES-luokalle Vipusenkadun hallissa. Mukana MES-luokassa oli 30 koirakkoa. Tuomari oli Taru Leskinen. MES alkoi klo 17. Tytti oli kolmannen ryhmän loppupuolella. Rataantutustuminen alkoi klo 20. Tehtiin pieni lenkki ennen rataantutustumista, jonka Tytti oli autossa Kiran kanssa. Treenattiin vähän seuraamista. Rata oli aika helppo ja vain muutama jäi ilman tulosta.

Tytti oli radan alussa liiankin rauhallinen, perässävedettävä, piristyi onneksi parin kyltin jälkeen. Maaliintulon jälkeen pyörähti ainakin 3 kertaa. Mukava rata, 18 kylttiä. Ensimmäistä kylttiä lukuunottamatta melkein täydellinen suoritus. Kyltillä 1 "2xvasen täyskäännös" oltiin toisessa käännöksessä eriaikaisia (TVÄ -10). Kyltillä 13 "Seuraten 3 askelta peruuttaen" Tytti kääntyi vinoon viimeisellä askeleella (VINO -1).  Tuomarin kommentti: "Näppärää työskentelyä"   Aika 2:00,91. Tulos 89 pistettä.

 

Lahti

31.8.2020

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti iltakilpailut MES-luokalle Vipusenkadun hallissa. Mukana MES-luokassa oli 30 koirakkoa. Tuomari oli Pia Heikkinen. MES alkoi klo 17 ja Tytti oli ensimmäisenä. Tehtiin lenkki ennen rataantutustumista ja otin Tytin sisään muoviboxiin rataantutustumisen ajaksi. Rata oli aika helppo ja vain muutama jäi ilman tulosta.

Tytti oli vähän stressaantunut häkissä istumisesta. Maaliintulon jälkeen pyörähti ainakin 3 kertaa. Mukava haastava rata, 19 kylttiä. Kyltillä 3 "Käännös oikeaan, askel, istu" Tytti aikoi mennä maahan, kun käskin sen odottaa (TVÄ -1). Kyltillä 17 "Puolenvaihto jalkojen välistä" alkoivat ongelmat. Tytti istui (TVÄ -10)?? Kyltti 18 "Eteen istu, oikealta sivulle" Tytti pyörähti ja päätin uusia. Sekoilin siinä, että kummalla puolella koiran pitää olla. Uusinta onnistui (UUSI -3 OV -3). Seuraava pyörähdys tuli kyltillä 19 "Käännös oikeaan" (TVÄ -10). Tuomarin kommentti: "Sujuva askeltehtävä!"   Aika 2:39,31. Tulos 73 pistettä.

 

Orimattila

1.8.2020

 

SCY Päijät-Hämeen alaosasto järjesti tuplakilpailut kaikille luokille Pennalassa Päijät-Hämeen Agility-Urheilijoiden kentällä ja hallissa. Mukana MES-luokassa oli 25 koirakkoa. A-kisan tuomari oli Raili Sonninen-Korhonen ja B-kisan Kirsi Petäjä. A-kisan MES-luokkien rataantutustuminen alkoi klo 15 jälkeen ja Tytti oli radalla loppupäässä vähän ennen klo 5. Ehdittiin tehdä reipas lenkki ennen rataantutustumista. Sää oli lähes täydellinen, lämpötila n. 20 astetta.

Tytti oli A-radalla vähän sekaisin, virheet tuli pääosin helpoilla kylteillä. Kyltillä 3 "2 x vasen täyskäännös" Tytti pyörähti väärin (TVÄ -10). Kyltillä 8 "Liikkeestä istu, jätä koira" Tytti ei istunut, vaikka käskin useita kertoja. Uusinta onnistui  (UUSI -3). Kyltillä 10 "Molemmat vasempaan täyskäännös" Tytti teki ylimääräisen pyörähdyksen (TVÄ -10). Kyltillä 17 "Pyörähdys" Tytti ei pyörinyt. Uusinta onnistui (UUSI -3)  Tuomarin kommentti: "Iloinen rata. Koira nopea käännöksissä."  Kyltti 1 "Puolenvaihto edessä" Hieno! Aika 2:24,65. Tulos 74 pistettä.

 A-kisan jälkeen annoin koirille iltapalan, minkä normaalistikin syövät kello viiden paikkeilla ja söin myös itse eväänä olleet pullat mehun kanssa. Aikomus oli antaa niiden levätä autossa, mutta siitä ei tullut mitään, haukkuivat koko ajan. Toisen ryhmän rataantutustuminen alkoi heti A-kisan palkintojen jaon jälkeen. Rata tuntui paperilla helpolta, mutta oli kuitenkin aika haastava. Todella mukava kiemurteleva rata!

Tytti oli B-radalla tosi hyvä ja keskittynyt. Häiriintyi kuitenkin seuraavan kilpailijan tullessa halliin. Olisi pitänyt uusia. Kyltillä 12 "Istu, eteen istu, vasemmalta oikealle, istu" Tytti istui vinoon (VINO -1). Kyltillä 13 (Oikea täyskäännös) Tytti jäi seisomaan eikä pysynyt käännöksessä mukana (TVÄ -10). Tuomarin kommentti "Todella kaunista yhteistyötä! "  Aika 1:52,96. Tulos 89 pistettä.

 

Lahti

15.2.2020

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mukana MES-luokassa oli 22 koirakkoa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. MES alkoi klo 10 ja Tytti oli loppupäässä 20. Ehdittiin tehdä lenkki ennen rataantutustumista ja toinen lenkki sen jälkeen.

Tytti oli vähän stressaantunut häkissä istumisesta. Maaliintulon jälkeen pyörähti ainakin 3 kertaa. Mukava haastava rata, 19 kylttiä. Kyltillä 4 "Pyörähdys (koira oikealla)" tuli OV -3? Kun lähestyttiin kylttiä 10 "Houkutus", Tytti pyörähti. (TVÄ -10) . Kyltillä 15 "Valkovuokko" Tytti pyörähti väärin. Uusintakaan ei ihan onnistunut (UUSI -3) (TVÄ -3) Kyltillä 16 "Liikkeestä seiso kierrä koira", kehuin liikaa ja Tytti pyörähti. (TVÄ -10) .  Tuomarin kommentti: "Loistavaa kaunista yhteistyötä. Harmillisen herkässä pyörähdykset"   Aika 2:53,35. Tulos 71 pistettä.

