Ymen

Lahti  17.2.2018

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka oli jaettu kahteen ryhmään ja meidän ryhmä alkoi n. klo 11.10. Mestariluokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 32 koiraa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Sindin vuoro oli ryhmässään keskipaikkeilla.

Sindi kyllä yritti, mutta nytkään ei tulosta tullut. Taitaa jäädä Sindin viimeiseksi kilpailuksi, kun tulokset vaan huononevat ja täyttää ensi kuussa 12 vuotta. Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. oikealla. Meni maahan melkein heti. Aika 3.04,62. Tulos 23 pistettä, eli ei tulosta.

Lahti  26.12.2017

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti tapaninpäivän aamun kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi n. klo 9. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 8 koiraa. Tuomari oli Taru Leskinen. Sindin vuoro oli kuudentena.

Sindi kyllä yritti, mutta nytkään ei tulosta tullut.  Kyltillä 2 "istu, maahan, kierrä koiran ympäri" Sindi nousi ylös liian aikaisin ja istui (TVÄ -10). Kyltillä 5 "Liikkeestä maahan, kierrä koira" minä tein jotain?? (OV -3) Kyltti 9 "Istu, käännös vasempaan, istu" (VINO -1).  Kyltti 10 "Koira peruuttaa edessä", Sindi ekalla yrityksellä pyörähti, uusinta onnistui, muuten, mutta meni vinoon ja pysähteli (VINO -1 UUSI -3 TVÄ -3). Kyltillä 11 "Puolenvaihto takana",  Sindi jotenkin onnistui menemään jalkojen välistä. (TVÄ -10). Kyltiltä 12 "Puolenvaihto edessä" minä taas tein jotain?? (OV -3). Kyltillä 14 "Istu, käännös oikeaan, istu" Sindi istui vinoon (VINO -1). Kyltti 17 "360 oikeaan" Sindi ei pysynyt mukana käännöksessä (VINO -1). Kyltillä 18 "Tulppaani", Sindi yritti mennä takaa väärälle puolelle (TVÄ -1).  Kyltillä 19 "Lähetä koira" Sindi meni ensin merkin takana olleelle kyltille, mistä ohjasin sen merkille (KYL -1 TVÄ -3) Tuomarin kommentti: "Innokas koira, väh. -3 ääntely". Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. edessä. Se sujui hyvin. Aika 2.57,53. Tulos 56 pistettä, eli ei tulosta.

Lahti pm 4.11.2017

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Kilpailu oli ensimmäinen Salpausselän kennelpiirin piirinmestaruuskilpailu. Mestariluokka oli jaettu kahteen ryhmään ja Kiran ja Sindin ryhmä alkoi n. klo 15. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 32 koiraa. Tuomari oli Tiia Hämäläinen. Sindin vuoro oli ryhmässään viidentenä.

Sindi kyllä yritti, mutta oli liian äänekäs, yhteensä 18 miinusta siitä. Kyltillä 1 "Liikkeestä istu, jätä koira" Sindi istui toisella käskyllä (TVÄ -1). Kyltti 2 "Liikkeessä kutsu koira" (HAU -3). Kyltti 3 "Istu, täyskäännös vasempaan" (TVÄ -1). Kyltillä 4 "Liikkeestä maahan, kierrä koira" Sindi jäi ensin istumaan. Uusinta onnistui (UUSI -3) Kyltti 7 "270 oikeaan" (VINO -1) Kyltillä 8 käännös ei onnistunut, enkä viitsinyt uusia (TVÄ (koiran liike väärään suuntaan) -10) Kyltti 9 oli sarjahyppy (HAU -3). Kyltti 10 "Koira peruuttaa edessä", (HAU -3 TVÄ -1). Kyltillä 11 "Houkutus" oli niin houkutteleva punaruskea kettu, että Sindi kävi haistamassa sitä. (HAU -3 KONTRL -3 TVÄ (koira väärällä puolella) -10). Kyltiltä 13 "Istu, koira eteen, vasemmalta sivulle, istu" (HAU -3). Kyltillä 15 "Istu, seiso, maahan" Sindi ei mennyt maahan eikä uusiminenkaan onnistunut (UUSI -3 TVÄ -10) Kyltti 18 "2 x vasen täyskäännös" Sindi ei pysynyt mukana käännöksissä (TVÄ -3) Tuomarin kommentti: "Rauhallinen ohjaus, väh. -3 ääntely". Käytösruudussa oli Seisominen 3 min. oikealla. Sindi yllättäen seisoi, mutta peruutti melkein puoli metriä (TVÄ -1). Aika 3.46,03. Tulos 35 pistettä, eli ei tulosta.

