Lahti

17.10.2020

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadulla agilitykisat, joissa oli lauantaina kakkosluokille 2 agilityrataa ja hyppyrata. Ilmoitin Tytin kaikille radoille. A-rata alkoi n. klo 10,  pikkuminit viimeisenä.   Tuomarina Laura Mättö. Taas saatiin lahjakortteja 20 euron edestä ja ne käyvät muihinkin lajeihin. Lisäksi pussi herkkuruokaa ja Sepolle villasukat! Kaikilla radoilla oli ongelmana, että Tytti oli alussa kovin vaisu, vauhti parani loppua kohden, mutta silti hidas. Tämä jää todennäköisesti Tytin viimeiseksi agilitykisaksi.

A-rata oli ensin. Tytti kiipesi Aalle, kun olisi pitänyt mennä Aan alla olleeseen putkeen. HYL.

B-radan  ihanneaika 50 sek. Tytti teki muuten virheettömän radan, mutta pujottelun aloitus ei onnistunut. Aika 66,35, nopeus 2,64 m/s. Tulos 21,35. Huonosta tuloksesta huolimatta voitto!

C-hyppyradan ihanneaika oli 46 sek. Tytti teki muuten virheettömän radan, mutta pujottelun aloitus ei taaskaan onnistunut. Aika 61,46, nopeus 2,64 m/s. Tulos 20,46 ja kolmas sija.

Orimattila (Pennala)

31.8.2020

 

Päijät-Hämeen Agilityurheilijat ry järjesti Pennalassa agilitykisat, joissa oli sunnuntaina 2 agilityrataa ja hyppyrata kakkosluokille. Ilmoitin Tytin kaikille radoille. Tytin rata alkoi n. klo 13.50 pikkumineillä. Pikkuminejä oli vain Tytti.  Tuomarina Mika Kangas. Nopeat kisat, kolmas rata oli suoritettu jo 15.50. Satoi melkein koko ajan.

 

F-hyppyrata oli ensin. Pujottelussa Tytti aloitti väärältä puolelta. Hylky tuli, kun ohjasin sen yhdelle hypylle väärin päin. Muuten ihan ok rata, mikä oli yllätys, sillä emme ole harjoitelleet agilitya käytännössä ollenkaan viime kisan jälkeen.

E-agilityradalla pujottelun aloitus meni taas väärin ja Tytti hyppäsi yhden hypyn väärin päin. Muuten ihan ok.

D-agilityradalla Tytti alkoi kahden hypyn jälkeen linkata kolmella jalalla. Tassusta ei löytynyt mitään ja hetken päästä jatkettiin rataa. Yritti kiertää keinun, muuten ok rata. Kolme rataa eikä yhtään tulosta! Onneksi maksoin 2 rataa lahjakorteilla.

Lahti

4.1.2020

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadulla agilitykisat, joissa oli lauantaina kakkosluokille 2 agilityrataa ja hyppyrata. Ilmoitin Tytin molemmille agilityradoille. B-rata alkoi n. klo 16 pikkumineillä. Pikkuminejä oli vain Tytti.  Tuomarina Anne Nokelainen. Taas saatiin lahjakortit takaisin ja lisäksi pari pussia nameja ja Sepolle villasukat!

B-rata oli ensin. Tytti aloitti pujottelun väärin, muuten suoritus oli virheetön. Jonkin verran tuli laajoja kaarroksia, kun rata oli aika mutkitteleva. Varasti lähdössä, mutta se ei paljon haitannut. Ihanneaika 50 sek. Tytin aika 57,3 ja tulos oli 12,3. Nopeus 3 m/s.

A-rata oli sujuvampi, ihanneaika 52 sek. Tytti teki muuten virheettömän radan, mutta jostain syystä ei osunut puomin alla olleen putken suuhun, vaan kiersi putken ympäri ulkokautta. Aika 56,82, nopeus 3,19 m/s. Tulos 9,82.

