Pienpystykorvien erikoisnäyttely Lammilla

24.9.2023

 

Näyttely pidettiin Villa Mainiemessä. Lähdimme ajamaan Lammia kohti lounaan jälkeen n. klo 11. Näyttelypaikka oli oikein hyvä, oli tilaa autoille ja kehille ja palveluitakin saatavilla. Kaikki osallistujat saivat sateenvarjon, jolle oli onneksi vain lyhyen aikaa käyttöä.  Muunväristen kleinien arvostelu alkoi klo 10.45. Niitä oli ilmoittautunut 63 kpl, joista narttuja 36 ja niistä veteraaneja 12. Tuomarina toimi Radka Kotvaltova Tsekistä. Kira oli myös mukana ja "Kiran Mikkelin kasvattaja" Ritu  toimi Kiran apuesittäjänä, kun molemmet koirat olivat kehässä. Tytti sai ERIn mutta ei sijoittunut 4 parhaan joukkoon.

Arvostelu: 10 years old, dark orangesable bitch in very nice condition for her age. (10 vuotta vanha, tumma oranssisoopeli narttu ikäisekseen erittäin hyvässä kunnossa) Lovely head. (Ihana pää) Nice teeth for her age. (Ikäisekseen hyvät hampaat) Nice presentation. (Hyvin esitetty) Very nice in all parts. (Erittäin hyvä joka kohdassa.)

Pienpystykorvien erikoisnäyttely Orimattilassa

10.3.2019

 

Erikoisnäyttely piti järjestää Renkomäen hallissa, mutta se olisi ollut aivan liian pieni 167 ilmoittautuneelle koiralle. Orimattilasta löytyi Nikke-Areena ja se oli varsin hyvä paikka tällaiselle näyttelylle. Kahviosta sai ruokaa ja vessojakin oli useampia. Sää aiheutti hieman huolta, aamulla oli sankka lumipyry. Iltapäivällä parkkipaikka oli märkä ja jäinen. Minulla oli kaikki koirat mukana ja osallistuin vähän myös talkoisiin. Kira ei osallistunut näyttelyyn ja sillä taisikin olla aika tylsä päivä istua häkissä. Muunvärisiä kleineja oli ennästysmäärä 65 kpl. Tuomarina toimi Pirjo Aaltonen. Tytti käyttäytyi hyvin, mutta oli vähän vaisu.

Arvostelu: Selvän sukupuolileiman omaava narttu, jolla oikeat mittasuhteet. Hieman pyöreät silmät. Hyvin asettuneet korvat. Hyvät pään mittasuhteet & runko. Tasapainoiset kulmaukset. Jyrkkä lantio. Alas kiinnittynyt ja kiertyvä häntä. Hyvät edestakaiset liikkeet. Sivuliikkeessä taka-askel jää lyhyeksi & rungon alle. AVO ERI.

KV näyttely Lahdessa

24.3.2018

 

Näyttely pidettiin Messukeskuksessa. Kleinien arvostelu alkoi klo 12 ja olin Tytin kanssa hyvissä ajoin paikalla. Auton parkkipaikkakin löytyi helposti, seurasi vain ohjeita, niin ei tarvinnut miettiä, minne auton laittaisi. Tällä kertaa Salpauksen parkkiin Patinaa vastapäätä. Oli kuiva osittain aurinkoinen päivä, aamulla vähän pakkasta.

Tuomarina toimi Markku Mähönen. Taaskin Tytti oli avoimen luokan ensimmäisenä vuorossa, enkä ehtinyt asetella sitä pöydälle, kun tuomari jo tuli tutkimaan. Tytti oli rauhallinen ja antoi tutkia itsensä hyvin. Avoimessa luokassa oli 3 narttua, paras sai ERIn ja oli lopulta ROP. Tytti sai EH:n kolmas narttu H:n. Tuomari oli aika tiukka ja 20 kleinista 11 sai ERIn. Rotutyyppi hänellä oli hieman hakusessa, venäläinen pommi oli paras uros. Olihan se ryhdikäs ja liikkui sujuvasti, mutta todella kapea edestä ja takaa.

Arvostelu: Hyvät mittasuhteet + vahvuusaste. Hyvänmuotoinen pää, Hyvin asettuneet korvat. Hyvä runko. Riittävän ylös kiinnittynyt häntä. Hyvät kulmaukset. Hieman heikkoutta kintereissä. Suorat edestakaisliikkeet. Taka-askel voisi olla pidempi. Kovin tumma. Miellyttävä käytös.

