Ymen

Lahti 6.2.2016

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Voittajaluokka alkoi n. 13.20 hieman aikataulusta myöhässä. Olimme tulleet jo aamulla mestariluokan alkaessa klo 10. Päivä oli vuodenaikaan nähden lämmin, pari astetta pakkasta. Voittajaluokkaan osallistui yhteensä 20 koiraa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Sindin vuoro oli kuudentena.

Sindi oli hyvin kontaktissa, pari kertaa haukahteli ja kiljahteli. Kyltti 1 oli Istu seiso kierrä koiran ympäri. Sindi istui lopussa, enkä ollut varma siitä, joten en uusinut. (Tvä -10). Kyltti 8 oli pujottelu edestakaisin koira oikealla. Sindi käväisi väärällä puolella ja uusin. (UUSI -3) Uusi yritys onnistui. Kyltti 9 oli Molemmat oikeaan täyskäännös. Sindin käännös ei ollut oikein sujuva. (KONTR -1). Kyltillä 12, 2 x vasen täyskäännös, Sindi ei kääntynyt oikein hyvin. (TVÄ -3) Kyltti 17, Koira eteen, oikealta sivulle, Sindi istui kauas eteen vinoon ja sivulle tulokin oli vähän vaikea. (VINO -1 TVÄ -1). Tuomarin kommentti: "Vähennykset ääntelystä. Muuten täsmällistä, kaunista työtä.". (Vähennykset kokonaisvaikutelmasta -2). Käytösruudussa oli Istuminen 2 min. vasemmalla. Se sujui OK. Aika 2.48.85. Tulos 79 pistettä. Sindi sai myös RTK3.

Heinola 14.11.2015

Heinolan Palvelus- ja Seurakoira ry järjesti kilpailut kaikille luokille Viilukatu 3:n hallissa. Voittajaluokka alkoi 11. Päivä oli vuodenaikaan nähden lämmin. Voittajaluokkaan osallistui yhteensä 6 koiraa, joista 1 sai hyväksytyn tuloksen. Olin ilmoittanut myös Kiran, mutta sen juoksu alkoi ennen koetta. Tuomari oli Minna Hillebrand. Sindin vuoro oli taas ensimmäisenä.

Sindi oli taas innokas ja piti pientä ääntä koko radan. Kyltti 6 oli Koira eteen, vasemmalta oikealle. Sindi aikoi tulla vasemmalle puolelle. (Tvä -10) Kyltti 8 oli Istu, käännös vasempaan, istu. Sindi hyppäsi kääntyessään. (Kontr -1) Kyltti 9 oli Liikkeestä seiso, kierrä koira. Sindi vähän liikkui kiertäessäni sitä. (Tvä -1) Kyltti 10 oli Seuraten 3 askelta peruuttaen. Sindi istahti peruutuksen alussa. (Tvä -10) Kyltti 13 oli Koira oikealla, askel vasemmalle. Sindi kääntyi liikaa minua kohti. (Vino -1) Kyltti 15 oli Molemmat oikeaan täyskäännös. Sindi kääntyi väärään suuntaa, uusin ja Sindi sekoili siinäkin. (Vino -1 Kontrl -1 Tvä -1 Uusi -3) Kyltti 18 oli Koira eteen, 1 askel, 2 askelta, 3 askelta peruuttaen. Sindi ei mennyt kunnolla eteen, uusin, eikä onnistunut sittenkään. (Uusi -3 Tvä -10) Käytösruudussa oli Makaaminen 2 min. sivulla. Aika 2.04,25. Tulos 56 pistettä. Tuomarin kommentti: Mukavan innokasta menoa. Lähes jatkuvaa pientä ääntelyä. Siitä pieni vähennys (-2). TP!

Lahti 31.10.2015

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Voittajaluokka alkoi 12.30, joten ehdimme syödä kotona ennen lähtöä. Päivä oli vuodenaikaan nähden lämmin. Voittajaluokkaan osallistui yhteensä 15 koiraa, joista 11 sai hyväksytyn tuloksen, Sindi 9. Tuomari oli Anna Klingenberg. Sindin vuoro oli ensimmäisenä.