 

Lahti

14.12.2019

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti piirinmestaruuskilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mukana MES-luokassa oli 40 koirakkoa. Tuomari oli Krista Karhu. Toka ryhmä alkoi klo 14. Tytti oli ryhmän loppupäässä.

Tytti oli aivan sekaisin, oli  jo ilmeisesti väsynyt odotettuaan häkissä pitkään. Aivan mukava haastava rata, 20 kylttiä. Kyltillä 1 "Lähetä koira" Tytti ei lähtenyt ensimmäisellä käskyllä. (PY  -1).  Kyltillä 4 "Molemmat vasempaan täyskäännös" Tytti pyörähti väärin, uusinta onnistui. (UUSI -3) Kyltillä 8 "Oikea täyskäännös" Tytti meinasi vaihtaa puolta.  (TVÄ -3) Kyltillä 10 "Koira eteen, oikealta oikealle" Tytti pyörähti, uusinnassa aikoi peruuttaa ja istui kauas.  UUSI -3 TVÄ -3).  Kyltillä 11 "Ohjaajan ympäri vastapäivään" Tytti teki ylimääräisen kiepin (TVÄ -10). Kyltillä 12 "Puolenvaihto edessä" Tytti vaihtoi takaa (TVÄ -10). Kyltillä 19 "Normaali vauhti" tuli (OV -1). Kyltillä 20 "Puolenvaihto takana" tuli (OV -1). Tuomarin kommentti: "Ihanan iloinen rata."   Aika 2:32,68. Tulos 65 pistettä eli ei tulosta.

 

Lahti

28.5.2019

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti iltakilpailut MES luokalle Vipusenkadun hallissa. Mukana kilpailuissa oli 30 koirakkoa. Tuomari oli Taru Leskinen. Eka ryhmä alkoi klo 18. Tytti oli ryhmän viimeisenä.

Tytti oli stressaantunut häkissä istumisesta ja ei oikein toiminut. Muuten aivan mukava rata, 19 kylttiä. Kyltillä 2 "Liikkeestä istu, jätä koira" Tytti ei istunut useastaan käskystä, uusinnassa istui, mutta jotain siinäkin oli vikaa (UUSI -3 TVÄ  -3). Kyltillä 4 "Seuraten 3 askelta peruuttaen" Tytti oli lopussa hieman vino. (VINO -1). Kyltillä 7 "2xoikea täyskäännös" Tytti ei kääntynyt oikein hyvin (TVÄ -3) Kyltillä 9 "Valkovuokko" Tytti ei suostunut pyörahtämään oikein eikä uusintakaan onnistunut (UUSI -3 TVÄ -10). Kyltillä 11 "Puolenvaihto edessä" Tytti teki ylimääräisen pyörähdyksen (TVÄ -10). Kyltillä 12 "270 oikeaan"  Tytti kääntyi huonosti (VINO -1).  Kyltillä 13 "Istu, käännös oikeaan, istu" Tytti ilmeisesti kääntyi huonosti (TVÄ -1). Kyltillä 16 "Istu, käännös vasempaan, istu" Tytti ilmeisesti kääntyi huonosti (TVÄ -1). Kyltillä 18 "Pyörähdys" tuli (OV -3)?? .  Tuomarin kommentti: "Reipasta työskentelyä."   Aika 2:28,22. Tulos 61 pistettä eli ei tulosta.

 

Lahti

25.5.2019

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti tuplailtakilpailut MES luokalle Vipusenkadun hallissa. Molemmissa kilpailuissa oli 10 koirakkoa. Tuomari oli Krista Karhu. Eka kilpailu alkoi klo 18. Tytti oli heti ensimmäisenä. Tosi kivat pikkukisat!

Tytti oli ekalla radalla liiankin innokas. Aivan mukava rata, 20 kylttiä. Kyltillä 3 "Istumasta juosten" minä unohdin pysähtyä. (TVÄ -10). Kyltillä 7 "Normaali vauhti" taisin muuttaa nopeutta huolimattomasti (OV -1) Kyltillä 9 "Istu, askel vasemmalle, istu" Tytti oli vino (VINO -1). Kyltillä 10 "Puolenvaihto jalkojen välistä" Tytti meni ensin takaa. Uusinta onnistui (UUSI -3). Lähestyttäessä kylttiä 12 Tytti pyörähti (TVÄ ylimääräinen kieppi -10).  Lähestyttäessä kylttiä 19 Tytti pyörähti taas (TVÄ ylimääräinen kieppi -10).  Tuomarin kommentti: "Iso harmi nuo ylimääräiset kiepit. Muuten  todella hieno rata!"  Tuomarin mielestä kyltin 17 suoritus oli hieno! Aika 2:04:38. Tulos 65 pistettä eli ei tulosta. Tytti sai TP:n

 

Lahti

25.5.2019

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti tuplailtakilpailut MES luokalle Vipusenkadun hallissa. Molemmissa kilpailuissa oli 10 koirakkoa. Tuomari oli Krista Karhu. Toinen kilpailu alkoi n. klo 19:15. Tytti oli 6. Tosi kivat pikkukisat!

Tytti oli tokalla radallakin innokas. Aivan mukava rata tämäkin, 19 kylttiä.  Kyltillä 2 "Liikkeestä istu, jätä koira" Tytti istui hienosti, mutta minä jostain syystä annoin toisen käskyn (TVÄ nousi seisomaan ohjaajan toisella käskyllä -10). Kyltillä 10 tuli taas ylimääräinen pyörähdys (TVÄ -10) ja samoin kyltillä 16 (TVÄ -10).  Tuomarin kommentti: "Voihan kiepit! Muuten niin hieno rata!"  Tuomarin mielestä kyltin 8 suoritus oli hieno! Aika 1:59:40. Tulos 70 pistettä ja sijoitus 7. Ilman minun ylimääräistä käskyä ja Tytin kieppejä ....

 

Lahti

27.4.2019

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 16 koirakkoa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. MES alkoi klo 9.30. Tytin vuoro oli viimeisenä. Nytkään en jättänyt Tyttiä autoon vaan vein sisälle häkin, mutta Tytti stressaantui sielläkin.