KV näyttely Lahdessa

2.4.2016

 

Näyttely pidettiin Messukeskuksessa. Kleinien arvostelu alkoi klo 10 ja olin Tytin kanssa hyvissä ajoin paikalla. Auton parkkipaikkakin löytyi helposti, seurasi vain ohjeita, niin ei tarvinnut miettiä, minne auton laittaisi. Oli kuiva aurinkoinen päivä, aamulla vähän pakkasta. Teivaalan hiihtoladut olivat hyvässä kunnossa.

Tuomarina toimi Anneli Pukkila. Taaskin Tytti oli avoimen luokan ensimmäisenä vuorossa, enkä ehtinyt asetella sitä pöydälle, kun tuomari jo tuli tutkimaan. Tyttiä jännitti, mutta antoi kuitenkin tutkia itsensä rimpuilematta. Avoimessa luokassa oli 3 narttua, paras sai ERIn, Tytti sai EHn ja sijoittui toiseksi.

Arvostelu: 3 v, mittasuhteilta hieman pitkä, hyvä koko. Hyvä pää, hieman pyöreät silmät, tasapainoisesti kulmautunut. Melko hyvä hännän kiinnitys, häntäkarvoitus saisi olla parempi. Hyvin mustavoittoinen väritys. Sivuliikkeet OK. Liikkuu kovin kapeasti edestä.

Erikoisnäyttely Kaivopuistossa

30.8.2015

 

SKKY:n näyttely pidettiin Helsingissä Kaivopuistossa. Olin Tytin kanssa kahdestaan junalla. Kleinien arvostelu alkoi klo 10 mustista ja ruskeista. Avoimen luokan uroksissa oli mukana myös Tytin veli Nökö Suvin esittämänä. Nökö sai heti ensimmäisessä näyttelyssään ERIn. Arvostelu oli oikein hyvä, mutta pitkän ruohon takia liikkeet eivät oikein sujuneet ja SA jäi saamatta. Ruoho haittasi myös Tytin ja monen muunkin liikkumista. Oli enimmäkseen kaunis aurinkoinen päivä, mutta iltapäivällä oli kunnon ukkoskuuro. Onneksi voimme olla Suvin teltassa sateensuojassa. Suvin ansiosta olimme näyttelyssä, sillä Tytti oli mukana Uunon jälkeläisryhmässä, joka sijoittui toiseksi hyvällä arvostelulla.

Tuomarina toimi Tuula Plathan. Taaskin Tytti oli avoimen luokan ensimmäisenä vuorossa, enkä ehtinyt asetella sitä pöydälle, kun tuomari jo tuli tutkimaan. Tyttiä jännitti niin paljon, että tuomari pyysi minua näyttämään purennan. Antoi kuitenkin tutkia itsensä rimpuilematta. Jos vielä lähden sen kanssa näyttelyyn, niin täytyy harjoitella pöydällä tutkimista kunnolla! Avoimessa luokassa oli 4 narttua, 2 parasta sai ERIn ja Tytti sai EHn ja sijoittui kolmanneksi ennen sisarpuoltaan.

Arvostelu: Sopivan kokoinen, tyypiltään ja ääriviivoiltaan kaunis narttu. Neliömäinen & ryhdikäs. Hyvä pää, korvat & ilme. Kaunis ylälinja & häntä. Hyvä raajaluusto. Turkki ei tänään runsaimmillaan, mutta hapsut hyvät. Hieman raskas väritys. Voisi liikkua vapaammin, pitkä nurmikko häiritsee sitä. Koira antaa pöydällä tutkia itsensä, mutta on tänään turhan jännittynyt ja varautunut. Seistessä kaunis.

Ryhmänäyttely Lahdessa

10.5.2015

 

Näyttely pidettiin Jokimaan raviradalla. Kleinien arvostelu alkoi n. klo 11 ja olin Tytin kanssa hyvissä ajoin paikalla. Auton parkkipaikkakin löytyi helposti, seurasi vain ohjeita, niin ei tarvinnut miettiä, minne auton laittaisi. Oli kaunis aurinkoinen päivä, mutta tuuli sen verran, ettei tehnyt mieli ottaa takkia pois. Seurasin muun väristen mittelien arvostelua ja olin ropista tuomarin kanssa eri mieltä. Veteraaniuroksella oli kaunis oranssi turkki, mutta se selvästi ontui. Muutenkin tuomarille taisi olla runsas turkki tärkeämpi kuin hyvä rakenne ja liikkeet.