Sindi oli taas innokas ja piti pientä ääntä koko radan. Kyltti 1 oli Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu. Sindi istui eteen vinoon. (Vino -1) Kyltti 5 oli Molemmat oikeaan täyskäännös. Sindi sekoili käännöksessä, kääntyi kyllä oikeaan suuntaan, mutta aikoi kiertää kyltin ympäri. (Tvä -10) Kyltti 9 oli Istu, käännös vasempaan, istu. Sindi olisi halunnut käydä moikkaamassa Sannaa, joka istui nurkassa. (Kontr -1) Kyltti 10 oli Hyppy, juoksua. Jostain syystä Sindi ei olisi halunnut hypätä, estin kiertämisen jalalla. (Tvä -3) Kyltti 13 oli Koira eteen, oikealta oikealle, istu. Sindi taisi istua sivulle vinoon? (Vino -1). Kyltti 14 oli Koira oikealla, askel vasemmalle. En muista, mitä tein väärin? (Ov -3) Käytösruudussa oli Istuminen 2 min. edessä. Aika 2.10,04. Tulos 80 pistettä.

Lempäälä 22.8.2015

Suomen Sveitsinpaimenkoirat Ry:n alajaosto Pirkanmaan Sennen järjesti Lempäälässä LeVekin kentällä rally-tokokisat kaikille luokille. Kilpailu oli samalla Pienpystykorvien mestaruuskilpailu. Olimme paikalla puoli 10 paikkeilla kaikki koirat ja Seppokin mukana. Auton joutui jättämään aurinkoiseen paikkaan, mutta ikkunat ja takaluukku auki auto ei liikaa kuumennut helteisestä päivästä huolimatta. Voittajaluokassa oli 14 koiraa ja se alkoi n. 11.10. Kira ei voinut jalkavaivaisena osallistua. Tuomari oli Pia Heikkinen. Sindi oli rallyradalla kolmanneksi viimeisenä. Sindi oli kovin levoton ja ulisi melkein koko radan. Kolmas kyltti oli "Liikkeestä seiso, kierrä koira", jostain syystä Sindi istui, uusin tehtävän (-3), mutta Sindi istui taas (TVÄ -10). Viides kyltti oli "Molemmat oikeaan täyskäännös", Sindi teki tavallisen täyskäännöksen. Uusin tehtävän (-3) ja uusi yritys onnistui. 6. kyltti oli "Askel vasemmalle, koira oikealla". Sindi istui jossain välissä (TVÄ -10). 8. kyltti oli "Houkutus", siitä tuli ohjaajavirhe (-1)?? 10. kyltti oli "Koira eteen, oikealta sivulle, istu", Sindi istui eteen vinossa (-1). Kokonaisvaikutuksesta vähennys 3 pistettä. Makaaminen 2 min. sivulla. Aika 2.35,03. Pisteitä 69, nipin napin ei tulosta. Tuomarin kommentti: Ääntely häiritsi ajoittain. Innokas koira!

Lahti 25.7.2015

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti Artjärven Vuorenmäellä "Artjärven Ärinät"-tapahtuman, jossa oli lauantaina rally-tokoa. Olin paikalla jo yhdeksän paikkeilla kaikki koirat mukana. Auton joutui jättämään aurinkoiseen paikkaan, joten laitoin koirien häkit kahvila-rakennuksen seinustalle varjoon. Päivä oli lämmin ja melko aurinkoinen, tarkeni hyvin T-paidassa. Voittajaluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 18 koiraa ja se alkoi hieman ennen klo 13.30. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Sindi oli rallyradalla ekana. Sindi oli kovin levoton ja ulisi ja haukkui melkein koko radan. Eka kyltti oli "Puolen vaihto takana" ja Sindi vaihtoi oikealle toisella käskyllä selvästi kyltin jälkeen (TVÄ -10). Toinen kyltti oli pujottelu ja Sindi käväisi jossain kohdassa vasemmalla puolella (TVÄ -10). 3. kyltti oli "Koira eteen, vasemmalta oikealle, istu". Sindi istui eteen, mutta istui sen jälkeen vasemmalle puolelle ennen siirtymistä oikealle puolelle (TVÄ -10). 6. kyltti oli "Istu, käännös vasempaan, istu", Sindi istui pysähtyessä vinoon (vino -1). 7. kyltti oli peruuttaminen (vino -1). 8. kyltti, "Istu, seiso, kierrä koiran ympäri", oli täysin oma moka, unohdin pysähtyä kierron jälkeen (TVÄ -10). 17. kyltti oli "Käännös oikeaan" koira oikealla puolella (TVÄ -3). Kokonaisvaikutuksesta vähennys 2 pistettä. Istuminen 2 min. sivulla. Aika 1.57,53. Pisteitä 53, ei tulosta. Tuomarin kommentti: Innokas pikku koira! Ääntelystä vähennyksiä!

Lahti 7.3.2015

Villähteen Agilityurheilijat järjesti rally-tokokilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallilla. Voittajaluokkaan oli ilmoittautunut 20 koiraa. Voittajaluokka alkoi n. 14.15. Tuomari oli Anna Pekkala.