Tytti toimi melko hyvin ja useimmat tehtävät onnistuivat helposti. Aivan mukava rata, 20 kylttiä. Kyltillä 2 "eteen istu, vasemmalta oikealle", Tytti tuli vasemmalle puolelle. Uusinta onnistui. (UUSI -3). Kyltti 7 (270 astetta vasempaan)  onnistui Ok, mutta Tytti pyörähti matkalla sinne. (-10 TVÄ). Kyltillä 13, "Istu, täyskäännös vasempaan, istu" tuli -1, TVÄ? Kyltillä 19 "Eteen seisten, peruutus poispäin" peruutus onnistui hyvin, mutta yritti palata väärälle puolelle. (-10, TVÄ rintamasuunta palatessa).  Tuomarin kommentti: "Hieno rata ja hyvää yhteistyötä."   Aika 2.41,12. Tulos 76 pistettä ja RTK4!

 

Lahti

20.1.2019

 

SCY ry / Päijät-Hämeen alaosasto järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun A-Qility hallissa. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 19 koirakkoa. Tuomari oli Heikki Palosaari. MES alkoi klo 9. Tytin vuoro oli viimeisenä. Nytkään en jättänyt Tyttiä autoon stressaamaan vaan vein sisälle häkin ja Tytti pysyi siellä suhteellisen rauhallisena.

Tytti toimi hyvin ja jotkut tehtävät onnistuivat helposti. Aivan mukava rata, ensimmäinen kerta uusilla säännöillä. Kyltillä 6 "Koira eteen, vasemmalta oikealle", Tytti tuli vasemmalle puolelle. Uusinnassa se ehti istua oikealle puolelle, mitä en huomannut. (UUSI -3 TVÄ -10). Kyltillä 11 "Puolenvaihto edessä", Tytti pyörähti väärin eikä uusintakaan onnistunut (UUSI -3 TVÄ -10). Kyltillä 17 "Lähetä koira", Tytti ilmeisesti koski tötsää (KYL -1). Kyltillä 19 "Ohjaajan ympäri myötäpäivään" Tytti pyörähti väärin (TVÄ -10). Tuomarin kommentti: "Tosi hyvää tekemistä, muutama työtapaturma." .  Aika 2.20,46. Tulos 63 pistettä eli ei tulosta, mutta TP! Hauska pillipurkki on täynnä karkkeja!

 

Lahti

3.11.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti piirinmestaruuskilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 23 koirakkoa. Tuomari oli Minna Hillebrand. MES alkoi n. 12.40. Tytin vuoro oli 7. Tällä kertaa en jättänyt Tyttiä autoon stressaamaan vaan vein sisälle häkin ja Tytti pysyi siellä rauhallisena.

Tytti toimi hyvin ja melkein kaikki tehtävät onnistuivat helposti. Todella mukava rata, joka tuntui helpolta ja lähes kaikki osallistujat saivatkin tuloksen.  Kyltillä 15 "Puolenvaihto edessä", Tytti pyörähti väärin. Uusinta onnistui. (UUSI -3). Tuomarin kommentti: "Ihanan tarkkaavainen pikkutaituri! Mahtavaa yhteistyötä ja upea ohjaus.". Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. edessä. Tytti hieman haisteli, muuten istui hyvin. (PY -1).  Aika 1.51,97. Tulos 96 pistettä! 

 

Lahti

22.9.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 13 koirakkoa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. MES alkoi 9.30. Tytti lähti kymmenentenä.

Tytti oli stressannut autossa ja oli aika vaisu. Kyltillä 5 "2 x oikea täyskäännös", Tytti käväisi väärällä puolella (-10 TVÄ rintamasuunta). Kyltillä 10 "Puolenvaihto jalkojen välistä" Tytti meni takaa, uusinta onnistui (-3 UUSI). Kyltillä 13 "Istu, käännös vasempaan, istu" tuli -1 TVÄ? Kyltillä 17 "Istu, käännös vasempaan, askel, istu" tuli -3 OV? Lisää virheitä tuli kyltillä 18 "Seuraaminen 3 askelta peruuttaen, koira oikealla". Ekalla yrityksellä Tytti pyörähti ennen peruutusta, uusinnasta tuli -10 TVÄ (ei peruuttanut koko matkaa) ja -3 OV.  Tuomarin kommentti: "Kaunista, selkeää yhteistyötä". Käytösruudussa oli Seisominen 3 min. vasemmalla. Tytti istui melkein hetija makasi lopussa (-10 TVÄ). Aika 2.29,03. Tulos 57 pistettä ja ei tulosta taaskaan! 

 

Artjärvi

22.7.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat järjesti Artjärven Ärinät Vuorenmäen urheilukentällä. Rally-toko oli sunnuntaina. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 19 koiraa. Ilma oli helteinen. Tuomari oli Hannele Pirttimaa. MES alkoi 11.45. Tytin vuoro oli viimeisenä.

Kyltillä 4 "?"  (TVÄ -1). Kyltti 7 "?" (TVÄ -10 rintamasuunta). Kyltti 10? "Liikkeestä istu, jätä koira" Tytti ei halunnut istua. Uusinnassa istui toisella käskyllä. (UUSI -3 TVÄ -1) Kyltti 12 "Liikkeessä kutsu koira" Tytti vaihtoi vasemmalle.  (TVÄ -10 koira kävi väärällä puolella). Kyltti 15 "Seuraten 3 askelta peruuttaen" Tytti jostain syystä kääntyi poikittain. Olin jo niin väsynyt, että en osannut ajatella ja uusia peruutusta. (TVÄ 10 rintamasuunta + ohjaajan liian lyhyet askeleet). Tuomarin kommentti: "Tosi hyvää yhteistyötä. Pääsääntöisesti kivannäköistä ja tarkkaa yhteistyötä". Käytösruudussa oli Makaaminen 3 min. vasemmalla. Tytti makasi hyvin, kerran hieman kapsutti takapäätään, jolloin muistutin, että pitäisi pysyä makuulla (PY -1 TVÄ -1). Aika 1.51,31. Tulos 63 pistettä eli ei tulosta. En nähnyt ratapiirrosta.