Tuomarina toimi Fredrik Nilsson Ruotsista. Taaskin Tytti oli avoimen luokan ensimmäisenä vuorossa, enkä ehtinyt asetella sitä pöydälle, kun tuomari jo tuli tutkimaan. Jännitti aika paljon, mutta antoi tutkia itsensä. Avoimessa luokassa oli 5 narttua ja Tytti sai ainoana ERIn ja voitti luokan.

Arvostelu: Ngt långt tik. (Hieman pitkä narttu) Fint huvud (hieno pää), bra stop (hyvä otsapenger), små fina öron (pienet hienot korvat), bra ögon (hyvät silmät), tillräckliga vinklar fram (riittävät kulmaukset edessä), bra bröstkorg (hyvä rintakehä), kunde vara ngt kortare i sitt länd (lanneosa voisi olla vähän lyhyempi), tillräckliga bakbensvinklar (riittävät takakulmaukset), bra pälsstrucktur men inte i päls för dagen (hyvä turkinlaatu mutta ei tänään kunnon turkissa), rör sig bra (liikkuu hyvin), bra visad (hyvin esitetty).

KV näyttely Lahdessa

21.3.2015

 

Näyttely pidettiin Messukeskuksessa. Kleinien arvostelu alkoi n. klo 11 ja olin Tytin kanssa hyvissä ajoin paikalla. Auton parkkipaikkakin löytyi helposti, seurasi vain ohjeita, niin ei tarvinnut miettiä, minne auton laittaisi. Oli kuiva pakkaspäivä. Seurasin vähän aikaa kessujen arvostelua. Niiden jälkeen oli valkoiset grossiveljekset, jotka eivät oikein tykänneet toisistaan. Otin n. 200 kuvaa, joista parhaat ovat netissä.

Muunväristen kleinien arvostelu alkoi n. klo 12. Tuomarina toimi Georg Walther Saksasta. Taaskin Tytti oli avoimen luokan ensimmäisenä vuorossa, enkä ehtinyt asetella sitä pöydälle, kun tuomari jo tuli tutkimaan. Jännitti aika paljon, mutta antoi tutkia itsensä. Tuomari arvosti selvästi oikeaa tyyppiä ja mittasuhteita. Runsas turkki ei tuonut lisäpisteitä. Oikein miellyttävä herra, antoi joillekin korvien trimmausohjeitakin. Korvat täytyy olla teräväkärkiset, ei pyöristetyt. Tytistä totesi pöydällä, että se ei ole iloinen tilanteesta. Onneksi Tytti muuten esiintyi reippaasti ja iloisesti. Avoimessa luokassa oli 3 narttua ja Tytti sai EHn ja sijoittui toiseksi. Tytin täti Emma oli ROP, serkku Enni ROP-juniori ja täti Helmi ROP-vet.

Arvostelu: Cute Girl. (Söpö tyttö) Squarly build (Neliömäinen). Correctly placed legs (Oikea-asentoiset jalat). Tail set should be higher (Hännän pitäisi olla korkeammalle kiinnittynyt). Brisket should be deeper (Rintakehän pitäisi olla syvempi). Lovely head and expression (Ihana pää ja ilme). Nicely placed ears (Hyvin asettuneet korvat). Good coat (Hyvä turkki). Coming not quite stable in movement (Etuliikkeet epävakaat). Not full in coat (Ei täydessä turkissa). Needs more ring-experience (Tarvitsee lisää kehätottumusta).

