Ymen

Orimattila 13.4.2014

VAU:n kisat pidettiin hallin vesivahingon takia Orimattilassa Vironmäen ponitallilla. Hyvä kilpailupaikka, mahtui hyvin kaksi rataa ja jäi vielä tilaa yleisöllekin hallin etuosassa ja sivulla. Avoin luokka alkoi klo 12.30 ja Sindin vuoro oli kolmantena. Tuomari oli Kirsi Petäjä.

Miinuspisteitä kertyi 13, niistä 10 menee minun syyksi. Sindi oli jo ennen radalle pääsyä levoton. Yritin rauhoitella sitä kävelemällä edestakaisin ja palkitsemalla, jos oli hetkenkin hiljaa. Istui lähtöpaikalla rauhallisesti, mutta heti kun lähdettiin liikkeelle ääntely alkoi ja piti pientä juttelua koko ajan. Yritin hyssytellä ja rauhoitella sitä hiljaiseksi, mutta ainoa vaikutus oli, että itse hermostuin. Edessäistuminen oli vähän vino (-1), askelissa eteenpäin aloitin kyltin jälkeen ja otin vielä liian lyhyitä askeleita (-10), 360 asteen käännöksessä oikeaan Sindi ei pysynyt mukana vaan katseli yleisöä, luuli kai nähneensä isännän (2x-1). Tulos siis 87 pistettä. "Innokasta menoa!". Sillä sijoittui avoimessa luokassa kolmanneksi. Sindi sai myös koulutustunnuksen RTK2 ja siirtyy voittajaluokkaan, kunhan oikealla seuraaminen alkaa sujua.

Lahti 2.11.2013

VAU:n kisat ovat niin lähellä, että niihin on pakko ilmoittautua. Kilpailu järjestettiin keinonurmipohjaisessa hallissa. Hyvä kilpailupaikka, tilaa yleisöllekin hallin etuosassa ja sivulla. Takaosaan mahtui vielä epävirallinen Halloween-rata. Kävin siellä Sindin kanssa harjoittelemassa ennen varsinaista kisaa. Kirakin oli ilmoitettu avoimeen luokkaan, mutta aloitti juoksunsa juuri ennen kisaa perjantaina. Avoin luokka alkoi klo 13.30. Tuomari oli Kirsi Petäjä. Rata oli ihan hauska, säteittäinen.

Miinuspisteitä kertyi 5, liikkeestä maahanmenossa jäi jostain syystä makaamaan ja tuli mukaan vasta eri käskystä (-1), houkutuksen Dentastixit tuoksuivat niin herkulliselle, että purkkia täytyi vähän käydä vilkaisemassa (2x-1). Ääntelyn takia kokonaisvaikutelmasta vähennystä 2 pistettä. Aloitti aika rauhallisesti, mutta into ja ääntely lisääntyi loppua kohti. Tulos siis 95 pistettä. "Ihastuttava!". Sillä sijoittui avoimessa luokassa toiseksi.

Pirkkala 21.9.2013

Sindin ensimmäinen avoimen luokan kilpailu oli samalla Pienpystykorvat ry:n mestaruuskilpailu. Kilpailu järjestettiin hiekkapohjaisella urheilukentällä. Hyvä, rauhallinen kilpailupaikka. Etukäteen lauantaiksi luvattiin sadetta, mutta saatiin vain pieni sadekuuro, joka ei paljoa haitannut. Tuomari oli Tiia Hämäläinen.

Miinuspisteitä kertyi 4, istumasta seisomaan noustessa siirsi ensimmäisellä käskyllä hieman takamustaan ja nousi ylös vasta toisella käskyllä (-3), kontrollin puute pujottelussa, taisi törmätä jalkoihini (-1). Tulos siis 96 pistettä. "Iloiselta näyttää". Sillä sijoittui avoimessa luokassa toiseksi, voittajalla 97 pistettä. Pienpystykorvien mestaruudessa Sindi jäi neljännelle sijalle, alokasluokan koirat olivat tarkempia.

Videot