 

Valkeala

8.7.2018

 

Kouvolan Seudun Seurakoirakerho järjesti kilpailut kaikille luokille Jyrääntien kivituhkapohjaisella ulkokentällä. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 13 koiraa. Ilma oli oikein hyvä, pilvipouta ja lämpöä alle 20 astetta. Tuomari oli Taru Leskinen. Pujottelussa oli erikoisuutena viimeisen merkin päällä tuoli, jolla istui ihminen. Ei aiheuttanut Tytillekään mitään ongelmia. Vaihteeksi MES oli viimeisenä ja radalle päästiin vasta klo viiden paikkeilla. Tytin vuoro oli toiseksi viimeisenä.

Tytti oli vaihtelevassa mielentilassa, hetkittäin innostunut ja välillä huolestunut jostain. Ensimmäisen kerran tuli virhe jo lähtökyltillä. Tytti ehti mennä maahan parikin kertaa (TVÄ -10).  Kyltillä 4 "Molemmat oikeaan täyskäännös" Tytti kääntyi  vähän myöhässä ja yritti mennä selän takaa väärälle puolelle (TVÄ -1, TVÄ -10 eriaikainen). Ennen kylttiä 6 "Käännös vasempaan" jokin ärsytti Tytin takapäätä ja se istahti hangatakseen sitä maahan (TVÄ -10 koira istui). Kyltillä 8 "Lähetä koira" Tytti aikoi istua merkin taakse (TVÄ -1).  Kyltillä 15 "Koira eteen, oikealta oikealle, istu" Tytti yritti lähteä peruuttamaan (TVÄ -10 koira liikkui edessä yli puoli mittaa taaksepäin). Kyltillä 19 "Istu, täyskäännös oikeaan" Tytti vaihtoi puolta ennen kylttiä, uusiminen onnistui (UUSI -3). Tuomarin kommentti: "Peruutus tosi kaunis". Käytösruudussa oli Makaaminen 3 min. vasemmalla. Tytti nousi istumaan useita kertoja (PY -1 TVÄ -10). Aika 2.20,91. Tulos 44 pistettä eli ei tulosta.

 

Lahti

17.2.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka oli jaettu kahteen ryhmään ja meidän ryhmä alkoi n. klo 11.10. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 32 koiraa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Tytin vuoro oli ryhmässään loppupäässä.

Tytti oli reipas. Kyltillä 1 "Koira eteen, vasemmalta sivulle" Tytti teki laajan kaarroksen (TVÄ -1). Kyltti 8 "2xoikea täyskäännös" onnistui vasta uusinna (UUSI -3). Kyltillä 14 "Molemmat vasempaan täyskäännös" Tytti ei ensin kääntynyt oikein, uusinta onnistui (UUSI -3).  Kyltillä 15 "Istu, käännös oikeaan, istu" Tytti teki ylimääräisen pyörähdyksen (TVÄ -10).  Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. oikealla. Tytti istui hyvin, mutta yritti vähän haistella mattoa.. Aika 2.56,47. Tulos 83 pistettä. Tytin ensimmäinen MES-tulos!

 

Lahti EV

27.5.2017

 

Korkeavire ry järjesti möllikilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 10. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 6 koiraa. Tuomari oli Taru Leskinen. Tytti kisasi viimeisenä. Tällä kertaa otin molemmat sisään odottamaan ja se onnistui hyvin.

Kyltillä 5, "Seuraten 3 askelta peruuttaen", Tytti oli ekalla yrityksellä aivan liian vino. Uusinta onnistui tosi hyvin.(UUSI -3). Kyltillä 7, "Liikkeestä maahan, kierrä koira" Tytti oli putken jälkeen aivan liian edessä ja maahanmeno ei onnistunut. Uusinta onnistui (UUSI -3). Kyltillä 8 "Istu, käännös oikeaan, askel, istu" otin liian lyhyen askeleen (TVÄ -10). Kyltillä 12 "360 oikeaan" Tytti ei oikein pyörinyt mukana (VINO -1). Kyltillä 14 "Istu, Koira eteen, vasemmalta oikealle, istu" Tytti istui vinoon ja aikoi jäädä vasemmalle puolelle (VINO -1 TVÄ -10). Kyltti 16 oli paha moka. Jotenkin luin, että se on "Istu, seiso, maahan", mutta se olikin "Istu, seiso, istu" (TVÄ -10). Tuomarin kommentti: "Koira tosi taitava". Käytösruudussa oli Seisominen 3 min. edessä. Oli hieman vaikeuksia saada se seisomaan (PY -1 vino -1). Aika 2.41,87. Tulos 62 pistettä. Ilman minun mokia, olisi voinut tulla 82 pistettä! Tytti voitti arpajaiset ja oli TP! Ei tarvinnut ihan tyhjin käsin lähteä kotiin.

Rally MES rata
 

Lahti

25.3.2017

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 10. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 22 koiraa. Tuomari oli Jaana Karppinen. Tytin numero oli 23 ja se kisasi luokassa kolmantena.

Tytti oli hieman hermostunut. Kyltti 6 oli "Liikkeestä istu, jätä koira". Tytti jäi seisomaan, mutta istui toisella käskyllä. (TVÄ -3). Kyltillä 10 "Istu, käännös oikeaan, askel, istu" Tytti pyörähti, uusinta onnistui (UUSI -3). Kyltillä 14, "Seuraten 3 askelta peruuttaen", Tytti kävi vasemmalla puolella. (TVÄ -10). Kyltillä 15, "Istu, seiso, kierrä koiran ympäri" Tytti istui kaksi kertaa. (TVÄ -10). Kyltillä 18 "pyörähdys" minä tein jotain väärin (OV -3). Tuomarin kommentti: "Kaunis suoritus". Käytösruudussa oli Seisominen 3 min. oikealla. Tytti ei jaksanut seisoa vaan istui aika pian. Oli myös vaikeuksia saada se seisomaan (PY -1 TVÄ -10). Aika 2.33,06. Tulos 60 pistettä. Parempi kuin Kiralla.

 

Lahti

5.11.2016

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 9.30. Talven ensimmäisiä kauniita pakkaspäiviä. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 14 koiraa. Tuomari oli Taru Leskinen. Tytin numero oli 91 ja kisasi luokassa muutam koira Kiran jälkeen. Välistä puuttui yksi koira ja Tytti ei ehtinyt rauhoittua autossa olon jälkeen, kun jo täytyi mennä radalle.

