Näyttelytuloksia

Sindi ei nuorempana oikein pitänyt näyttelyistä, enkä minäkään ole niistä hirveän innostunut, mutta muutamassa on silti käyty.

Epävirallinen pentunäyttely Lahdessa 29.10.06, tuomari Kirsi Nieminen

Sindillä ikää reilut 7 kk. Oli ainoa luokassaan ja sai ROPin, toivottavasti ei jää ainoaksi! Sindin vahtimistaipumus paljastui, se oli todella huolissaan, että joku varastaa sen kehän laidalle jätetyn kassin. Ryhmäkehän ajaksi jätin tavarat kauemmaksi, mutta se ei neitiä rauhoittanut. Se halusi poistua kehästä ja kun lopulta pääsimme pois, Sindi veti minut vauhdilla kassin luo hallin seinustalle.

Arvostelu: Erittäin hyvän tyyppinen, oikeat mittasuhteet omaava pentu. Hyvä pää & oikea purenta. Sopiva raajaluusto. Hyvä runko. Hyvin kulmautunut takaosa. Hyvä häntä. Liikkuu edestä korkealla askeleella, muuten hyvin. Esitetään hyvin.

Kansainvälinen näyttely Lahdessa 29.4.07, tuomari Refet Hadzic, BA

Sindi ei oikein pitänyt tuomarista. Ehkä tuomarin maininta huonosta valmistautumisesta liittyy siihen. Toinen mahdollisuus on se, että olin saksinut Sindin housukarvoja muutama viikko aikaisemmin, kun ne olivat aivan kakassa. Sindillä on tapana syödä ulkoa kaikki mahdollinen ja ehkä sen takia kakka oli vähän löysää... Karvat eivät ehtineet kasvaa takaisin ennen näyttelyä.

Arvostelu: 13 months. (13 kk) Correct, but too long in body. (Oikea, mutta liian pitkä runko) Middle strong head. (Keskivahva pää) Free elbows. (Vapaat kyynärpäät) Toes turn out. (Varpaat kääntyy ulospäin) Long in group. (Pitäisikö olla croup? Pitkä lantio) Close in rear. (Ahdas takaosa) Not good prep. for show. JUN H.

Ryhmänäyttely Hollolassa 17.5.07, tuomari Johan Juslin

Arvostelu: Hyvät rungon mittasuhteet ja raajaluusto. Sievä pää. Lyhyt kaula. Etuasentoiset lavat. Lyhyt olkavarsi. Hyvä runko. Taakse laskeva lantio. Seisoo ja liikkuu takaraajat rungon alla. Hyvä turkki. JUN EH.

Kansainvälinen näyttely Lahdessa 26.4.08, tuomari Terje Lindström, NO

Arvostelu: Fin storlek (Hieno koko) mycket god typ (erittäin hyvä tyyppi). Välskuret feminint huvud (Hyvin muotoutunut feminiininen pää). Tillräcklig hals (Riittävä kaula), ngt smal och stel front (hieman kapea ja jyrkkä etuosa). Står och går med utåtvridna framtassar (Seisoo ja liikkuu etutassut ulospäin kääntyneinä). Kunde haft ngt friare rörelser (Voisi olla hieman vapaammat liikkeet). God pälskvalitet (Hyvä karvan laatu). AVO EH.

Ryhmänäyttely Hollolassa 1.5.08, tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen

Sindin korkeus on n. 27 cm, painoa reilut 4 kg. Arvostelulapussa on ruksattu EH, mutta saimme sinisen nauhan. Tähän mennessä Sindi on käynyt näyttelyissä karvanlähdön aikaan tai heti sen jälkeen ennen kuin karvat ovat ehtineet kasvaa täyteen mittaansa. Kovin tuuhea turkki sillä ei ole parhaimmillaankaan.

Arvostelu: Pieni, tarpeeksi vahva narttu. Korkea otsapenger. Pyöreä.? Isot korvat. Pyöreät silmät. Harovat etuliikkeet. Hyvä rintakehä. Korkea kinner. Niukat takakulmaukset. Karhea, mutta tällä hetkellä sileä karva. Häntä saisi olla korkeammalle kiinnittynyt.