KV näyttely Helsingissä

6.12.2014

 

Näyttely pidettiin Messuhallissa. Olin jo ilmoittautuessa päättänyt lähteä Helsinkiin junalla ja itsenäisyyspäivän lumisateessa se oli varmasti oikea valinta. Tytin ensimmäinen junamatka alkoi 10.17. Menomatkalla ei rauhoittunut ollenkaan, mutta paluumatkalla täydessä junassa taisi hetken nukkuakin sylissä. En ole moneen vuoteen käynyt Messarissa ja olinkin siellä aivan eksyksissä. Semmoisen oven löytäminen, mistä koiran kanssa pääsee sisälle, oli minusta turhan vaikeaa. En ollut lukenut ohjeita kunnolla ja suunnistin tietenkin pääoven suuntaan. Sieltä tuli jo kaukaa vastaan nainen kertomaan, ettei sieltä pääse sisälle, vaan täytyy kiertää pitkä reitti joko oikealle tai vasemmalle. Sateella pitkät reitit eivät tuntuneet kovin houkuttelevilta. Kleinikehään olisi ollut lyhyin matka vasemman kautta, mutta ajattelin kierrellä vähän muuallakin, kun ei ollut vielä kiirettä. Lähdin siis oikealle etsimään ovea 7.14. Ovi oli niin huomaamaton, että kävelin ensin siitä ohi. Olisi pitänyt arvata, että siinähän se on, kun porukat olivat oven vieressä tupakalla. No sisään päästiin eikä tarvinnut mitään papereitakaan näytellä. Olivat kiinnostuneempia ulospäin menevistä kuin sisään tulevista.

Muunväristen kleinien arvostelu alkoi klo 13. Tuomarina toimi Paula Heikkinen-Lehkonen. En ehtinyt asetella Tyttiä pöydälle, kun tuomari jo tuli tutkimaan, hieman jännitti, mutta antoi tutkia hampaat kiltisti. Tuomari taisi arvostaa enemmän turkin väriä ja pituutta kuin tyyppiä ja oikeita mittasuhteita. Tytti oli ainoa avoimen luokan narttu ja sai EHn. Kotona olimme viiden paikkeilla, asemalla odottaneen auton päällä oli 10 senttiä lunta.

Arvostelu: Hyvä koko ja narttumainen kokonaisuus. Hieman lyhyt rintakehä, sopiva luuston vahvuus. Pyöreä kallo. Isot, pyöreät silmät. Vaaleat renkaat silmien ympärillä korostavat silmien pyöreyttä. Hyvät raajojen kulmaukset ja liikkuu hyvin. Karva on hieman lyhyttä, mutta hyvälaatuista. Väri turhan tumma soopeli. Ujostelee hieman käsittelyä.

KV näyttely Tampereella

4.5.2014

 

Näyttely pidettiin Pirkkahallissa. Lähdimme ajamaan Tamperetta kohti seitsemältä aamulla. Matka oli ihan mielenkiintoinen sillä tuntui, että puolet vastaantulevista autoista oli menossa Classic Motorshow-tapahtumaan Lahteen. Kleinien arvostelu alkoi klo 10 muunvärisillä. Tuomarina toimi Mike Tempest Irlannista. Tytti sai ERIn ja oli paras kolmesta juniorinartusta. Heilutti tuomarille pöydällä häntää ja antoi tutkia hampaat ja etupään oikein kiltisti. Tällä kertaa SA jäi saamatta, kun ei oikein antanut tuomarin tutkia takapäätä, vaan köyristi selkää ja laski hännän. Kotona olimme viiden paikkeilla.

Arvostelu: Good compact shape. (hyvä tiivis muoto) Exc. head and earset. (erinomainen pää ja korvien kiinnitys) Good shoulders. (hyvät lavat) Good body. (hyvä runko) Tail a little low set, didn't hold on table. (häntä hieman alas kiinnittynyt, ei pysynyt pöydällä selän päällä) True movement coming and going. (hyvät liikkeet molempiin suuntiin) Correct in profile. (oikeat sivulta)

KV näyttely Lahdessa

27.4.2014

 

Näyttely pidettiin Lahden Messukeskuksessa. Olimme paikalla hyvissä ajoin ennen yhtätoista. Kleinien arvostelu alkoi klo 12 muunvärisillä. Tuomarina toimi Johan Juslin. Tytti sai ERIn ja oli paras kolmesta juniorinartusta. Sai myös SA:n ja sijoittui paras narttu-luokassa kolmanneksi valionarttujen jälkeen, joten sai myös sertin! Junioriuroksia ei ollut yhtään, joten Tytti oli myös ROP-juniori. Näyttelyssä oli Royal Caninin juniorikilpailu, joten päästiin myös isoon kehään. Juniorit täyttivätkin koko kehän, esiarvosteluun taisi tuomarilta mennä tunnin verran. Hyvää harjoitusta Tytille! Kotona olimme viiden paikkeilla.