Tytti toimi kuitenkin kohtuullisen hyvin ja suurin osa virheistä oli minun. Kyltillä 2, "Seuraten 3 askelta peruuttaen" Tytti oli vino ja minä taisin astua ylimääräisen askeleen. (VINO -1, TVÄ -10). Kyltti 5 oli "Liikkeestä istu, jätä koira". Tytti istui hyvin, mutta minä taisin hidastaa. (TVÄ -3). Kyltillä 6, "Liikkeessä kutsu koira", minä taisin hidastaa (OV -3). Kyltillä 12, "270 oikeaan", Tytti ei oikein pysynyt käännöksessä mukana. (VINO -1). Kyltillä 14, "Spiraali oikealle", Tytti pysähtyi yllättäen seisomaan (TVÄ -10). Kyltillä 15, "Istu, käännös oikeaan, istu", Tytti istui käännöksen jälkeen vinoon. (VINO -1). Kyltillä 18, "360 oikeaan", minä ehkä kumartelin liikaa (OV -3) Tuomarin kommentti: "Koira tekee hyvällä ilmeellä töitä". Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. oikealla. Tytti ehti siinä ajassa istua, maata, nuolla takapäätään, istua ja maata. (TVÄ -10) Aika 2.24,15. Tulos 58 pistettä eli 0.

 

Lahti

30.7.2016

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 10.15. Aamupäivällä aurinkoista ja kuumaa, iltapäivällä satoi vähän. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 25 koiraa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Tytin numero oli 93. Kilpailu oli samalla Pienpystykorvien mestaruuskilpailu.

Tytti oli aika vaisu ja vaati paljon houkuttelua. Kyltti 2 oli Peruutus poispäin, Tytti lähti vinoon vasemmalle (TVÄ -10). Kyltti 3 oli "Liikkeestä istu, jätä koira". Tytti meni maahan, uusi yritys onnistui, paitsi, että minä pysähdyin (UUSI -3 TVÄ -10). Kyltiltä 4 "Liikkeessä kutsu koira", Tytti tuli niin hitaasti, että jouduin hidastamaan (OV -3). Kyltillä 6 "Puolenvaihto edessä" Tytti pyörähti väärin (TVÄ -10). Kyltti 10 oli "Koira eteen, oikealta oikealle, istu". Tytti istui eteen vinoon (VINO -1). Tuomarin kommentti: "Hienoa yhteistyötä, harmilliset virheet". Käytösruudussa oli Seisominen 3 min. edessä. Tytti istui aika pian (PY -1 TVÄ -10). Aika 2.43,88. Tulos 52 pistettä eli 0.

 

Lahti

9.4.2016

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 10. Pilvipoutainen päivä, sisällä tuntui hieman viileältä, kun ei ollut enää toppavaatteita. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 21 koiraa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Tytin numero oli 13. Tytin suoritusta huononsi, että Sindi oli numero 10 ja Tytti joutui melkein suoraan autosta radalle.

Tytti oli levoton, mutta toimi paikoitellen hyvin. Kyltti 1 oli Peruutus poispäin. Tytti ei peruuttanut. (TVÄ -10). Kyltti 2 oli Puolenvaihto edestä. Tytti pyörähti väärin. (TVÄ -10). Kyltillä 6 "Istu, koira eteen, vasemmalta oikealle, istu" tuli OV -3. Kyltti 7 oli Istu, käännös oikealle, istu, koira oikealla. Siinä Tytti jäi istumaan ja kääntyi myöhässä (TVÄ -10). Kyltti 14 oli Valkovuokko, koira oikealla. Tytti pyörähti väärin (OV -3, TVÄ -10). Tuomarin kommentti: "Yhteistyö hienoa, teknisiä virheitä.". Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. edessä. Tytti meni maahan eikä suostunut nousemaan (TVÄ -10). Aika 2.08,13. Tulos 44 pistettä.

 

Lahti

6.2.2016

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi n. klo 10. Päivä oli vuodenaikaan nähden lämmin, pari astetta pakkasta. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 20 koiraa, joista 8 sai tuloksen. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Tytin vuoro oli kolmantena. Tytti onnistui hienosti merkille lähettämisessä, mikä oli vaikea usealle koiralle. Mutta paljon on vielä treenattava, että saadaan suoritukseen varmuutta.

Tytti oli taas varsin innokas, mutta epävarma. Kyltti 5 oli Seuraten 3 astetta peruuttaen koira oikealla. Tytti peruutti poikittain. (Tvä -10). Kyltti 7 oli 2 x oikea täyskäännös. (OV -3) Kyltti 8 oli pujottelu edestakaisin koira oikealla. (TVÄ -1) Kyltti 9 oli Molemmat oikeaan täyskäännös. Tytti taisi siinä pyörähtää ja uusin. (UUSI -3). Kyltti 10 oli Spiraali oikealle. (PY -1 AS -1) Kyltti 12 oli Puolenvaihto takana, siinäkin Tytti taisi pyörähtää, uusin, mutta sekään ei onnistunut. (UUSI -3 TVÄ -10) Kylti 13 oli Istu käännös oikeaan istu koira oikealla. (VINO -1). Kyltillä 14 Liikkeestä seiso kierrä koira, Tytti pyöri vähän mukana. (TVÄ -3). Kyltillä 15, Puolenvaihto edessä, taisin kumartaa vähän liikaa. (OV -3) Kyltillä 17, Koira eteen, oikealta sivulle, Tytti taas pyörähti. (-10) Tuomarin kommentti: "Yhteistyö hienoa, vähän tekniikkaharjoittelua vielä". Käytösruudussa oli seisominen 3 min. vasemmalla. Sitä ei oltu harjoiteltu ollenkaan ja minulla oli vaikeuksia saada Tytti seisomaan ja aika pian se istui. (PY -1 TVÄ -10) Aika 2.44,22. Tulos 40 pistettä eli 0.