Orimattila (Pennala)

14.9.2019

 

Päijät-Hämeen Agilityurheilijat ry järjesti Pennalassa agilitykisat, joissa oli lauantaina 2 agilityrataa ja hyppyrata kakkosluokille. Ilmoitin Tytin molemmille agilityradoille. Tytin rata alkoi n. klo 13.30 pikkumineillä. Pikkuminejä oli vain Tytti.  Tuomarina Sari Mikkelä. Virallisten ratojen jälkeen oli  vielä piirinmestaruusjoukkuekilpailu. Olin Tytin kanssa mukana VAU:n pikkuminijoukkueessa, joka oli ainoa. Valitettavasti Tytti ja yorkki Jasu tulivat hylätyiksi ja joukkue jäi ilman tulosta.

B-rata oli ensin. Tytti yritti ohittaa yhden hypyn, muuten suoritus oli virheetön. Rata oli pitkä, ihanneaika 56 sek. Yliaikaa tuli reilusti ja tulos oli 19,79. Nopeus 2,68 m/s.

A-rata oli helpompi, mutta myös pitkä, ihanneaika 59 sek. Tytti teki virheettömän radan,  mutta taas tuli reilusti yliaikaa. Tulos 10,98. Nopeus 2,87 m/s,

Juuri ennen meidän joukkueratavuoroa, pari koira ärhenteli toisilleen aivan meidän takana ja Tytti olisi halunnut mennä mukaan rähisemään. Ei pystynyt heti sen jälkeen keskittymään agilityyn ja tuli hylätyksi. Ärhenteli tuomari Artollekin. Pujottelu ei meinannut onnistua mitenkään, vaikka edellisillä radoilla pujotteli hyvin, vaikkakin hitaasti.

Orimattila (Pennala)

12.8.2019

 

Päijät-Hämeen Agilityurheilijat ry järjesti Pennalassa agilitykisat, joissa oli maanantaina 2 agilityrataa ja hyppyrata kakkosluokille. Ilmoitin Tytin molemmille agilityradoille. Tytin rata alkoi n. klo 18.30 pikkumineillä. Pikkuminejä oli vain Tytti.  Tuomarina Tommi Raita-Aho.

A-rata oli todella vaikea. Tytti tuli hylätyksi, kun meni putken väärään päähän. Muuten suoritus oli mielestäni virheetön. Osallistujia oli yhteensä n. 30 ja vain 2 sai tuloksen.

B-rata oli helpompi, mutta jostain syystä Tytti teki virheitä. Renkaalta tuli kielto, vaikka ekalla radalla suoritti sen hyvin. Samoin pujottelussa tuli alussa kielto ja jätti viimeisen kepin kiertämättä. Lisäksi tuli yliaikaa. Tulos 27,08. Nopeus 2,8 m/s.

Vierumäki

14.7.2019

 

Lauantain voittojen ansiosta Tytti pääsi sunnuntaina avoin-SM-finaaliin. Tuomari Ritva Herrala oli laatinut ihan mukavan radan. Siinä oli hieman hankalampi pätkä, jossa menin itse sekaisin. Tytti teki virheen pujottelun aloituksessa, mitä ei ole tapahtunut pitkään aikaan. Osallistujia oli 8 ja Tytti  oli huonoin tuloksen saanut sijalla 7. Tulos 12,02.

Oli kiva tutustua pitkästä aikaa Vierumäen urheilukeskukseen. Sääkin oli lähes täydellinen, ei liian kuuma.

Vierumäki

13.7.2019

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vierumäellä Games SM agilitykisat, joissa oli lauantaina 2 agilityrataa kaikilla luokille. Ilmoitin Tytin kaikkiin kakkosluokkaan molemmille radoille lahjakorteilla. Ekan C-radan rataantutustuminen oli n. 11.15 ja toisen D-radan n. klo 15. Pikkuminejä oli vain 2 kpl. C-radalla tuomarina oli Marja Lahikainen ja D-radalla Johanna Nyberg.