Kangasala 5.8.2017

Pienpystykorvat ry:n rotumestiksen järjesti Pirkanmaan Sennenyhdistys Kyötikkälän palveluskoirien koulutuskentällä. Mestariluokka alkoi klo 10. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 15 koiraa, joista 3 pienpystykorvaa. Voittajaluokassa oli 1 pommi, avoimessa 1 kleini ja alokkaassa 3 pommia. Tuomari oli Pia Heikkinen. Sindin vuoro oli ensimmäisenä. Säätila oli todella vaihteleva, mestariluokan aikaan oli lämmintä ja olin T-paidassa. Myöhemmin satoi aika runsaastikin ja välillä paistoi aurinko. Kentän nurmikko oli pienille koirille vähän turhan pitkää. Muuten hyvä paikka, iso aukea kenttä, johon tarvittaessa mahtuisi parikin kehää.

Sindiä pitkä ruoho hieman häiritsi ja sitä täytyi vähän innostaa, mistä seurasi ääntelyä. Kyltti 1 oli "Koira eteen, askeleet peruuttaen". Tuomarin mielestä kolmas askeleeni oli liian lyhyt, täytynee alkaa harppomaan takaperin (TVÄ -10). Kyltti 3 oli "360 vasempaan" (VINO -1). Kyltillä 6 "Puolenvaihto jalkojen välistä" (VINO -1)??? Kyltti 8 oli "Istu, koira eteen, vasemmalta oikealle, istu" Sindi jotenkin kiersi takaani vasemmalle puolelle ennen eteenmenoa. Uusinta onnistui(UUSI -3) Kyltti 11 oli "Istu, käännös oikeaan, istu", jossa Sindi istui vinoon. (VINO -1) Kyltti 12 oli "Valkovuokko", Sindi ei suostunut pyörähtämään oikealle, vaikka vähän kumartelinkin. Arvioin, että uusinta ei onnistu. (OV -3 TVÄ -10 koira istui??). Kyltti 17 oli "Käännös vasempaan". (VINO -1). Tuomarin kommentti: "Ajoittain ylimääräistä ääntelyä. Hyvin toimivaa yhteistyötä". Vähennykset kokonaisvaikutelmasta -3 (ääntely). Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. edessä. Sindi istui hienosti. Aika 2.43,15. Tulos 67 pistettä, ei tulosta.

Artjärvi 22.7.2017

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vuorenmäen urheilukentällä. Mestariluokka alkoi klo 12.45. Sää oli aika epävakainen, välillä paistoi ja oli suorastaan kuuma, välillä taivaalla oli synkkiä pilviä. Varmuuden vuoksi kaikki kehätoimitsijat pitivät sateenvarjoja koko ajan. Sadetta ei kuitenkaan tullut. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 17 koiraa. Tuomari oli Taru Leskinen. Sindin vuoro oli kolmantena. Samalla kentällä oli myös agilitykilpailut ja olin siellä talkootöissä iltaan asti. Kotona oltiin vasta vähän ennen yhdeksää. Olin varannut paikat myös Kiralle ja Tytille, mutta niiden juoksut alkoivat niin myöhään, että jouduin ne perumaan. Sindi tuntui olevan tyytyväinen, kun kerrankin pääsi yksin mukaan. Taukoa oli tullut melkein vuosi polvivamman takia.