 

Heinola

14.11.2015

 

Heinolan Palvelus- ja Seurakoira ry järjesti kilpailut kaikille luokille Viilukatu 3:n hallissa. Mestariluokka alkoi 10. Päivä oli vuodenaikaan nähden lämmin ja vähän kostea. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 5 koiraa, joista 1 sai hyväksytyn tuloksen. Tytti pääsi kilpailemaan, koska Kiran juoksu alkoi ennen koetta. Ei vielä osannut kaikkia kylttejä, ensimmäinen yritys. Tuomari oli Minna Hillebrand. Tytin vuoro oli viimeisenä.

Tytti oli kohtuullisen innokas, mutta ei oikein hyvin keskittynyt. Kyltti 3 oli Puolenvaihto edessä. Tytti mielestäni pyörähti väärin, mutta paperissa onkin ohjaajavirhe, kulkulinja väärin. (Ov -10) Kyltti 5 oli Koira eteen, vasemmalta oikealle. Ennakoinnista virhe? (Ov -3) Kyltti 7 oli Valkovuokko. Tytti ei halunnut kääntyä oikealle, uusin ja sain sen kääntymään, mutta en ehtinyt itse kääntyä samalla. (Uusi -3 Tvä -10) Kyltti 10 oli Seuraten 3 askelta peruuttaen. Siihen on paperille kirjoitettu "Hieno!" ja olen samaa mieltä. Kyltti 12 oli Istu, käännös vasemmalle askeleella, istu. Taisin kumartua kutsuessani Tytin sivulle. (Ov -3) Kyltti 13 oli Istu, askel vasemmalle, istu. Tytti sekoili jotain ja uusin. Uusi yrityskään ei täysin onnistunut, taisin taas kumarrellakin. (Vino -1 Ov -3 Tvä -3 Uusi -3) Kyltti 18 oli Koira eteen, 1 askel, 2 askelta, 3 askelta peruuttaen. Tytti istui sivulle ennen eteenmenoa, oma moka. (Tvä -10) Käytösruudussa oli Makaaminen 3 min. oikealla. Siitä tuli hylätty, sillä Tytti nousi seisomaan ja kääntyi vinoon. Aika 2.19,6. Tulos 51 pistettä tai oikeastaan hylätty. Tuomarin kommentti: Iloista menoa!

 

Lahti

31.10.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Voittajaluokka alkoi 12.30, joten ehdimme syödä kotona ennen lähtöä. Päivä oli vuodenaikaan nähden lämmin. Voittajaluokkaan osallistui yhteensä 15 koiraa, joista 11 sai hyväksytyn tuloksen, Tytti viimeisenä. Tuomari oli Anna Klingenberg. Tytin vuoro oli 8.

Tytillä oli selvästi vaikeuksia keskittyä, oli paljon mielenkiintoisia hajuja. Kyltti 1 oli Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu. Tytti vähän sähelsi. (Kontr -1) Kyltti 2 oli Spiraali vasemmalle. Siinä mokasin itse, lähdin pujottelemaan. Onneksi tajusin sen heti ja uusi yritys onnistui. (Uusi -3 Py -1) Kyltti 3 oli Puolenvaihto takana. (Tvä -1) Kyltti 5 oli Molemmat oikeaan täyskäännös. Tytti taas sähelsi jotain. (Kontr -1 vino -1) Kyltti 9 oli Istu, käännös vasempaan, istu. Tytti istui vinoon. (Vino -1) Kyltti 12 oli käännös vasempaan. Tytti jäi käännöksessä vähän jälkeen. (As -1) Kyltti 13 oli Koira eteen, oikealta oikealle, istu. Tytti ei mennyt eteen ollenkaan vaan istui heti sivulle. Uusin ja Tytti istui taas sivulle. Onneksi tajusin olla uusimatta toista kertaa! (Uusi -3 Tvä -10). Kyltti 18 oli Istu, täyskäännös oikeaan, istu. (Tvä -3) Käytösruudussa oli Istuminen 2 min. edessä. Tytti oli levoton, haisteli ja nuoli takapäätään. Käskyllä sain kuitenkin estettyä maahanmenon.(PY -1) Aika 2.34,1. Tulos 73 pistettä ja RTK3!

 

Ylöjärvi SM

4.10.2015

 

Rally-tassut KK ry järjesti Koirakoutsiareenalla rally-tokon SM-kilpailut. Olimme vaiherikkaan matkan jälkeen perillä n. 13.40. Päivä oli sopivan lämmin ja melko aurinkoinen. Voittajaluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 28 koiraa ja ekan ryhmän rataantutustumisen piti alkaa klo 14.00. Onneksi aikataulu oli vähän myöhässä. Tuomari oli Minna Hillebrand. Tytin vuoro oli 3.

Tytti oli hyvin kontaktissa ja toimi hyvin. Kyltti 8 oli Koira eteen, oikealta sivulle, istu. Tytti istui eteen vinosti ja sivulle aika taakse. (Vino -1 Tvä -1) Kyltti 9 oli Spiraali oikealle. Kyltin sijainti oli omituinen, täytyi mennä metrin verran tötsien ohi. Olin epävarma, täytyykö kyltti kiertää ja tein virhevalinnan ja menin kyltin edestä. Nyt asia tuntuu aivan selvältä, mutta siinä tilanteessa en ajatellut järkevästi. (Tvä -10) Kyltti 10 oli Liikkeestä maahan. Siinä Tytti jostain syystä jäi istumaan. Uusi yritys onnistui. (Uusi -3) Kyltti 11 oli Molemmat oikeaan täyskäännös. Ilmeisesti kumarsin siinä. (OV -3) Kyltti 13 oli Istu, seiso, kierrä koiran ympäri. Unohdin pysähtyä kierron jälkeen. (Tvä -10) Kyltti 14 oli Koira eteen, 1 askel, 2 askelta, 3 askelta peruuttaen. Tytti oli jossain vaiheessa vinossa (Vino -1) Kyltti 15 oli Käännös oikeaan. Ilmeisesti tein liian loivan käännöksen (Tvä -1). Makaaminen 2 min. edessä. (PY -3, pitkä nuuskiminen) En osannut kuvitellakaan, että haistelusta voisi tulla virhe. Tuomarin kommentti: Ihanan tarkkaavainen koira. Varo kumartumista. Aika 2.31,6. Tulos 67 pistettä. Mutta jos en olisi itse tehnyt virheitä, tulos olisi voinut olla 90 pistettä! Tytti oli hyvä, minä mokasin pahasti!