Taas oli oikein mukavat radat. Tytti voitti molemmat. Ekalla radalla toiseksi viimeiselle esteelle saakka virheetön. Sitten kääntyi putkessa ja tuli väärästä päästä ulos. Siitä 5 virhepistettä ja hieman yliaikaa, tulos 6,69, nopeus 3,29 m/s.  D-rata onnistui virheettömästi ja tulos -2,16, nopeus 3,53 m/s. Palkintoina lahjakortit ja karkkipussit itselle ja koirille, lelujakin olisi ollut saatavilla.

Lahti

30.12.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla agilitykisat, joissa oli sunnuntaina 2 agilityrataa ja hyppyrata ykkösluokille. Ilmoitin Tytin kaikkiin kolmeen, kun lahjakortteja oli jäljellä 3. Ekan agilityradan rataantutustuminen oli n. 9.20 ja toisen n. klo 11.30 ja hyppyradan n. 13.15. Pikkuminejä oli taas 6-7 kpl. Agilityradoilla tuomarina oli Arto Laitinen ja hyppyradalla Mika Kangas.

Taas oli oikein mukavat radat ilman mitään takaakiertoja. Tytti voitti molemmat agilityradat puhtailla nollilla, tulokset -1,73 ja -4,3. Palkintoina lahjakortit ja niiden lisäksi valitsin villasukat ja Kiralle uuden pannan. Olin aika yllättynyt, kun ekalla radalla Tytti oli ainoa, joka sai tuloksen, kaikki muut hylättiin. Hyppyradalla Tytti teki taas hienon nollan, mutta jäi kolmanneksi tuloksella -5,4. Voiton vei kleini Timi, jonka tulos oli -13,46. Kolmella LUVAlla Tytti sai OIVAn ja saa jatkaa keväällä kakkosluokassa.

Keväällä asetin Tytille agilitytavoitteeksi nousun kakkosluokkaan ja se onnistui viime tipassa! Muutenkin agilityvuosi oli todella menestyksekäs: 15 starttia, joista 10 voittoa, 2 kakkossijaa ja 3 kolmossijaa! Joka kerta palkinnoilla! Parit viime kisat on kisattu lahjakorteilla ja ensi vuodelle on jo 4,5 lahjakorttia.

Lahti

20.10.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla agilitykisat, joissa oli lauantaina 2 agilityrataa ykkösluokille. Ilmoitin Tytin molemmille. Eka rata alkoi klo 9 ja toinen n. klo 11 pikkumineillä. Pikkuminejä oli tavallista enemmän, 7 kpl. Tuomarina Laura Mättö.

Tällä kertaa molemmat radat olivat todelliset ykkösluokan radat ilman mitään ansoja tai kiemuroita. Tytti voitti molemmat radat yliaikanollilla, tulokset 0,87 ja 1,56. Palkintoina lahjakortit ja niiden lisäksi valitsin villasukat ja suklaata. Pehmoleluja on saatu niin paljon, että halusin ottaa jotain muuta.

Orimattila

23.9.2018

 

Päijät-Hämeen Agilityurheilijat ry järjesti Pennalassa agilitykisat, joissa oli sunnuntaina 2 agilityrataa ja hyppyrata  ykkösluokille. Ilmoitin Tytin molemmille agilityradoille. Eka rata alkoi klo 10 ja toinen klo 11 pikkumineillä. Pikkuminejä oli vain Tytti. Ihan hyvä osittain aurinkoinenkin ilma. Tuomarina Arto Laitinen.

Eka rata oli muuten virheetön, mutta pujottelussa tuli kielto, yritti aloittaa väärältä puolelta, ja yliaikaa runsaasti. Toisella radalla pujottelu onnistui, mutta yhdeltä putkelta tuli kielto ja yliaikaa reilusti. Esteitä oli 16-17 molemmilla radoilla. Yleensä tuli aika paljon hylkyjä. Tytin tulokset 13,50 ja 17,47. Palkinnot olivat hyvät, lisäksi ruusukkeet sai vaihtaa pullakahveihin eli mehuun ja pullaan. Palkintoina myös lahjakortit kisoihin, jäävätköhän käyttämättä?