Sindi oli sopivan innokas ja äänteli vain muutaman kerran. Kyltti 4 oli "Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu". Sindi istui vinoon (VINO -1). Kyltti 6 oli "Pyörähdys" jota Sindi jostain syystä ei tehnyt toisellakaan käskyllä, uusi yritys onnistui (UUSI -3). Kyltillä 10 "Puolenvaihto jalkojen välistä" Sindi hieman tönäisi kylttiä, en jättänyt sille riittävästi tilaa (KYL -1). Kyltti 11 oli "Valkovuokko", Sindi ei suostunut pyörähtämään oikealle. Arvioin, että uusinta ei välttämättä onnistu. (TVÄ -10). Kyltti 14 oli "Seuraten 3 askelta peruuttaen". Sindi peruutti vinossa (VINO -1). Tuomarin kommentti: "Hieno rata, harmillinen kymppi". Vähennykset kokonaisvaikutelmasta -3 (ääntely). Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. edessä. Sindi istui puoleen väliin ja makasi lopussa (TVÄ -10). Aika 2.08,97. Tulos 71 pistettä.

Lahti 30.7.2016

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 10.15. Aamupäivällä aurinkoista ja kuumaa, iltapäivällä satoi vähän. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 25 koiraa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Sindin vuoro oli toiseksi viimeisenä, 98. Kilpailu oli samalla Pienpystykorvien mestaruuskilpailu.

Sindi oli turhankin innokas ja äänteli melkein koko ajan. Kyltti 2 oli Peruutus poispäin (TVÄ -10). Kyltti 5 oli Tunneli, jota Sindi ei ollut koskaan tehnyt rallyradalla. Ekalla yrityksellä palasi samasta päästä takaisin, uusi yritys onnistui (UUSI -3). Kyltillä 6 "Puolenvaihto edessä" Sindi pyörähti väärin (TVÄ -10). Kyltti 8 oli Pujottelu edestakaisin (juosten oikealla), Sindi haukkui innoissaan (HAU -3). Kyltti 10 oli "Koira eteen, oikealta oikealle, istu". Sindi istui eteen vinoon (VINO -1). Kyltillä 11, "270 oikeaan", Sindi istahti ennen käännöstä (TVÄ -10). Kyltillä 16, "Istu, askel vasemmalle, istu", Sindi sekoili (TVÄ -10). Tuomarin kommentti: "Vähennys ääntelystä radalla. Iloista menoa!". Käytösruudussa oli Seisominen 3 min. edessä. Sindi istui aika pian ja makasi lopussa (TVÄ -10). Aika 2.27,24. Tulos 40 pistettä eli 0.

Lahti 9.4.2016

Villähteen Agilityurheilijat ry järjesti kilpailut kaikille luokille Vipusenkadun hallissa. Mestariluokka alkoi klo 10. Pilvipoutainen päivä, sisällä tuntui hieman viileältä, kun ei ollut enää toppavaatteita. Mestariluokkaan osallistui yhteensä 21 koiraa. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Sindin numero oli 10.

Sindi toimi kohtuullisen hyvin. Kyltti 1 oli Peruutus poispäin (TVÄ -1). Kyltti 2 oli Puolenvaihto edestä (VINO -1, TVÄ -3). Kyltillä 6 "Istu, koira eteen, vasemmalta oikealle, istu" Sindi istui ennen eteenmenoa vasemmalle puolelleni (TVÄ -1, UUSI -3, OV -3). Kyltti 13 oli Oikea täyskäännös. Siinä minä tein käännöksen väärin, väistin koiraa (TVÄ -1, OV -3). Kyltti 17 oli Istu, seiso, maahan. Sindi ei mennyt maahan, uusinta onnistui (UUSI -3). Tuomarin kommentti: "Vähennys runsaasta ääntelystä radalla, muuten hienoa työtä!". Käytösruudussa oli Istuminen 3 min. edessä. Se sujui OK. Aika 2.30,56. Tulos 76 pistettä.