 

Lempäälä

22.8.2015

 

Suomen Sveitsinpaimenkoirat Ry:n alajaosto Pirkanmaan Sennen järjesti Lempäälässä LeVekin kentällä rally-tokokisat kaikille luokille. Kilpailu oli samalla Pienpystykorvien mestaruuskilpailu. Olimme paikalla puoli 10 paikkeilla kaikki koirat ja Seppokin mukana. Auton joutui jättämään aurinkoiseen paikkaan, mutta ikkunat ja takaluukku auki auto ei liikaa kuumennut helteisestä päivästä huolimatta ja auton vieressä oli varjoa. Voittajaluokassa oli 14 koiraa ja se alkoi n. 11.10. Kira ei voinut jalkavaivaisena osallistua. Tuomari oli Pia Heikkinen. Tytti oli rallyradalla ensimmäisenä. Tytti tuntui hyvältä ja rauhalliselta. 6. kyltti oli "Askel vasemmalle, koira oikealla". Tytti ei oikein seurannut mukana (TVÄ -10). Täytyy treenata! 10. kyltti oli "Koira eteen, oikealta sivulle, istu", Tytti istui eteen vinossa (-1). 11. kyltti oli "Istu, täyskäännös vasempaan, istu". Siitä tuli TVÄ (-1) ja OV (-3)? en muista, mitä siinä tapahtui... 15. kyltti oli "Pujottelu edestakaisin", siitä tuli OV (-1)? Makaaminen 2 min. sivulla. Aika 2.10,45. Pisteitä 84, sillä sijoittui voittajaluokassa toiselle sijalle ja voitti Pienpystykorvien mestaruuden. Tuomarin kommentti: Osaava, iloinen pari.

 

Artjärvi

25.7.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Artjärven Vuorenmäellä "Artjärven Ärinät"-tapahtuman, jossa oli lauantaina rally-tokoa. Olin paikalla jo yhdeksän paikkeilla kaikki koirat mukana. Auton joutui jättämään aurinkoiseen paikkaan, joten laitoin koirien häkit kahvila-rakennuksen seinustalle varjoon. Päivä oli lämmin ja melko aurinkoinen, tarkeni hyvin T-paidassa. Voittajaluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 18 koiraa ja se alkoi hieman ennen klo 13.30. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Tytin vuoro oli viimeisenä.

Tytti oli kohtuullisen innokas. 7. kyltti, Peruuttaminen, oli vino (TVÄ -10). 8. kyltti, "Istu, seiso, kierrä koiran ympäri", (TVÄ -1). 13. kyltti, 270 astetta vasempaan, (OV -3)? 14. kyltti, houkutus (KONTR -1). Tytti ei oikein seurannut käännöksissä. Toinen houkutusesine oli lehmän sarvi, joka parin koiran mielestä oli aivan vastustamaton ja ne olisivat halunneet viedä sen mukanaan. Istuminen 2 min. sivulla. Tuomarin kommentti: Hienoa yhteistyötä! Aika 1.51,16. Tulos 85 pistettä, jolla sijoittui viidenneksi.

 

Lahti

7.3.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla rally-tokokisat kaikille luokille. Aika ahdasta oli taas, joten koirat saivat olla suurimman osan ajasta autossa ja yksi vuorollaan vaan mukana. Avoimeen luokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 41 koiraa, jotka kisasivat kahdessa ryhmässä. Ensimmäisessä ryhmässä olivat pienet koirat, joita oli 20. Ryhmä aloitti klo 10. Tytin vuoro oli 10. Tuomari oli Anna Pekkala. Sisällä oli ihan mukavan lämpöistä, vaikka ulkona puhalsi kylmä kostea tuuli, ulkolämpötila nollan paikkeilla.

Tytti lähti innolla menemään, ekalla askeleella ehti loikata parin metrin päähän, tuli kyllä heti takaisin. Eka kyltti oli houkutus, joka oli tällä kertaa varsin helppo, pahvikotelo ja vihreä muovinen ruoka-alusta. Tytti oli vielä niin innoissaan, ettei oikein seurannut mukana, siitä -1 KONTR. Neljännellä kyltillä (istu, askel oikealle, istu) Tytti korjasi istumista, siitä -10 TVÄ. Tuomarin kommentti: Hieno tarkka suoritus. Aika 1.43,81. Tulos 89 pistettä ja RTK2. Ensimmäinen rally-tokomitali!

Rallyrata AVO Lahti 7.3.2015
 

Lahti

1.11.2014

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla rally-tokokisat kaikille luokille. Avoimeen luokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 31 koiraa, jotka kisasivat kahdessa ryhmässä. Ensimmäisessä ryhmässä olivat pienet koirat, joita oli 15. Tytin vuoro oli ryhmän ensimmäisenä. Tuomari oli Kirsi Petäjä.

Ensimmäiseltä kyltiltä (koira eteen, oikealta sivulle) tuli TVÄ (-10), mutta en nyt muista, mitä siinä tapahtui ja miksi en uusinut??. Toinen kyltti oli houkutus ja Tytti pelästyi punanenäistä gorillaa. Tuli PY (-1), As (-1) ja Kontr (-3). Yhdeksännellä kyltillä (Istu, seiso, kierrä koiran ympäri), Tytti hypähti seisomaan noustessaan sivuun, Tvä (-1). Viimeisellä kyltillä (Istu, maahan, istu) jokin kutitti tassussa ja Tytti häiriintyi jo ennen pysähdystä ja maahan mentyään alkoi järsiä etujalkaansa. Nousi lopulta itsestään ylös ja pääsimme maaliin. Tuomarin kommentti: Hienoa työtä!. Aika 2:01,34. 83 pistettä.

 

Lahti epävirallinen

18.10.2014

 

Korkeavire järjesti epävirallisen rally-tokokisan mölli-, alo- ja avoluokille Vipusenkadun hallilla. Rata-alue oli hieman ahdas ja tuomari joutui jonkin verran muokkaamaan suunnittelemaansa rataa, että sai sen mahtumaan. Todella mukavat iltapäiväkisat, lähdin kotoa puoli kolmen paikkeilla ja ehdin takaisin kotiin kello viiden teelle. Avoimessa luokassa oli 9 suoritusta, pari koiraa suoritti radan kahteen kertaan. Tuomari oli Reetta Jokela.