Artjärvi

22.7.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Artjärven Ärinät-kisat, joissa oli sunnuntaina 2 agilityrataa ykkösille. Ilmoitin Tytin molemmille ja se oli ainoa pikkumini. Ensimmäinen rata alkoi klo 9 ja toinen klo 10. Tuomarina Johanna Nyberg.

Eka rata meni hyvin ja virheettömästi, yliaikaa kuitenkin taas tuli 1,33 sekuntia.

Toisella radalla tuli muistaakseni pujottelussa kielto, yritti aloittaa väärältä puolelta. Lisäksi vitonen? Tulos 19,64.

Onhan se kiva kisata pikkumineissä, melko varmasti pääsee palkinnoille, jos vaan selvittää radan läpi. Tytti keräsi kolmesta voitosta 3 lahjakorttia VAU:n agilitykisoihin, 4 pehmolelua, 2 Rahulan herkkupussia, Jakke magnesiumia, pari energiapatukkaa ja energiajuoman. Kuvassa on myös Kiran rally-tokon kolmannesta sijasta saamat palkinnot.

Artjärvi

21.7.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Artjärven Ärinät-kisat, joissa oli lauantaina 2 agilityrataa sekä hyppyrata kaikille luokille. Ilmoitin Tytin hyppyradalle, kun luulin, että ykkösluokat aloittaa päivän, mutta ne lopettivat. Alkuillasta ajattelin, että ei haittaa, vaikka Tytin rata alkaa vasta vähän ennen klo 22. Kellon lähestyessä 10 ei edellinen luokka ollut vielä edes alkanut. Pyysinkin vaihtamaan Tytin agilityradalle B. Pikkuminejä oli 3 kpl. Tuomarina Johanna Nyberg. Teltalle päästiin lähtemään klo 23 jälkeen.

Tytti teki 5, yksi kielto??, mutta yliaikaa tuli reilusti. Pujottelu ja keinu ovat hitaat eikä muutenkaan meinaa pysyä edes minun perässä.  Tytti voitti radan, sillä kilpailijat hylättiin. Tulos 15,92.

Lahti

19.5.2018

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla agilitykisat, joissa oli lauantaina 2 agilityrataa sekä hyppyrata 1-2 -luokille. Ilmoitin Tytin molemmille agilityradoille. Kisat alkoivat. klo 10 pikkumineillä. Pikkuminejä oli 6 kpl ja Tytin vuoro kolmantena. Toinen rata alkoi n. 11.30. Tuomarina Laura Mättö.

Ekalla radalla Tytti teki virheettömän radan, mutta yliaikaa tuli vähän. Pujottelu ja keinu ovat hitaat. Toisella radalla Tytille tuli kielto putkesta. Taisin kutsua liian aikaisin, palasi takaisin. Seuraavana olevan keinun yritti ohittaa, siitäkin kielto. Yliaikaakin tuli reilusti. Tytti voitti ekan radan ja sijoittui toisella kolmanneksi. Tulokset 2,66 ja 22,05.

Orimattila

7.5.2018

 

Päijät-Hämeen Agilityurheilijat ry järjesti Pennalassa agilitykisat, joissa oli maanantaina 2 agilityrataa  ykkösluokille. Ilmoitin Tytin molemmille radoille. Tytin rata alkoi n. klo 18.30 pikkumineillä. Pikkuminejä oli 3 kpl ja Tytin vuoro toisena. Kevään ensimmäisiä kesäpäiviä, tarkeni hyvin T-paidassa. Tuomarina Arto Laitinen.