Kyltillä 4 (istu, askel oikealle, istu) tuli VINO (-1). Kyltiltä 6 (Istu, täyskäännös vasempaan) tuli KONTR (-1), Sindi taisi haukahtaa. Kyltillä 12 (vasen täyskäännös) TVÄ (-1). Kyltiltä 14 (61, seuraten 3 askelta peruuttaen) tuli tvä (-10), Sindi taisi istahtaa peruutuksen jälkeen. Kyltillä 16 (käännös vasempaan) tuli TVÄ (-10). Sindi käväisi vasemmalla puolella. Kyltillä 17 (Koira eteen, vasemmalta oikealle, istu) tuli vielä KONTR (-1). Aika 1.58,6. Pisteitä 76. Käytösruutu sujui muuten hyvin, mutta meno sinne aiheutti hylkäyksen! Se oli aika lähellä kehänauhaa ja en ajatellut ettei sitä saisi ylittää. Odottelimme siinä hetken ja taisimme molemmat käydä kehänauhan ulkopuolella. Makaaminen 2 min. sivulla.

Lahti 1.11.2014

Villähteen Agilityurheilijat järjesti rally-tokokilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallilla Pyhäinpäivänä. Voittajaluokkaan oli ilmoittautunut 15 koiraa, joista 4 parasta sai tuloksen. Tuomari oli Kirsi Petäjä.

Ensimmäisellä kyltillä (Liikkeestä seiso, kierrä koiran ympäri) Sindi istui, toisella yrityksellä onnistui oikein. Kyltillä 6 (pujottelu edestakaisin, koira oikealla puolella) tuli Tvä (-1), Sindi yritti kiertää takaa vasemmalle puolelle. Kyltillä 8 (66, molemmat vasempaan täyskäännös) Sindi kääntyi väärin. Toinenkaan yritys ei onnistunut, Tvä (-10). Kyltillä 9 (270 käännös vasempaan) tuli vino (-1). Kyltillä 13 (67, 2 x vasen täyskäännös) tuli tvä (-1). Kyltiltä 15 (61, seuraten 3 askelta peruuttaen) tuli tvä (-3) ja vino (-1). Kyltiltä 16 (Istu, täyskäännös vasempaan, istu) tuli vielä vino (-1). Vähennys kokonaisvaikutelmasta -1. Tuomarin kommentti: Hienoa menoa, pientä ääntelyä radalla. Aika 2.27,85. Pisteitä 75. Käytösruutu sujui muuten hyvin, mutta en tiennyt, milloin aika tuli täyteen. Sindillä oli lopussa selviä ongelmia, oli ollut innoissaan ja meinasi ihan läkähtyä. Nousi lopulta venyttelemään ja jostain syystä myös aivasteli. Onneksi aika oli jo täynnä! Istuminen 2 min. edessä.

Ylöjärvi 11.10.2014

Sindin ensimmäinen virallinen kilpailu voittajaluokassa oli samalla Pienpystykorvat ry:n mestaruuskilpailu. Kilpailu järjestettiin Koirakoutsin hallilla. Hyvä, mattopohjainen kilpailupaikka. Taisi olla syksyn viimeinen lämmin päivä, n. 12 astetta ja muutenkin ihan hyvä ilma. Menomatkalla hieman satoi. Päivä oli pitkä, kotoa lähdettiin aamulla klo 8 ja takaisin tultiin illalla klo 19. Voittajaluokassa oli 4 koiraa, joista vain voittaja sai tuloksen. Tuomari oli Iiris Harju.

Miinuspisteitä kertyi kokonaista 31 ja Sindi jäi ilman tulosta. 2 x -10. Kyltillä 9 (25, koira eteen, askeleet peruuttaen) minun moka, väärät askeleet. Sindi ei oikein pysynyt askeleissa mukana ja yksi askel jäi tekemättä. Kyltillä 11 (66, molemmat vasempaan täyskäännös) Sindi kiersi kyltin. Kyltillä 1 (9, täyskäännös vasempaan) tvä (-3), Sindi ei kiertänyt suoraan selän takaa. Kyltillä 10 (76, istu, koira eteen, vasemmalta oikealle, istu) tuli tvä (-1). Kyltiltä 13 (61, seuraten 3 askelta peruuttaen) tuli tvä (-3) ja vino (-1). Otinkohan ylimääräisen askeleen?? Kyltiltä 15 (67, 2 x vasen täyskäännös) tuli vielä tvä (-3). Tuomarin kommentti: Kaunista yhteistyötä. Aika 2.25,22. Sindi oli tuomarin suosikki (TP) ja sai lelun. Käytösruutu sujui OK, makaaminen 2 min. edessä.