Arvostelu: Sopusuhtainen, lupaava kaunislinjainen yksilö, jolla sievä pää. Hyvä kaula ja runko. Erinomainen raajaluusto. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu hyvin.

Erikoisnäyttely Kaivopuistossa

25.8.2013

 

Näyttely pidettiin Helsingissä Kaivopuistossa. Olimme paikalla puoli 10 paikkeilla. Parkkipaikat olivat vähissä ja Seppo jätti minut koirien kanssa näyttelypaikalle ja lähti etsimään parkkipaikkaa. Kleinien arvostelun jälkeen kävimme kävelyllä Eiran puistossa. Ilma oli todella kaunis ja lämmin. Tuomari oli Elisabeth Spillman Åkerlund Ruotsista. Hän osasi käsitellä todella kauniisti ujompaakin koiraa, piti Tyttiä vähän aikaa kainalossaan ja jutteli sille kuinka "duktig tjej" se on. Tuomari tuli vielä arvostelun jälkeen kehumaan Tyttiä, erityisesti sen päätä. Ja käski antamaan sitä vieraiden ihmisten käsiteltäväksi. Täytyy totuttaa sitä myös siihen, että perässä voi juosta vieras koira. Nurmi oli pienille koirille pitkänlainen ja hieman häiritsi Tytin liikkumista. Tytiltä on lähtenyt suurin osa pentupohjavillasta. Tytti sai ERIn ja oli paras kolmesta juniorinartusta.

Arvostelu: 9 månader tik. (9 kuukauden ikäinen narttu) Bra storlek o. prop. (Hyvä koko ja mittasuhteet) Mkt vackert fem. huvud med bra detaljer. (Erittäin kaunis feminiininen pää, jossa hyvät detaljit.) Välkroppad, kort rygg. (Hyvärunkoinen, lyhyt selkä) Utm svans. (Erinomainen häntä) Bra ben o. tassar. (Hyvät raajat ja tassut) Rör sig med tillräckl. drive. (Liikkuu riittävällä draivilla.) Ngt platt päls. (Hieman litteä turkki) Trevlig men behöver mera självförtroende. (Mukava, mutta tarvitsee lisää itseluottamusta.)

Heinolan näyttely

18.8.2013

 

Näyttely pidettiin Heinolan urheilupuistossa. Olimme paikalla 10 paikkeilla, jätin auton lintupuiston parkkiin. Tuomari oli Astrid Lundava. Hän osasi käsitellä todella kauniisti ujompaakin koiraa ja Tytin hampaiden tutkiminen onnistui ongelmitta. Tytin sisar Rose kilpaili mu/ru -junnuissa ja sai EH:n melko hyvällä arvostelulla. Nalle-veli sai SA:n ja kun kaikki muut SA:n saaneet urokset olivat valioita, sai myös sertin! Lauantaina Nalle oli saanut Kouvolassa EH:n. ROP oli sisarusten "täti" Helmi. Tytti sai ERIn.

Arvostelu: Hyvä koko ja mittasuhteet, mutta saisi olla enemmän itsevarmuutta, kaunis pää ja ilme. Hieman lyhyt oikea-asentoinen kaula. Hyvä selkälinja, vielä edestä ahdas, liikkuu riittävällä askeleella. Hyvä turkki.

Lahden pentunäyttely

19.5.2013

 

Näyttely pidettiin Jokimaan raviradalla kaviouralla. Olimme paikalla aamulla 9 paikkeilla. Päiväksi oli lupailtu sadetta, mutta se alkoi vasta iltapäivällä klo 15 jälkeen. Kosteata kuitenkin oli ja lämmintä. Tuomari oli Säde Hohteri. Tytin sisar Rose kilpaili mu/ru -pennuissa ja oli ROP-pentu hyvällä arvostelulla. Tytti ei ole ollut paljoa vieraiden ihmisten kanssa tekemisissä ja osasin odottaa ongelmia pöydällä. Täytyy harjoitella! Ykkösen sai sentään.

Arvostelu: Erittäin hyvät mittasuhteet. Miellyttävä pää ja ilme. Hyvä kaula. Hieman suora etuosa. Takakulmaukset ok. Rodunomaiset liikkeet joka suunnasta. Valitettavasti pentu ei antanut koskea itseään - pitää harjoitella. Hyvä väri.