Tytti teki muuten virheettömät radat, mutta pujottelussa tuli molemmilla radoilla virheitä ja yliaikaa runsaasti. Muillakin tuntui olevan ongelmia pujottelussa. Tytillä oli ensimmäinen kerta ulkona tänä vuonna . Rata oli varsin helppo varsinkin pikkumineille, jotka kaikki saivat tuloksen. Esteitä oli 17. Isommilla koirilla tuli aika paljon hylkyjä. Tytti sijoittui ekalla radalla toiseksi ja toisella kolmanneksi Tulokset 25,26 ja 20,61. Palkinnot olivat hyvät, lisäksi ruusukkeet sai vaihtaa pullakahveihin, minä söin vohvelin ja Seppo lihiksen. Kuvasta puuttuu possunkorva, sen koirat jo söivät.

Lahti

13.1.2018

 

Heinolan Palvelus- ja seurakoira ry järjesti Vipusenkadun A-Qilityhallilla agilitykisat, joissa oli lauantaina 2 agilityrataa 1-2 -luokille ja lisäksi hyppyrata ykkösluokille. Ilmoitin Tytin toiselle agilityradalle. Tytin rata alkoi n. klo 11.30 pikkumineillä. Pikkuminejä oli 3 kpl ja Tytin vuoro viimeisenä. Päivä oli viileähkö 5 astetta pakkasen puolella, mutta hallissa tarkeni hyvin. Tuomarina Arto Laitinen.

Tytti teki virheettömän radan, mutta oli hieman liian hidas, yliaikaa 1,08 sekuntia. Rata oli varsin helppo varsinkin pikkumineille, jotka kaikki saivat tuloksen. Esteitä oli 15. Isommilla koirilla tuli aika paljon hylkyjä. Tytti sijoittui toiseksi mäyräkoiran jälkeen.

Lahti

10.10.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla agilitykisat, joissa oli lauantaina 2 agilityrataa 1-2 -luokille. Ilmoitin Tytin molempiin. Kisat alkoivat klo 9 mini1-luokalla. Päivä oli viileähkö pari astetta plussan puolella, mutta hallissa tarkeni hyvin. Tuomarina Kari Jalonen.

Tytti oli molemmilla radoilla reipas ja toimi varsin hyvin. Ekalla radalla oli alussa 2 hyppyä ja puomi. Jätin Tytin lähtöön ja menin toisen esteen taakse. Tuli kutsusta reippaasti ja hyppäsi hyvin molemmat hypyt. Mutta yllätti sitten minut ja hyppäsi myös selkäni takana olleen hypyn. Tein sen jälkeen harjoitusmielessä omaa rataa, puomi, putki, rengas, keinu, pujottelu ja tietenkin piti tehdä Tytin lemppari A. Muutamia hyppyjä jätettiin väliin. A-radalla 13 osallistujaa, joista yksi sai LUVAn, 7 HYL.

Toisella radalla n. klo 11 päästiin pidemmälle. Tytti teki virheetöntä rataa 10 esteen verran. Pujottelu onnistui nyt oikein hyvin, aloitus onnistui hienosti vauhdista. Hypyllä 11 piti kiertää siiveke hypyn jälkeen, mutta Tytti teki jojo-hypyn. Olisi voinut tulla nollarata, jos olisin ollut vähän tarkempi. B-radalla osallistujia oli 11, joista kukaan ei saanut nollaa, hylkyjä oli paljon.

Artjärvi

25.7.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Artjärven Vuorenmäellä "Artjärven Ärinät"-tapahtuman, jossa oli lauantaina 2 agilityrataa kaikille luokille. Ilmoitin Tytin vain B-radalle. Olin paikalla jo yhdeksän paikkeilla kaikki koirat mukana. Auton joutui jättämään aurinkoiseen paikkaan, joten laitoin koirien häkit kahvila-rakennuksen seinustalle varjoon. Päivä oli lämmin ja melko aurinkoinen, tarkeni hyvin T-paidassa. Rataantutustuminen oli 10.15. Tuomarina Markku Kaukinen.

Tytti oli kovin vaisu ja tuli vain perässä. Teki keinun todella hitaasti ja yritti ohittaa radalla myöhemmin olleen puomin. Pujottelussa tuli myös virhe. Tulos 33,16, nopeus 2,13 m/s, sijoitus 3. Osallistujia 4 kpl, joista 0 kpl nollia ja 1 HYL.