Kaikkien rotujen näyttely Kouvolassa 21.8.2010, tuomari Hassi Assenmacher-Feyel

Pitkästä aikaa ilmoitin Sindin näyttelyyn ja Kiran tietenkin myös. Kleineja arvosteltiin heti aamusta alkaen, ensin mu/rut ja sitten muunväriset. Arvostelu sujui niin nopeasti, ettei meinannut perässä pysyä, varsinkin mu/ruita oli useita poissa. Kira oli ainoana kleinipentuna ROP-pentu hyvällä arvostelulla. Sindikin oli nyt aika hyvässä turkissa. Pesin sen edellisenä päivänä, kun edellisestä pesusta oli jo pitkä aika, en edes varmasti muista, pesinkö sen viime jouluksi... Sindi esiintyi ihan hyvin, ehkä harjoittelu parissa match showssa auttoi. Sindi oli mukana myös Tirhan kennelin kasvattajaryhmässä, joka ainoana palkittiin ROP-kasvattajana. Ryhmässä oli paras uros ja 3 parasta narttua.

Arvostelu: Good size (hyvä koko). Wedge shaped head (kiilanmuotoinen pää). Feminine expression (feminiininen ilme). Dark eyes (tummat silmät). Good ear carriage (hyvä korvien kanto). Excl. pigmentation (erinomainen pigmentti). Short body (lyhyt runko). Correct lines and angulations (hyvät linjat ja kulmaukset). Moves well (liikkuu hyvin). Good coat and temperament (hyvä turkki ja temperamentti). AVO ERI, AVK 1, PN 3, VASERT.

Kaivopuiston erikoisnäyttely 29.8.2010, tuomari Gunnel Holm

Erikoisnäyttelyssä oli melko vähän kleineja ja herättelin jo toiveita, että olisi mahdollista saada sertti. Sindi esiintyi ihan hyvin, mutta valitettavasti tuomari ei siitä pitänyt.

Arvostelu: Sopivan kokoinen narttu. Pyöreät silmät, hyvät korvat, kulmat suora edestä, hyvät takakulmaukset, kantaa häntänsä hyvin, liikkuu valitettavasti huonosti edestä, korkeat etuliikkeet. AVO H.

Lahden ryhmänäyttely Jokimaalla 1.5.2011, tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen

Tuomarina piti olla Markku Mähönen ja ilmoitin Sindin sen takia, että Mähönen oli antanut Sindin enolle sertin. Sindi muistuttaa hyvin paljon enoaan, joten ajattelin, että ehkä Mähönen pitäisi siitäkin. Vappuaamuna oli pakkasta ja kova tuuli. Onneksi kleinikehä oli suojaisessa paikassa ja siellä tarkeni ilman toppahaalaria. Sindi jännitti pöydällä, mutta antoi tutkia itsensä. Muuten se oli vähän levoton, mikä ehkä hieman johtui siitä, että Seppo ja Kira olivat kehän laidalla. Lähdimme heti Sindin arvostelun jälkeen agilitykentän kunnostustalkoisiin ja siellä satoi välillä sankasti lunta.

Arvostelu: Hieman kevytluinen soopelin (??) värinen narttu. Sievä nartun pää. Tummat silmät, korkealle sijoittuneet korvat. Tarpeeksi syvä ja tilava rintakehä. Kääntää etukäpäliä hieman ulos. Melko niukat takakulmaukset. Korkealle kiinnittynyt häntä, joka kääntyy toiselle sivulle. Hyvälaatuinen karva. Reipas käytös. AVO ERI AVK3.

Pienpystykorvien erikoisnäyttely Orimattilassa 10.3.2019, tuomari Pirjo Aaltonen

Erikoisnäyttely piti järjestää Renkomäen hallissa, mutta se olisi ollut aivan liian pieni 167 ilmoittautuneelle koiralle. Orimattilasta löytyi Nikke-Areena ja se oli varsin hyvä paikka tällaiselle näyttelylle. Kahviosta sai ruokaa ja vessojakin oli useampia. Sää aiheutti hieman huolta, aamulla oli sankka lumipyry. Iltapäivällä parkkipaikka oli märkä ja jäinen. Minulla oli kaikki koirat mukana ja osallistuin vähän myös talkoisiin. Kira ei osallistunut näyttelyyn ja sillä taisikin olla aika tylsä päivä istua häkissä. Muunvärisiä kleineja oli ennästysmäärä 65 kpl. Tuomarina toimi Pirjo Aaltonen. Sindi käyttäytyi hyvin, häntä tippui seistessä. Liikkui hyvässä kontaktissa, mistä osittain johtui korkeat etuliikkeet.

Arvostelu: 13 v Hyväkuntoinen veteraani. Selvä sukupuolileima. Hyvät mittasuhteet, myös päässä. Kookkaat korvat. Hieman alas kiinnittynyt häntä. Hyvä runko. Edestä liikkuu melko korkealla askeleella. Melko pehmeät ranteet. Hyvät takaliikkeet. VET ERI 4