Tytti toimi todella hyvin ilman turhaa sähellystä. Tuomarin kommentti: Loistorata, ei huomautettavaa!. Aika 1.44,48. Täydet 100 pistettä, jolla tuli voitto.

 

Ylöjärvi

11.10.2014

 

Tytin ensimmäinen virallinen kilpailu avoimessa luokassa oli samalla Pienpystykorvat ry:n mestaruuskilpailu. Kilpailu järjestettiin Koirakoutsin hallilla. Hyvä, mattopohjainen kilpailupaikka. Taisi olla syksyn viimeinen lämmin päivä, n. 12 astetta ja muutenkin ihan hyvä ilma. Menomatkalla hieman satoi. Päivä oli pitkä, kotoa lähdettiin aamulla klo 8 ja takaisin tultiin illalla klo 19. Avoimessa luokassa oli 9 koiraa, joista 5 sai tuloksen. Tuomari oli Iiris Harju.

Miinuspisteitä kertyi kokonaista 24 ja Tytti sijoittui tuloksella 76 Pienpystykorvien kolmanneksi. 2 x -10. Ensimmäisellä kyltillä (9, täyskäännös vasempaan) Tytti pyörähti ensi väärään suuntaan. Kyltillä 12 (istu, käännös oikeaan, istu, 44) virheenä oli koira liikkeelle liian aikaisin. Tytti ei malttanut odottaa kutsua. Lisäksi kyltiltä 9 (25, koira eteen, askeleet peruuttaen) saatiin 4 virhepistettä, ov (-3) ja vino (-1). Tuomarin kommentti: Energinen suoritus!. Aika 2.03,53.

 

Orimattila

13.4.2014

 

VAU:n kisat pidettiin hallin vesivahingon takia Orimattilassa Vironmäen ponitallilla. Hyvä kilpailupaikka, mahtui hyvin kaksi rataa ja jäi vielä tilaa yleisöllekin hallin etuosassa ja sivulla. Alokasluokka alkoi klo 11.00 ja Tytin vuoro oli toisena. Olimme paikalla jo kymmenen paikkeilla, jotta Tytti ehti hieman rauhoittua. Tuomari oli Reetta Jokela?.

Tytti meni tosi hyvin, lähtökyltiltä lähti liiankin kovalla vauhdilla, mutta sen jälkeen seurasi hyvin. Tulos täydet 100 pistettä! "Ihanat tanssivat jalat:)". Sillä voitti alokasluokan, ainoa täydet pisteet. Tytti sai myös koulutustunnuksen RTK1 ja siirtyy avoimeen luokkaan, osaa jo lähes kaikki kyltitkin.

 

Lahti

2.11.2013

 

VAU:n kisat ovat niin lähellä, että niihin on pakko ilmoittautua. Kilpailu järjestettiin keinonurmipohjaisessa hallissa. Hyvä kilpailupaikka, tilaa yleisöllekin hallin etuosassa ja sivulla. Takaosaan mahtui vielä epävirallinen Halloween-rata. Alokasluokan toinen ryhmä alkoi klo 11. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Tytti oli ryhmän ensimmäinen ja odotti rataantutustumisen ajan häkissä. Ei oikein viihtynyt siellä vaan haukkui. Oli radan alussa vielä aivan villinä eikä malttanut keskittyä. Loppua kohden suoritus parani. Rata oli ihan hauska, säteittäinen.

Miinuspisteitä kertyi 14, paperilla laskettu väärin 13. Askeleessa oikealle ohjaajavirhe (-3). Eteentulossa istui vinoon ja siirtyi vielä paikaltaan (2x-3). Pujottelussa yritti lähteä katsomaan tuomaria (-1). Istu-kierrä koiran ympäri meni muuten hyvin, mutta väisti, kun tulin viereen (-3). Pomppimisen takia vähennystä kokonaisvaikutelmasta 1 piste. "Iloista menoa. Pomput hieman häiritsivät suorituksia." Pisteitä 87 (olisi pitänyt olla 86) eli hyväksytty tulos.

Virallisen radan jälkeen lähdin Tytin kanssa Halloween-radalle. Olisi selvästi pitänyt käydä siellä ensin, mutta en ehtinyt. Radalla oli kaikkien luokkien kylttejä ja monessa kohdassa 2 kylttiä vierekkäin ja sai suorittaa kumman halusi. Hauska idea ja hyvin toteutettu! Radan sai suorittaa joko arvosteltuna tai ilman arvostelua, Tytin kanssa valitsin arvostelun. Tytti toimi todella hyvin, vaikka osa kylteistä oli Tytille aivan uusia, pari minullekin. Annoin sen suorittaa radan ilman hihnaa. Liikkeestä maahanmeno, kierrä koiran ympäri oli minulle uusi ja pysähdyin kiertämisen jälkeen (-3). Pujotteluun meinasin lähteä kyltin väärältä puolelta (-1). Tytin ainoa virhe oli, että se huomasi jonkin roskan ja kävi uteliaana sitä vilkaisemassa (-1). Radalla oli kaikenlaisia häiriöitä, mutta niistä Tytti ei välittänyt. "Ihana tarkka pikkukoira" Tulos 95 pistettä.

 

Pirkkala

21.9.2013

 

Tytin ensimmäinen kilpailu oli samalla Pienpystykorvat ry:n mestaruuskilpailu. Kilpailu järjestettiin hiekkapohjaisella urheilukentällä. Hyvä, rauhallinen kilpailupaikka. Etukäteen lauantaiksi luvattiin sadetta, mutta saatiin vain pieni sadekuuro, joka ei paljoa haitannut. Tuomari oli Tiia Hämäläinen.

Miinuspisteitä kertyi 17, kontrollin puutetta ainakin edessä istumisissa ja pujottelussa (yht. 4x-1). Istumisen uusin, sillä Tytti teki ensimmäisellä yrityksellä täydellisen liikkeestä maahanmenon (-3). Sitten kun olisi pitänyt mennä maahan, se onnistui vasta n. 10 käskyn jälkeen (-10). Pisteitä 83 eli hyväksytty tulos. Ei hassummin 10 kk:n ikäiseltä kakaralta. Maahanmenoa lukuunottamatta innokas ja hyvä suoritus.

Videot