Artjärvi

26.7.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Artjärven Vuorenmäellä "Artjärven Ärinät"-tapahtuman, jossa oli sunnuntaina agilityrata ja hyppyrata kaikille luokille. Ilmoitin Tytin vain agilityradalle. Olin paikalla jo kahdeksan jälkeen kaikki koirat mukana. Päivä oli sateinen, joten koirat saivat olla autossa suurimman osan ajasta. Välillä sade oli runsasta. Tuomarina Johanna Nyberg.

Rataantutustumisen oli 9.00. Tytti kulki nyt hieman paremmin kuin lauantaina. Keinu oli taas todella hidas ja pujottelusta tuli virhe. Tulos 14,99, nopeus 2,65 m/s, sijoitus 5. Osallistujia 8 kpl, joista 2 kpl nollia ja 3 HYL.

Orimattila

18.5.2015

 

Päijät-Hämeen AgilityUrheilijat ry järjesti omalla hallilla 1-luokille kahden radan iltakisat maanantaina. Ilmoitin Tytin molemmille. Eka rata alkoi 18.30. Sää oli kylmä ja satoi koko ajan. Tuomarina Markku Kaukinen. Molemmat radat olivat mielestäni mukavia, mutta hylkyjä tuli paljon.

Ensimmäisellä agilityradalla Tytti oli kovin vaisu ja tuli vaan perässä. Onnistui kuitenkin tekemään virheettömän radan, yliaikaa tuli. Erityisesti pujottelu sujui hitaasti, lähes kävellen ja keinun tuli alas hyvin varovaisesti. Tulos 6,06, nopeus 2,68 m/s. Sillä oli 4. Osallistujia 8, nollia 3, 2 HYL.

Toisella agilityradalla Tytti ei halunnut mennä putkiin ja hylky tuli kolmesta kiellosta. Pujottelu meni vähän reippaammin. Tulos HYL. Osallistujia 6, nollia 1, 5 HYL.

Lahti

7.2.2015

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla lauantaina 3 rataa 1-luokille. Ilmoitin Tytin kaikille radoille. Tuomarina agilityradoilla oli Arto Laitinen ja hyppyradalla Jari Suomalainen. Ekan radan rataantutustuminen oli 9.50, joten ennen sitä ehti käydä pienellä lenkillä kotona. Kisoihin lähdettiin Tytin kanssa kahdestaan. Hallissa oli hyvin tilaa häkeille ja löysin Tytille rauhallisen nurkkauksen, missä oli sopivasti tuoli minullekin. Ulkona oli lumista, lämpötila nollan paikkeilla, sisällä sopivan lämmintä.

Ensimmäisellä agilityradalla pujottelu oli aika alussa ja Tytti yritti aloittaa pujottelun väärin ja teki vielä virheen kesken pujottelunkin, aikaakin tietenkin kului. Vielä on harjoiteltava! Kulku oli aika epävarmaa, varasti lähdössä. Saatiin sentään tulos, 19,35, nopeus 2,65 m/s. Sillä oli huonoin tuloksen saanut (4.). Osallistujia 9, nollia 1, 5 HYL.

Toisella agilityradalla pujottelu oli myöhemmin, mutta siitäkin tuli aloituksessa virhe, muuten ok. Meno oli nyt parempaa, mutta hylky oli lähellä, kun Tytin mielestä puomi olisi ollut kivempi kuin sen alle laitettu putki. Uskoi kuitenkin, kun rääkäisin kovaa. Taas sijoitus neljäs ja huonoin tuloksen tehnyt. Tulos, 10,76, nopeus 2,81 m/s. Osallistujia 8, nollia 2, 4 HYL.

Hyppyradalla pujottelu taisi onnistua virheettä, mutta Tytti oli hylätty ennen sitä. Yritin varmistella pujottelun aloitusta ja Tytti hyppäsi lähellä olleen maalihypyn. Ainakin luulin, että Tytti hyppäsi renkaan väärin ja otin sen uudestaan. Muuten rata meni aika hyvin ja Tytti meni pienen pätkän todella lujaa. Tämä rata olisi todella kiva nähdä videolta, siinä ehti tapahtua kaikenlaista. Tulos HYL. Osallistujia 5, nollia 1, 3 HYL.

Lahti

26.10.2014

 

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Vipusenkadun hallilla sunnuntaina 2 rataa 1- ja 2-luokille. Ilmoitin Tytin molemmille radoille. Tuomarina oli Arto Laitinen. Ekan radan rataantutustuminen oli 10.40, joten ennen sitä ehti hyvin käydä lenkillä.

Ensin oli agilityrata. Pujottelu oli aika alussa ja Tytti sähelsi ja sai siitä kaksi kieltoa ja aikaakin tietenkin kului. Täytyisi ehtiä opettaa sille talven aikana pujottelu kunnolla! Saatiin sentään tulos, 15,53, nopeus 2,84 m/s. Sillä oli huonoin tuloksen saanut. Meni muuten ihan hyvin. Osallistujia 9, nollia 2, 1 HYL.

Hyppyradalla pujottelu onnistui virheettä, mutta sitä seuraavalla hypyllä Tytti jäi pyörimään esteen eteen ja kiersi siivekkeen väärällekin puolelle, siitä 5. Muuten rata meni hyvin. Tulos 5,26, nopeus 3,09 m/s, sijoitus 4. Osallistujia 9, nollia 2, 5 HYL.

Orimattila

13.9.2014

 

P-Haun syyskisoissa oli lauantaina 2 rataa 1- ja 2-luokille. Ilmoitin Tytin vain agilityradalle, sillä se on ollut kurssilla vähän haluton hyppäämään, mutta menee mielellään puomin ja A:n. Olin jo etukäteen päättänyt, että jos tulee hylky, suunnistan suoraan maaliin. En kuitenkaan odottanut ihan niin nopeaa hylkyä. Tytti varasti lähdössä, ohitti ekan hypyn ja hyppäsi toisen. Mentiin sitten ihan kohtuullista vauhtia putki, muutama hyppy, A ja puomi. Taisi olla oikea ratkaisu, sillä parin päivän päästä kurssilla se oli todella innokas ja näyttää siltä, että siitä voi vielä tulla agilitykoira.

Nastola

26.7.2014

 

Tytin ensimmäinen virallinen agikisa. Olemme viimeisen puolen vuoden aikana osallistuneet useaan P-Haun ja Vaun järjestämään möllikisaan. Viimeksi jo P-Haun kisoissa onnistuttiin tekemään virheetön möllirata, yleensä tuloksena on ollut HYL. Tytti kaipaa vielä paljon treeniä, mutta ilmoitin sen yhteen viralliseen rataan ja sen lisäksi vielä Pienpystykorvat ry:n rotumestaruuteen, joka kisattiin 2-luokan radalla. Molemmilla radoilla tuomarina toimi Sisko Pulkkinen.

Ykkösluokan rata oli aika suoraviivainen, edestakaisin kentän päästä päähän. Alkupuoli radasta meni ihan OK, pujottelukin onnistui virheettä. Mutta sitten tulin huolimattomaksi ja Tytti meni hypyn jälkeen Aalle, vaikka olisi pitänyt kääntyä hieman jyrkemmin keinulle. Loppuratakin meni kohtalaisesti, keinu ei tuottanut ongelmia, parin putken kanssa täytyi vähän neuvotella. Osallistujia oli 18, 2 sai 0 ja 6 HYL.

2-luokan radalla Tytti lähti alussa ihan innolla ja onnistui ohittamaan yhden hypynkin. Sitten jotenkin virta loppui, eikä se halunnut mennä ollenkaan keinulle. Nostin sen siihen ja meni varovasti loppuun. Kierrettiin sitten puomin kautta suoraan maaliin, mutta ei olisi halunnut mennä puomillekaan. Lisää treeniä tarvitaan.